Evo nam i druge blokade……. [shocked][cool]
Kako druga blokada?
a ovi fundamenti bi bili važeći za koju trenutnu vrijednost?
za 18.000 kolega
veki:
”
”
Kako druga blokada?
Nema druge blokade!
Samo jedna postoji a kasnije do kuda povuče povuče!
onda se pita “dali postoje 2 blokade?”, a ne mlatiti bezveze….
Pri cijeni od 18.000, a sad od oka podijelite na dva i što s dobije, cijena prava sitnica
imate
P/B 8,38
P/E 50,72
P/EBITDA 18,24
P/S 4,11
Kolega gledati vrijednost IGH kroz Book je isto kao i gledati vrijednost turističkog sektora kroz earning ratio!
Nije totalno navažno ali to je nešto što nije ni u drugom planu već možda trećem.
Pa valjda toliko znate?!
I računati neki P/E ratio stavljajući u odnose sadašnju zaradu i buduću cijenu je… da ne kažem sad nešto van bontona, ali recimo da se to ne radi.
Čini mi se da vam fale osnove!
Eto izgleda da ipak vrijedi vise od 6000 za razliku od nekih natpisa od jucer.
P/E od 50 nije nemoguc, to je firma u razvoju.. dot com bubble je pukao na preko P/E 1000 a ovo je jedna od takvih dionica iza koje stoji firma sa neogranicenim potencijalom.
osobno ocekujem vise svoje ne prodajem ni po 18.000 ni po 25.000 ni po 30.000
ni pod razno…a dezurni navlakaci ce do onda ispisati jos 1000 postova o propaloj strategiji i nesposobnosti uprave i fantomskim propalim poslovima.
odgovoaralo bi mi da ostanu ove ili nize cijene malo duze dok mi ne sjedne neka lova ali sto se moze.
Potegnula danas 20% gore. Mogli bi ju napucati i na ATH za par dana da žele. Na ovom našem tržištu je zaista sve moguće [rolleyes]
prekjučer mi margin call rasturio portfelj
srećom spasio IGH
Pozdrav imateljima IGH, pratim već duže temu i ovaj brzi opravak me potaknuo na registraciju i moj 1. post. Na sreću i za razliku od nekolicine nisam uzimao dionice na margin kredit tako da sam puno lakše podnio ovu “blagu” korekciju, ulazio sam u IGH na 13xxx, 9xxx i na kraju na 7108. Moglo bi još malo “šarati” između 8000 i 10000, a nakon toga možemo očekivati “naplatu” širenja u regiji?
[thumbsup]
Sirenje je vise nego dobro ali ne znaci eksponencijalni rast dionice. Znaci ja ne ocekujem nekve bumove osim ako ne bude iznenadjujuce dobrih izvjestaja (prvenstveno mislim na prodaju ban centra i poslove izvodjenja radova) ali ocekujem svake godine pristojan porast cijene i tako u nedogled jer su nadrasli okvire drzave.
Strpljen spasen…ako smo vec u dionici sa velikim free floatom, nismo ovce.
Ulagacima polako dolazi do glave da je ovo daleko najbolja dionica od gradjevinara tako da ocekujem da ce voditi cjenovno put ostalima iz sektora.