Potrebno je odgovoriti na dva pitanja:
1. Kome najviše odgovara ovakvo stanje, te ga on valjda i forsira i kako ?
2. Kome najmanje odgovara ovakvo stanje, ali ga nemože spriječiti ?
1. Mirovinski fondovi, puni su novaca i trenutno im novci nisu potrebne (ne isplačuju još drugi stup) kupuju i prodaju na ničin da obaraju cijene !
2. Otvoreni investicijski fondovi su prisiljeni prodavati po bilo kojoj cijeni, da bi namirili povečanu potražnju za svejžim novcem radi isplate udjela !
1. Kada se namire dionica, onda će oni diktirati cijene, a fondova neće više biti!!
evo analiza u privitku sa business.hr, sve fino piše zašto i kako. moj jednin komentar na ovo je: “Majku im njihovu!!!”
evo analiza u privitku sa business.hr, sve fino piše zašto i kako. moj jednin komentar na ovo je: “Majku im njihovu!!!”
Ašta san ja reka…[undecid]
ha zasto…pa dozvoljeno im je ulaganje u JDD npr…a sta ako oni smatraju da mogi i sami ulagati u dionice sta je i normalno. pa puno ce im biti veci prinosi..meni tu nema nista cudno, ali mozda se i varam.
ja da sam mirovinski fond sigurno bih izvukako pare i stavio u igh, todorica itd. itd..
ali to rezoniram sa ovako oskudnim znanjem koje imam..ima tu vjerovatno puno vise od toga…
Jasno da su mirovinci čim je stigao JDD zakon, ondah izašli iz fondova, pa nece im plaćat naknade. Da bi mogli izać otkupili su od njih dionice, to je proizvelo onaj bull run u 12 mjesecu.
Mirovinci još uvijek ne kupuju jer ne znaju do kada će korekcija potrajati.
pa prema ovoj analizi potrajati ce dok se oni ne prestanu iskrcavati? ili ti znas nesto drugo sta mi neznamo?
Mirovinci još uvijek ne kupuju jer ne znaju do kada će korekcija potrajati.
pa potrajat ce dok oni ne odluce suprotno
Rilas:
”
”
ha zasto…pa dozvoljeno im je ulaganje u JDD npr…a sta ako oni smatraju da mogi i sami ulagati u dionice sta je i normalno. pa puno ce im biti veci prinosi..meni tu nema nista cudno, ali mozda se i varam.
ja da sam mirovinski fond sigurno bih izvukako pare i stavio u igh, todorica itd. itd..
ali to rezoniram sa ovako oskudnim znanjem koje imam..ima tu vjerovatno puno vise od toga…
Bravo,što da kupuješ nešto po 12xxx kad možeš po 9xxx.
Nadam se da se nakon današnjeg dana više nećete moći ni šaliti o kupnji na razinama od 8 ili 9K.