IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nevjerojatnom brzinom se oporavlja IGH, 50% u par dana [shocked][thumbsup]

Jel to to ili idemo još gore?

Kolega surfer 007 pogledao sam sad još jednom ovu zadnju stranicu pa mi se čini da sam možda malo precinično reagirao. Isprika zbog toga, nije bilo usmjereno posebno na vas. Danas mi bio loš dan pa mi je nervoza spustila prag tolerancije. Nisam Vas mislio kritizirati zbog pogreške jer znam da ste tako vjerojatno tako pročitali negdje, a zbilja se prečesto događa da ga zovu Florinčić oni koji su kao veliki znalci poslovnoga svijeta i pišu članke i sl. Ako mi ne vjerujete stavite u google Florinčić. @ Ivan_Drago Hvala za članak! Sjećao sam se da sam negdje čitao o tome ali da je isto kao i ovdje sve bilo tako napisano sa velikim upitnikom oko toga dali je on zbilja pravi vlasnik. @ Angriff To što je Radić predvidio “samo” 20% je nešto što mene ne brine. Mislim da je to rekao više sa 100%-tnom sigurnošću jer zna se da je uvijek bolje ići sa manjim očekivanjima. Iznevjerena, kao i premašena očekivanja burza uvijek kazni ili nagradi. Ali ovo je samo moje mišljenje.

no hard feelings!! da Floričić,ostalao mi u uhu Florinčić bolje zvuci[tongue]
no nije mi to bila poanta, hvala kolegama na clancima..

Angriff i valentine[bye][bye], mislite li da je p/e od 30 previsok za IGH? ako moze izjasnite se, tek tako da utvrdimo razloge neslaganja.

Sve ovisi o stopama rasta. AKo neka firma povećava prihode 50% onda niti p/e 40 nije previsok. Ono što ohrabruje kod IGH je stopa rasta inozemnih prihoda-ali kako inozemni prihodi čine ispod deset posto ukupnih prihoda onda i njihovo povećanje od 50% zapravo u odnosu na ukupne prihode čini povećanje od samo 5%.

I iskreno-ne vidim kako IGH može značajno povećavati prihode koje ostvaruje u Hrvatskoj. Zato mislim da je IGH po p/e 30 pomalo rizično ulaganje, naročito kada sam Jure radić predviđa rast od 20% u slijedećih nekoliko godina. Ako se pogleda dobit za ovu godinu, onda se vidi da su te procjene realne.

IMHO od građevinara je kada se sve uzme u obzir, najisplativija Ingra.

Ne bih htio nikoga nagovarati niti na kupnju niti na prodaju, samo iznosim svoje mišljenje.

A dobro, svako ima pravo na svoj stav..

20% povecanje netto dobiti znaci da P/E za cetiri god postaje 15 a ne 30.
15 pak je prenisko po bilo cijem ukusu.

IGH zaposljava 1000 ljudi a Ingra 300 pa se nekako vise ufam u soma pametnih ljudi nego 300 papirasa… ali na svakome je da odluci di ce stavljati novac, mozda papirasi ponovno iznenade sve, meni osobno je to kocka.

Trebala bi država dat poticaj 20kn po dionici HT ko što daju za svinje

A dobro, svako ima pravo na svoj stav.. 20% povecanje netto dobiti znaci da P/E za cetiri god postaje 15 a ne 30. 15 pak je prenisko po bilo cijem ukusu. IGH zaposljava 1000 ljudi a Ingra 300 pa se nekako vise ufam u soma pametnih ljudi nego 300 papirasa… ali na svakome je da odluci di ce stavljati novac, mozda papirasi ponovno iznenade sve, meni osobno je to kocka.

Ma da, uspoređivati ingru i igh nije preporučljivo, pogotovo kad se zna tko će dominirati u svojoj branši….
Btw. ingra je u prošloj godini znatan imala znatno povećanje profita u financijskoj imovini, što se za ovu godinu neće baš odrazit, tako da ingru nebi sad kupovao…. A igh ću kupiti uskoro, jer na burzi se kupuje budućnost, barem je ja kupujem….[lol]

Nekako mi je za igh E/P od 30 realniji nego kod ingre. Uostalom, vrijeme će pokazat, recimo 2011.g.[yawn]

NOĆ je NAJMRACNIJA pred SVITANJE!!!!!!!!!!!!!!!

Pardon zbog ponavljanja nekih riječi, pišem brzo, nemam vremena za ažurnost…… Ovo je ipak samo forum.
[wink]

NOĆ je NAJMRACNIJA pred SVITANJE!!!!!!!!!!!!!!!

A dobro, svako ima pravo na svoj stav.. 20% povecanje netto dobiti znaci da P/E za cetiri god postaje 15 a ne 30. 15 pak je prenisko po bilo cijem ukusu. IGH zaposljava 1000 ljudi a Ingra 300 pa se nekako vise ufam u soma pametnih ljudi nego 300 papirasa… ali na svakome je da odluci di ce stavljati novac, mozda papirasi ponovno iznenade sve, meni osobno je to kocka.

Volim ja IGH, ali INGRA zaposljava preko 200 ljudi.
Malo citaj vijesti

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

2000, nulu premalo sam stavio

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Croblack: ” Nevjerojatnom brzinom se oporavlja IGH, 50% u par dana [shocked][thumbsup] ” Jel to to ili idemo još gore?

Mislim da smo tek krenuli gore [thumbsup]

14.04.2008.

cayenneos: ” Croblack: ” Nevjerojatnom brzinom se oporavlja IGH, 50% u par dana [shocked][thumbsup] ” Jel to to ili idemo još gore? ” Mislim da smo tek krenuli gore [thumbsup]

Nije IGH krenuo prema gore on se samo polagano vraća na svoju razinu od 16.349.99kn a rast nas tek očekuje

Nema veze pokazatelji, ma imaš pravo jebeš prihode, dobit, ide to gore i gotovo.[thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Nema veze pokazatelji, ma imaš pravo jebeš prihode, dobit, ide to gore i gotovo.[thumbsup]

Ma ajde bit će i veće dobiti, samo treba čekat [lol]

14.04.2008.

New Report

Close