Igh se penje iz dana u dan i drago mi je što dejtrejderi više nemogu manipulirati sa ovom dionicom ,kad su dnevne oscilacije bile po 1000kn.[thumbsup]Rast je kontroliran od strane fondova koji navelike nadokupljuju
Evo jedan post za one koji misle da zelim da dionica pada.
Na IGH se trenutno vrsi pretakanje – kad to zavrsi mozemo ili gore ili dolje. Dobit je losija nego u prvom kvartalu 2007 ali cijena je tada isla do 13600 pa i nesto vise. Danas je stanje u tvrtci dosta drugacije – tvrtka se jako siri i treba uzeti u obzir da to sirenje kosta i da dobit nemoze biti prevelika. Dosta je ugovora sklopljeno i jos dosta posla je na vidiku – po mojoj procjeni IGH bi trebao na osnovu do sada potpisanih ugovora u prihodovati oko 700mil kn ove godine. Uz sklapanje jos nekih potencijalnih ugovora prihod bi mogao jos dosta porasti. Perspektiva nije losa. Treba naravno vidjeti i sto pise u izvjescu pa cemo biti pametniji.
Treba ocekivati da ce sljedecih nekoliko dana u svijetu ali i u regiji biti poticajna atmosfera tako da se ne bojim za Crobex.
izgradnja brze prometnice
IGH i Monteput potpisali ugovor vrijedan 278 tisuća eura
Crnogorsko državno preduzeće Monteput i Institut za građevinarstvo Hrvatske potpisali su u utorak u Podgorici ugovor o izradi glavnog projekta i prethodne studije opravdanosti izgradnje brze prometnice duž Crnogorskog primorja, od Debelog brijega do Ulcinja, vrijedan 278 tisuće eura
Brza prometnica od Debelog brijega do granice s Albanijom, kod Sukobina, bit će duga 110 kilometara, a po riječima direktora “Monteputa” Ratka Ivanovića, imat će veliko značenje za razvoj prometa, turizma i gospodarstva Crne Gore.Brza prometnica bit će nastavak slične trase koju Hrvatska gradi od Dubrovnika do Debelog brijega, što će Crnoj Gori donijeti dodatnu korist.
“Ovom cestom bit ćete povezani s mrežom autocesta u Hrvatskoj, ali i zapadnoj Europi”, rekao je zamjenik generalnog direktora Instituta građevinarstva Hrvatske (IGH) Aleksej Dušek.Ključni objekt prometnice bit će most Verige u Bokokotorskom zaljevu, čija će visina biti podignuta s projektiranih 53 na oko 58 metara.U “Monteputu” tvrde da izgradnja brze prometnice neće biti u sukobu s planovima za Jadransko-jonsku autocestu, jer su ta dva prometna objekta kompatibilna. (H)
[thumbsup]
Lijepo 1,5 milijuna kuna u džep i svi sretni[lol]
Lijepo 1,5 milijuna kuna u džep i svi sretni[lol]
U najmanju ruku postao si degutanatan s tim postovima.
[yawn]
Što ti na mene stalno?
Što ti na mene stalno?
Izmišljaš bez veze.
Kvaliteta postova 0.
Nema ničega konkretnog.
[color=blue]Ulaži u znanje, ulaži u IGH.[/color]
Ti samo njedriš nad temom i svakog neistomišljenika vrijeđaš što je prilično nekulturno. Što sam točno krivo rekao vezano za IGH? Jel ja pričam bajke a onda dostavim lošije izvješće? Moj utjecaj je nikakav a onih čiji je, prave se blesavi i nije prvi puta, otkada pratim tip stalno nešto izmišlja.
Ti samo njedriš nad temom i svakog neistomišljenika vrijeđaš što je prilično nekulturno. Što sam točno krivo rekao vezano za IGH? Jel ja pričam bajke a onda dostavim lošije izvješće? Moj utjecaj je nikakav a onih čiji je prave se blesavi i nije prvi puta, otkada pratim tip stalno nešto izmišlja.
1. nije istina da njedrim nad temom i da vrijeđam neistomišljenika
2. Puno toga, počevši od kvazi tehničke i fundamentalne analize,etc.
3. Tko stalno izmišlja?Objasni! Sigurno Jure Radić.[lol] [rolleyes][bye]
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/jure-radic-u-medunarodnom-odboru-cemex-building-award,15278.html
[thumbsup][thumbsup]
Predsjednik Odbora hrvatskog dijela natječaja CEMEX Building Awarda Jure Radić, pozvan je za člana međunarodnog žirija te graditeljske nagrade. Međunarodni žiri sastavljen je od renomiranih svjetskih stručnjaka i akademika iz područja graditeljstva, a članovi u njemu sudjeluju volonterski i nepristrano.
Kako su priopćili iz CEMEX-a, novo veliko priznanje hrvatskom graditeljstvu potvrđeno je kroz imenovanje Jure Radića članom međunarodnog žirija Cemex Building Award-a.
[color=blue]Jure Radić u međunarodnom odboru CEMEX building Award[/color]
[color=black]Predsjednik Odbora hrvatskog dijela natječaja CEMEX Building Awarda Jure Radić, pozvan je za člana međunarodnog žirija te graditeljske nagrade. Međunarodni žiri sastavljen je od renomiranih svjetskih stručnjaka i akademika iz područja graditeljstva, a članovi u njemu sudjeluju volonterski i nepristrano.[/color]
e prilično nekulturno[/u]. Što sam točno krivo rekao vezano za IGH? Jel ja pričam bajke a onda dostavim lošije izvješće? Moj utjecaj je nikakav a onih čiji je prave se blesavi i nije prvi puta, otkada pratim tip stalno nešto izmišlja. ” 1. nije istina da njedrim nad temom i da vrijeđam neistomišljenika 2. Puno toga, počevši od kvazi tehničke i fundamentalne analize,etc. 3. Tko stalno izmišlja?Objasni! Sigurno Jure Radić.[lol] [rolleyes][bye]
Mene su učili da smanjenje prihoda baš i nije pozitivno.[bye][bye]