IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Buco:

Zaista ne razumijem ovakvo razmišljanje…

ni ja ne razumijem tvoje..i ja bih puno radije da firma reinvestira u proizvodnju i daljni napredak nego da mi isplacuje nekakve crkavice od 10% sta se smatra odlicnom dividendom….
sta ti nije bolje da trzisna vrijednost naraste 100% nego da dobijes 10% pisljive dividende…neka neka firma ima npr. 100mil kuna dobiti. sa 100 mil da investira nazad u proizvodnju moze kompletno modernizirati proizvodnju i povecati kapacitete za ko zna kolko..
i ti bi radije da od tih 100mil dobijes kakvih 2000kn kolko bi te mozda pripadalo nego da se to nazad investira u razvoj…isto kao da bi imao svoju firmu pa da svu dobiti ljepi razj…s za potrosnju i luksuz…

Dunlope, o kojem rastu od 100%pričaš? Ta vremena su gotova. Stabilne firme koje su ok ocijenjene na tržištu (koliko toliko realna cijena) da bi narasle 100 % moraju što? Sve poduplati! Ti vjerojatno ne razumiješ težinu svojih riječi. A opet, kad imaš firmu, za koji k. radiš? Za DOBIT od koje živiš. Pa koja je razlika imao dd ili doo?

Novac za investicije uvijek se može naći, a da se razumijemo, IGH nema kapitalnih ulaganja u opremu, blabla, IGH prodaje pamet!

I ono što je tebi mizerno, meni nije. Ako osoba A ima portfelj od 10 000 000 kn, 10% dividende je 1 000 000 kn. To je crkavica?

Baš mi je nejasno. To ti je prijatelju kao da imaš stan u zg viška i daješ nekome da živi u njemu đabe, jer to je sića, a ti ćeš profitirati na porastu vrijednosti[shocked][shocked][shocked]

Dunlope, o kojem rastu od 100%pričaš? Ta vremena su gotova. Stabilne firme koje su ok ocijenjene na tržištu (koliko toliko realna cijena) da bi narasle 100 % moraju što? Sve poduplati! Ti vjerojatno ne razumiješ težinu svojih riječi. A opet, kad imaš firmu, za koji k. radiš? Za DOBIT od koje živiš. Pa koja je razlika imao dd ili doo?

pa evo i u ovom padu se moglo zaraditi i 50% samo do sada a moci ce i vise…
ali to nema veze sa dividendom i ovom o cemu ja pricam..a pogledaj i vani firme kolko rastu..npr. google..

i kod nas ce biti jos dosta firmi koje ce rasti vise od 100% i to na racun povecanja prodaje. mi smo jos uvjek trziste i zemlja u postanku i nismo organizirana i uredjena zemlja po nikojem pitanju..imamo brdo firmi koje su izasle iz stecaja i koje imaju odlicne brandove i koje posluju u okvirima hrvatske i sigurno imaju puno prostora za rast..
uzmi samo todoriceve dionice ako on napravi akviziciju kao sto je mogao sa migrosom…ima jos firmica koje mogu jos dosta povuci samo im treba kapitala i vremena..a ti bi im kapital uzeo tako da ga rasparceliras na 100 000 komada i da na kraju nitko ne dobije dovoljno a firmi ne ostane puno za daljnja ulaganja…

pa pogledaj samo fin. izvjestaje kolko ima firmi koje su povecale dobiti preko 100%…e sad je druga stvar sta je to docekano od loseg trzista pa je to jos i padalo a ne da je raslo…

pa pogledaj samo fin. izvjestaje kolko ima firmi koje su povecale dobiti preko 100%…e sad je druga stvar sta je to docekano od loseg trzista pa je to jos i padalo a ne da je raslo…

A koliko je firmi koje su rasle 1000%?

rekao sam da govorim o firmama koje su koliko toliko pošteno vrednovane. Sjeti se po koliko su igh i Dalekovod uzimali zaposlenici…

Ali dobro, ti ne voliš dividendu, ja volim. Samo se sjeti, uprava uvijek nađe načina da si isplati “dividendicu”, samo je pitanje legalnu ili ne, nama “sitnima” ostaje samo službena dividenda.

