10799.99 x 158580 =1,712,662,414.20 igh
ERNT : 3,077,483,099.50
u pravu si…
decimalno mjesto sam zahebo
Ma nema problema.
Što se tiče usporedbe-iako mi nije neka linija za povlačenje paralela-potpuno se slažem.
Pozdrav svima na par dana.
Nov sam u ovoj dionici. Pratio sam vijesti o masi novih ugovora ali mi je promaklo šta je s dividendom pa može li mi tko reći išta u vezi dividende jeli već bila ili će biti, kolika je i kada je ili je pak uopće nema???
Unaprijed hvala [thumbsup]
Evo ako je netko jutros raspoložen da mi odgovori… [pray]
IGH čini se brana na 10300 ali veliki nalog na prodaji preko 50 komada.
Nov sam u ovoj dionici. Pratio sam vijesti o masi novih ugovora ali mi je promaklo šta je s dividendom pa može li mi tko reći išta u vezi dividende jeli već bila ili će biti, kolika je i kada je ili je pak uopće nema???
[/quote]
75 kuna po dionici [thumbsup] [thumbsup]
[/quote]
mislim da je bila riječ o 75 kuna…
Predložena je dividenda u iznosu od 75 kuna po dionici. To je prijedlog koji će vjerovatno biti i usvojen na Skupštini.
Obavijest sa web stranice IGH-a
"Zagreb, 20. svibnja 2008. – Nadzorni odbor Instituta građevinarstva Hrvatske (IGH) predlaže Skupštini tvrtke da se dioničarima isplati dividenda od 75 kuna po dionici. To je za 50 posto viša dividenda nego prošle godine i u skladu je s porastom ukupne dobiti IGH u 2007. "[/b]
IGH danas najveći promet na tržištu i lijep porast cijene, ne računam Belišće jer to je trenutno mrtva igra.
Sutra očekujem nastavak uzlaznog trenda, osim podjele dividende koja neće igrati neku važnu ulogu, riječ je o velikim budućim poslovima koje će IGH imati.
Ne volim se razbacivati brojkama, ali ako je vijest o novom velikom poslu donijela velikih 13500 kuna, onda svaka sljedeća vijest znamo kamo ovo vodi. Ovo su trenutno izrazito povoljne cijene za kupnju.
IGH čini se brana na 10300 ali veliki nalog na prodaji preko 50 komada.
Brzo je popapan taj nalog na prodaji. Ipak je kupnja bila jača.
[wink]
Da točno. Osjeća se da je dan za ulazak IGH u prvu kotaciju vrlo blizu. Mnogi žele imati dionicu prije ulaska u prvu kotaciju. Vidljivo je to i po porastu cijene i povećanju likvidnosti na IGH-u. Zasigurno će objava vijesti imati pozitivni učinak na dionicu i na skok cijene. Gledano po likvidnosti i porastu cijene, upravo danas dionicu su masovno kupovali institucionalni ulagači, iako ni mali nisu zaostajali.