[color=blue]Todorićev Konzum na Savici gradi najveći neboder u Zagrebu[/color]
[color=black]Poglavarstvo grada Zagreba odobrilo je jučer inicijativu Konzuma i IGH za gradnju novih poslovnih zgrada, od kojih bi ona Konzumova, ukoliko se projekt realizira, mogla postati najveća građevina u Zagrebu.[/color]
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=3266051f-7e6a-4e63-a0af-511611962569&open=sec
Opet se neko istovara, ja sam ubo novih 20 komada, hvala mu.
Ovo guranje na IGH koma, ne bih se čudio da se guraju i oni koji prodaju.
Zaista je gomila dobrih vijesti, još da Fi bude dobar.
Nemoj samo FI spominjati, kosa na glavi…kužiš?[thumbsup]
Očito je da neki moraju prodavati IGH i da ima gori! A IGH je dionica koja nije opterećena i ona to jedina može odraditi bez većeg pada cijene!
Ali dobro, ne trčite gore, nek se isprazne ovi što moraju uz ovu cijenu!
Jedini problem je što je prije blokada bila na 14200kn sada će biti na 13000.
I ta blokada neće se lako preći ako CROBEX ne bude pratio svojim indexom!
IGH max 15660 kn (otprilike), a sada 11750kn, dakle oko 24,5%
TISAK max 1600kn, a sada cca 1300kn, dakle oko 18,5%
HT max 400kn, a sada 303, dakle oko 24%
VIRO max 1730kn , a sada 1325, dakle oko 24%.
Većina ostalih izuzev ULPL, LEDA, su u još većem balunu!
Stoga moj zaključak je da CROBEX dirigira cijelu burzu i ona je izjednačena poprilično!
Netko je pao jače, a netko slabije s razlogom! Ono što je bila greška prošle korekcije je što se sve težilo vratiti svojim vrijednostima prebrzo! Nije sve palo različito bez razloga niti će se sve vratiti na iste iznose!
Split, o čemu ti pričaš ?
Demagogija ništa više.
[color=blue]IGH i Viadukt žele graditi ceste u Češkoj[/color]
[color=black]Češka će uskoro postati jedno veliko gradilište a prema nekim naznakama i neke od hrvatskih građevinskih kompanija mogle bi sudjelovati u tom pothvatu.[/color]
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/igh-i-viadukt-zele-graditi-ceste-u-ceskoj,9279.html
Meni je bio podosta bitan onaj Radićev intervju kojeg je nedavno dao za PD.
Čovjek je lijepo pojasnio situaciju.
IGH će u Rusiji prvu zaradu ulagati dalje u gradnju stanova i poslovnih prostora (i luksuznih i za šire mase), spominjao je omjer ulaganje/zarada negdje oko 1:10, dakle na svakih uloženih 100 eura, zarada je velika. Rekao je da će trošak ulaska u Rusiju biti minimalan jer i ovako i onako izvoze mozgove.
Rekao je da već sada imaju osiguranih poslova za idućih 10-15 godina.
Osim toga, ak su političari nakupovali ovu dionicu, onda se nemam zašto brinuti.
Vidjela sam da se na ovoj dionici može lijepo zaraditi i dnevnim trgovanjem (iako to i nije pohvalno, jer je to opet znak da joj cijena previše oscilira i da se sa njom fondovi poigravaju kao Fliper sa lopticom), međutim kada je počela ova korekcija cijena nije pala za 50% kao što je bio slučaj sa nekim drugim građevinarima (npr. Tehnikom – nažalost, jer sam veliki zaljubljenik u Tehniku još od razina 4.500 Kn) što je opet dobar jako, jako dobar znak.
Mislim da ću do kraja godine biti 100% u IGH ako dođem do zacrtanih targeta.
ad A/
Budući mi moderator uživa brisati postove (očito je i sam ogrezao u ovoj dionici) da pojasnim malo da se Crobex dobija iz cijene dionica na burzi, a ne padaju dionice zato što pada Crobex. Eto da svi ponešto nauče . [lol]
ad B/
U IGH-u nije nitko od inženjera nije bio zainteresiran za rad u Albaniji jer se malo plaća, a za rad u Rusiji biti će još manje zainteresiranih jer je tamo uz sve i jako hladno, a miljunčeki su na računu svakog radnika zahvaljujući vama koji ste nabili cijenu dionice.
[thumbsup]
ad C/
Ne bu brisanje popravilo crvenilo. [lol]
Baš sam znatiželjan kako ćete razriješiti ovu situaciju.