Slažem se s navedenim, ali koje su naprimjer te firme s kojima bi se IGH mogao uspoređivati? Budući da se oni većinom bave projektiranjem opet se tu manja pinka zarađuje nego u izvođenju radova, pa me zanima kolika je cijena koju bi dali potencijalni investitori za takvu dionicu? Kad je bila objava za pelješki most cijena je išla i do 16k Kn, a to je bio još samo jedan projekt u nizu, rekao bi ništa posebno.[huh]
Naj viša cjena je bila 22.10. 07g 16.385kn a vidi dismo sad a stalno govore da je to politička dionica [sad]
Slažem se s navedenim, ali koje su naprimjer te firme s kojima bi se IGH mogao uspoređivati? Budući da se oni većinom bave projektiranjem opet se tu manja pinka zarađuje nego u izvođenju radova,
stvarno si dobar saljivdjija,
ajde pogledaj neto p. marze kod IGH i usporedi ih s NPM kod HDEL ili VDKT…..[lol] [lol]
Slažem se s navedenim, ali koje su naprimjer te firme s kojima bi se IGH mogao uspoređivati? Budući da se oni većinom bave projektiranjem opet se tu manja pinka zarađuje nego u izvođenju radova, pa me zanima kolika je cijena koju bi dali potencijalni investitori za takvu dionicu? Kad je bila objava za pelješki most cijena je išla i do 16k Kn, a to je bio još samo jedan projekt u nizu, rekao bi ništa posebno.[huh]
kolega, nejveća je “pinka” u prodaji znanja, ono se skupo plaća pogotovo ako se ima iskustva-što IGH definitivno ima. Za tvoju informaciju 1 dan običnog inženjera na terenu zna iznositi od 1000 do nekoliko 1000 eura-a troškovi put, smještaj,dnevnice (ovo vrijedi za neke druge struke,nisam građevinac a vjerovatno su i ovdje slične cijene). Cijene za posebna znanja su još i veće! P/E se ovdje temelji na ocekivanoj velikoj ekspanziji firme-nije sve crno bijelo
meni je prosjek svih dionica p/e oko 9,samo mi je igh 30,ali to ne treba zabrinjavati,pa pogledajte belje je imalo u nekom trenutku oko 230..mislim da je igh sa p/e 30 prihvatljiv za kupnju,obično je dionica precijenjena kad joj je p/e veći od 50,ali može bez problema i do 100,ako firma ima ogroman potencijal,i ako investitori od nje puno očekuju,a od igh se očekuje strašno puno..znači,30,je o.k.
Šala:
”
”
kolega, nejveća je “pinka” u prodaji znanja, ono se skupo plaća pogotovo ako se ima iskustva-što IGH definitivno ima. Za tvoju informaciju 1 dan običnog inženjera na terenu zna iznositi od 1000 do nekoliko 1000 eura-a troškovi put, smještaj,dnevnice (ovo vrijedi za neke druge struke,nisam građevinac a vjerovatno su i ovdje slične cijene). Cijene za posebna znanja su još i veće! P/E se ovdje temelji na ocekivanoj velikoj ekspanziji firme-nije sve crno bijelo
Ja jesam u građevinskoj struci, i nisam čuo za te cifre od par tisuća eura po danu budući da su na gradilištu svaki dan inžinjeri, od voditelja gradilišta, nadzornih, projektanata, pa nemaju oni plaću 1000€*20dana=20000€ mjesečno. Pa nismo baš tako naivni?!
Ja jesam u građevinskoj struci, i nisam čuo za te cifre od par tisuća eura po danu budući da su na gradilištu svaki dan inžinjeri, od voditelja gradilišta, nadzornih, projektanata, pa nemaju oni plaću 1000€*20dana=20000€ mjesečno. Pa nismo baš tako naivni?!
Govorim o tome koliko firma dobiva za svoje inženjere, ne o inž. placama! Radim u industriji i znam koliko košta samo Basic inžinjering, a projekti tipski. Znam također i koliko moja firma placa specijaliziranog inžinjera za 1 dan.
Šala: ” Ja jesam u građevinskoj struci, i nisam čuo za te cifre od par tisuća eura po danu budući da su na gradilištu svaki dan inžinjeri, od voditelja gradilišta, nadzornih, projektanata, pa nemaju oni plaću 1000€*20dana=20000€ mjesečno. Pa nismo baš tako naivni?! ” Govorim o tome koliko firma dobiva za svoje inženjere, ne o inž. placama! Radim u industriji i znam koliko košta samo Basic inžinjering, a projekti tipski. Znam također i koliko moja firma placa specijaliziranog inžinjera za 1 dan.
Kolega Šala ja isto jesam u građ. struci, ali ti očito nisi nikad radio sa IGH-om. Pa oni ti prodaju ono što trebaš i ne trebaš u paketu. Njihov monopol te prisiljava da prihvatiš jedan ugovor, pa drugi jer prvi ne možeš odraditi bez novog, pa treći… i sve ti to kažu dok njima odgovara. Npr. obave konzalting, pa ispitivanja, pa certifikaciju i onda još rade kontrole… karikiram! Zato oni definitivno više zarađuju od izvođača u građ.. Zato jer su oni IGH. [bye]
Od tisuću do nekoliko tisuća Eura. Ideš, pa toliku dnevnicu nema presjednik US, a na terenu je 200 dana godišnje. Ja sam radio za Englesku firmu u Kanadi i nitko od nas nije imao preko 1000 eura tjedno, a tu je bilo i doktora znanosti a ne samo inženjera.
Ovdje će se strpljenje isplatiti,cijena je tu jer smo likvidni i dionički fondovi lupaju po kupnji,konstantno iskrcavnje na ovim smiješnim cijenama…doći će i tome kraj,bar da dodjemo na 13k to mi je lakše gledati.
Od tisuću do nekoliko tisuća Eura. Ideš, pa toliku dnevnicu nema presjednik US, a na terenu je 200 dana godišnje. Ja sam radio za Englesku firmu u Kanadi i nitko od nas nije imao preko 1000 eura tjedno, a tu je bilo i doktora znanosti a ne samo inženjera.
Kao što sam rekao, nisi imao ti nego tvoja firma! Ti kao fizička osoba od svoje firme pretpostavljam da si mogao imati do 3000 eura mjesečno + 50 dolara za smještaj i hranu dnevno! To su cifre za koje ja znam i koje se nude automatičarima!