airfire: ” cujem da su i ruske kolege dosle na dogovore u zagreb, bas ljepo od njih da su nas malo posjetili da vidimo sta sljedece radimo[thumbsup] ” jel misliš na ovo?? Institut građevinarstva Hrvatske, pak, na današnjoj novinskoj konferenciji objavit će da je kompanija dobila posao projektiranja 10 hidroelektrana u Rusiji. ( business.hr )[sealed]
Radić: IGH će graditi 10 hidroelektrana u Rusiji
Institut građevinarstva Hrvatske gradit će deset hidroelektrana u Rusiji, što je dosad najveći izvozni poslao Hrvatske, izjavio je Jure Radić.
Vrijednost ovog posla je oko 2,5 milijardi eura, od čega će IGH za projektiranje dobiti 100 milijuna eura.
Radić je istaknuo kako će na gradnji hidroelektrana raditi hrvatske i slovenske trvtke, te da će na ljeto pokušati stvoriti Konzorcij oko gradnja hidroelektrana. Istaknuo je da postoje velike šanse da taj projekt do kraja naprave hrvatske tvrtke.
Vaš link[thumbsup]
ja bih samo pitao, da nije možda malo skupa ova dionica. firma je odlična, ali zar nije dijonica, zericu preskupa? ne kao INDG, ili INGR, ali ipak?
a kako se definira da li je skupa?[yawn]
ja bih samo pitao, da nije možda malo skupa ova dionica.
firma je odlična, ali zar nije dijonica, zericu preskupa?
ne kao INDG, ili INGR, ali ipak?
Evo pa gledaj[shocked][shocked][shocked]
IGH u Rusiji dobio 100 milijuna eura vrijedno projektiranje 10 hidroelektrana
Josip Bohutinski
14.05.2008 15:14
Pročitaj komentare(3)
Diskutirajte o ovoj temi na forumu ({PostCount})
Ocijenite članak(0)
[1] [2] [3] [4] [5]
Već ste ocijenili ovaj članak!
Hvala na ocjeni. Rezultati se ažuriraju svake 3 minute.
Posao projektiranja 10 hidroelektrana na rijeci Argun u Rusiji, zajedno sa slovenskom Riko grupom, dobio je Institut građevinarstva Hrvatske.
Posao, koji je IGH predstavio na današnjoj konferenciji za novinare, donijet će IGH-u oko 100 milijuna eura prihoda, na koliko se procjenjuje vrijednost projektiranja, koje će napraviti IGH. Ukupna vrijednost investicije je oko 2,5 milijardi eura.
Na pozivni natječaj ruske vlade koji je provela tvrtka Argun elektra, koja je inače u vlasništvu države, pristiglo je desetak ponuda, a zajednička IGH-ova i Rikova proglašena je najboljom.
Nastavi čitati
Oglas:
Projekt prve hidroelektrane mora biti gotov do rujna ove godine, a projekti ostalih elektrana u roku tri do četiri godine.
Igh završio na 11.950 kn, da je trgovanje potrajalo još minutu otišao bi u blokadu[shocked][shocked]
šteta što će sutra odmah u 10:01 blokada ( kad ima nisku startnu poziciju )[thumbsup][thumbsup]
Radić je istaknuo kako će na gradnji hidroelektrana raditi hrvatske i slovenske trvtke, te da će na ljeto pokušati stvoriti Konzorcij oko gradnja hidroelektrana. Istaknuo je da postoje velike šanse da taj projekt do kraja naprave hrvatske tvrtke.
Hello ljudi….. Pa ovom čovjeku treba dati više tu zlatnu kunu… Izgleda da je u nas ostao duboko ono komunističko uvjerenje da je samo izvoz robe izvoz… Šta je ovo onda ??? Uvoz?
Jao ti ga obrazovanima kad se hrvat uhvati praksati demokraciju…(za valentine, knele, predsjednika mesića)
Kap. Jerkoviću te Radiću i ostalim herojima hrvatskog gospodarstva treba dići spomenik….. Oni nas još drže na životu…[bye]
Svaka cast, ali zaista svaka cast.
Nemam IGH jer nemam niti kune para.
da imam kupovao bih kao blesav.
Vidio sam jednu valuaciju oko 1600-1700.
Mislim da moze puno puno bolje..
Ne zaista, svaka cast.
Cestitam svima koji vjeruju..
@blumen
jedan margin bio mi je na ivici sloma, još malo pa će biti u plusu
Svaki put nakon ovakve euforije i 2, 3 dana rasta, IGH padne u jarak! Ja danas nadokupio 10 kom po 11400. Sada ću drhtati da ih prodam prije nego opet zaronimo ispod 11k, jer jednostavno ne podnosim minus, makar mi je prosjek debelo u plusu[cool] Ah, blago si dijoničarima HT-a, oni nemaju takvih muka[lol]
Steta sto imam samo 12 dionica, ali nadam se jos kupovini po 12xxx. Ovo je ipak prihod u visini godisnjeg prihoda IGH a o referencama za buducnost da se ne govori. Trenutni pokazatelji nakon ovog posla su smijesni.
Odličan, pitanje je koliko će koštati za ovo trošak pojavljvanja u novinama?[lol]
Doticne brane su u Ceceniji gdje Rusi ne smiju “prismrdit” pa su nasli “zrtvu”. Rokovi su neodrzivi, neizvedivi. Takav posao uistinu nema tko napravit u igh, narocito prema navedenim rokovima. [Ali, sve se uklapa u serijal sminkanja. Necu citirat Radiceve off the record rijeci kako misli tamo radit, ali ne zvuce optimisticno za vlasnike dionica. Jedini projekt koji se vani radi, nadzor u Albaniji, je u gubicima, ljudi se vracaju jer su nezadovoljni uvjetima. Po meni, konstantno reklamiranje o poslovima vani je odlican branik prema ogovaranjima vezanim za poslove doma. I tocka…***obrisano***