I vjerojatno je i razlika među nama, ja bih u budućnosti bio zadovoljan sa ukupnim prinosom portfelja od 30% godišnje, ti vjerojatno ne bi, hebiga, nebi ni ja bio zadovoljan do prije 1-2 godine.

Lijep pozdrav i razmisli o ovom primjeru sa stanom[thumbsup]

Kakvi multipli, ovo su potpuno neselektivni rastovi i padovi, borba fondova za goli život.
Ali za razliku od nekih firmi, IGH ima veliku perspektivu rasta [thumbsup]

Kakvi multipli, ovo su potpuno neselektivni rastovi i padovi, borba fondova za goli život.
Ali za razliku od nekih firmi, IGH ima veliku perspektivu rasta [thumbsup]

Dakako
U prilog tome govori i današnji prilog na dnevniku Nove tv o otimačini zemljišta na Prevlaci.
Ekipa prema prikazanoj shemi uobičajena – pobjednička – Jure i prijatelji te Marina i prijatelji.
Doduše malo im pripomogoše i prijatelji iz ministarstva pravosuđa i općinskog suda u
Dubrovniku. A i na terenu im se prijatelj Jure Korda dobro uklapa u špicu napada

Ajmo naši

[thumbsup][thumbsup][rolleyes]

100/prosjecna kamatna stopa kvalitetnih obveznica= podcjenjeni p/e u ovakvim firmama

ne mari za male stvari i ostat ce male

ni ja ne razumijem tvoje..i ja bih puno radije da firma reinvestira u proizvodnju i daljni napredak nego da mi isplacuje nekakve crkavice od 10% sta se smatra odlicnom dividendom….
sta ti nije bolje da trzisna vrijednost naraste 100% nego da dobijes 10% pisljive dividende…neka neka firma ima npr. 100mil kuna dobiti. sa 100 mil da investira nazad u proizvodnju moze kompletno modernizirati proizvodnju i povecati kapacitete za ko zna kolko..
i ti bi radije da od tih 100mil dobijes kakvih 2000kn kolko bi te mozda pripadalo nego da se to nazad investira u razvoj…isto kao da bi imao svoju firmu pa da svu dobiti ljepi razj…s za potrosnju i luksuz…

A na kojim multiplama su se trzile te tvrtke prije nego su napravile rast 100%? Eto recimo mundus ima 33% vecu dobit, a cijena ne trza. [lol]

Anyway, vodite samo racuna da ako tvrtka poveca dobit 100% u godinu dana, nece cijena narast 100%, ukoliko je trziste efikasno.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

koliko je ono rasla dobit mundusa.
sa 10 tisuca kuna na 13 tisuca, tako nekako

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Sad ti bluemen u detalje. +33% je +33%…

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

pa pogledaj samo fin. izvjestaje kolko ima firmi koje su povecale dobiti preko 100%…e sad je druga stvar sta je to docekano od loseg trzista pa je to jos i padalo a ne da je raslo… A koliko je firmi koje su rasle 1000%? rekao sam da govorim o firmama koje su koliko toliko pošteno vrednovane. Sjeti se po koliko su igh i Dalekovod uzimali zaposlenici… Ali dobro, ti ne voliš dividendu, ja volim. Samo se sjeti, uprava uvijek nađe načina da si isplati “dividendicu”, samo je pitanje legalnu ili ne, nama “sitnima” ostaje samo službena dividenda. I vjerojatno je i razlika među nama, ja bih u budućnosti bio zadovoljan sa ukupnim prinosom portfelja od 30% godišnje, ti vjerojatno ne bi, hebiga, nebi ni ja bio zadovoljan do prije 1-2 godine. Lijep pozdrav i razmisli o ovom primjeru sa stanom[thumbsup]

pa recimo konzum i atgr, a gle di je cijena atgr uz povecanje dobiti mislim za 103%

Skriveni na prodaji, bit će belaje, na 10.200 kuna[bye]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Skriveni na prodaji, bit će belaje, na 10.200 kuna[bye]

Daj pojasni tko se tamo sakrio

New Report

Close