IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

jaka kupnja nema sta mogli bi danas do 11k dogurat kada bi lupili po asku

ne mari za male stvari i ostat ce male

Bok drustvo

Tek sam se ukljucila u malo “setanja” burzom i kupila sam par dionica IGH pod svojom pretpostavkom da dugorocnije gledano je ta firma zaista ok i to bez obzira ne konkurenciju EU,itd. Da li sam u pravu? Da li ima izgleda da za god dana premasi 20.000? [wink]

Jeste li vidjeli malo prije bio postavljen nalog od pola miliuna kuna na kupnji IGH. Uspio je kupiti dionice. Bio je to malo veći igrač. Ukrcao se na IGH.
Sigurno je u pitanju neka insajderska informacija, dok se ukrcao s tako velikom lovom. Uskoro će financijsko izvješće, pa je možda nešto prije procurilo van. Zna li netko više što o ovom?

igh se siri i cvrsto pozicira kada udemo u eu, otvaraju se vrata starog kontinenta [wink]

ne mari za male stvari i ostat ce male

kad se smiri tržište onda je moguće da igh dođe i do te cijene od 20000.inače ,kao i na svakom tržištu ljudi kupuju kad dionica raste,a ne kupuju sada kad je najpovoljnije.princip krda a to se lijepo zove psihologija burze.

Bok drustvo

Tek sam se ukljucila u malo “setanja” burzom i kupila sam par dionica IGH pod svojom pretpostavkom da dugorocnije gledano je ta firma zaista ok i to bez obzira ne konkurenciju EU,itd. Da li sam u pravu? Da li ima izgleda da za god dana premasi 20.000? [wink]

Uz pretpostavku da se u potpunosti promjeni sentiment na tržištu iz extremno medveđeg u bikovski onda ta šansa postoji. U suprotnome ta je brojka SF.

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA !!!!

Jeste li vidjeli malo prije bio postavljen nalog od pola miliuna kuna na kupnji IGH. Uspio je kupiti dionice. Bio je to malo veći igrač. Ukrcao se na IGH.
Sigurno je u pitanju neka insajderska informacija, dok se ukrcao s tako velikom lovom. Uskoro će financijsko izvješće, pa je možda nešto prije procurilo van. Zna li netko više što o ovom?

pola milijuna kn niti je velik nalog niti je to neki veliki ukrcaj , naravno ako govorimo o velikim igračima …. takav nalog ne mora i vjerovatno ne znači apsolutno ništa … bilo je i takvih na prodaji koliko hoćeš , jel to onda trebalo značiti da netko ima strašan insad info da što hitnije proda.?.. [rolleyes]

i tri minute nakon njega novih 40 komada

Obečaj, ništa te ne košta. stara hercegovačka

Malo sam ušao u fundamentalnu analizu ( za sada čisti amater) , pa piše da ako je P/E>15 da je cijena dionice precjenjena, a kod IGH je preko 30 pa što mislite o tome, da li je taj pokazatelj pogodan za takvu firmu??

po grahamu ne bi trebalo kupovati dionice koje imaju veći P/E od 25,ali…..P/E koeficijent neke tvrtke treba usporediti najprije sa čitavom sektorom u kojem se tvrtka nalazi(ovdje građevinarstvo).zatim je treba usporediti sa sličnom stranom tvrtkom.ne gleda se samo jedan pokazatelj jer gubi smisao kada ga izvadiš samoga.dionica igh je pala dosta nisko,ali ako pogledaš samo što je sve potpisala onda će ti biti jasno da je ovo trenutni sentiment tržišta.IGH Bugarska,Rusija,Sarajevo..kada počnu dolaziti poslovi sa tih tržišta financijska slika tvrtke će se znatno promijeniti.pročitaj:
1)Richardson:investiranje 1,Kostolany:izazov burze

Malo sam ušao u fundamentalnu analizu ( za sada čisti amater) , pa piše da ako je P/E>15 da je cijena dionice precjenjena, a kod IGH je preko 30 pa što mislite o tome, da li je taj pokazatelj pogodan za takvu firmu??

ti si kolega neki šaljivdžija [lol]

Uopće nisam šaljivdžija, nego sam kupio po malo višoj cijeni, pa se nadam da neću biti u velikom gubitku( ukljućujući i duži period).

Kad si ti tako dobro upućen ajde reci po kojim pokazateljima bi se trebala formirati cijena IGHa?

New Report

Close