Dunlop, što si tako crn? Do jučer većina nije pojma imala što je to dionica, a sad pametujemo. Šuti i uči. Ako misliš da će i dalje ići bad, hodi van i budi sretan.
Je´l ti znaš moj Danlope da si i ti to tržište po kojem pljuješ?
Dunlop, što si tako crn? Do jučer većina nije pojma imala što je to dionica, a sad pametujemo. Šuti i uči. Ako misliš da će i dalje ići bad, hodi van i budi sretan.
Je´l ti znaš moj Danlope da si i ti to tržište po kojem pljuješ?
nisam uopce crn. vise realan. ako to traje vec preko 8mj onda se nemozes bas veseliti sutrasnjem danu kako si prije mogao kada je jedan bio ne tako los (a ne katastrofalan kao ovih prethodni) a sutrasnji vec odlican.
i to trziste po kojem pljujem NISAM JA. niti si ti. i u tome ja mislim da grijesis a mozda si i u pravu. nista nemogu tvrditi jer nemam dokaze ali nemislim da je za ovakvo stanje krivo nekoliko drhtavih rucica. onda bi mi bili to trziste. pogledaj malo pricu sa certifikatima (umjesto da “hodas po vani i budes sretan”) i to ce ti vec biti dovoljno da vidis da utjecaja sa strane moze biti jako puno.
i ne boj se ni ti. nicije crnilo niti pesimizan nece srusiti burzu. nije niti jurcicevo najavljivanje poreza (mada su prije kokodakali da je u tome stvar), niti moguci rat na kosovu niti nikolic kao predsjednik skupstine. sve je to proslo ali burza je i dalje sve crvenija. vidjeti cemo dokle ce to tako ali niti tvoj optizam niti moje crnilo (kako ti kazes) tome nece niti pomoci niti odmoci…
pa burza je najvise rasla dok vecina nije niti imala pojma sta su dionice.debelo prije ine i ht-a. gdje su onda bili drukeri (bez kojih nema porasta cijene dionica..mos mislit)…
Da je ovo prava dionica to stoji i iz tog razloga ponovno u nju ulazim ali na razini ispod deset.Vrijeme je ispuha pa ………[rolleyes]
i ja isto milim da će još niže, ne ovo samo nego cijelo tržište tako da nema straha[lol] [lol] [lol]
kupija sam u petak i već gorte 4%, haha za cili sat vremena, dobra odluka najbolja ove godine!
neću više pisati o ovoj dionici i nije drukanje, smješno mi sve pada a ova narasla za sat vremena![proud]
Ok Dunlop, uvažavam što si rekao. Htio sam ipak reći da smo svi pomalo odgovorni za zbivanja na tržištu kapitala, naravno mi mali ulagači manje, a profesionalci više, ali s obzirom da svi skupa nemamo povijest trgovanja na burzi ovakva zbivanja nisu baš tako čudna.
Ono što je dobro je to da usporkos svemu možemo sami odlučivati o svojim daljnjim fiancijskim postupcima pa ako procijenimo da je bad možemo van … pa se možda vratimo u neka bolja vremena.
Što se IGH tiče, ja ostajem pa što bude…
[rolleyes]
Evo što kaže Jure u članku SD o IGH:
“Uostalom, u strukturi vlasništva oko 50 posto dioničara čine mali dioničari, od kojih su veliki dio zaposlenici tvrtke. Dakle, sve najbolje od privatizacije je zabilježeno u IGH-u. A koliko smo efikasni u poslu, govori podatak iz prošle godine prema kojem su nam prihodi porasli 22,5 posto, a profitabilnost 45 posto. To znači da je ovaj “višak” rasta profitabilnosti u odnosu na prihode nastao smanjivanjem troškova, odnosno povećanjem produktivnosti. A u toj istoj godini smo ukupno zaposlili novih 100 ljudi. I mogli bismo još najmanje 200 kada bismo na tržištu našli toliko inženjera. Ta privatizacija znači i to da ćemo za pet godina sa sadašnjih 100 milijuna eura prihoda doći na 200 milijuna, da će se broj zaposlenih popeti na 1500, što znači trostruko više zaposlenih nego u vrijeme privatizacije. Osim toga, za pet godina će naši prihodi od izvoza, koji sada čine deset posto, činiti 50 posto ukupnih prihoda, a s tim da će i vrijednost domaćih prihoda rasti. Eto, to je privatizacija IGH.”
“•• Tvrdite kako će logika vašeg poslovanja u Moskvi i Rusiji biti takva da ćete novac zarađen od projektiranja ulagati u građevinske radove, jer je tamo sada povrat na kapital takav da na uložen jedan dolar dobijete deset dolara. Kakva je situacija s povratom kapitala u građevini u Hrvatskoj?
– Puno niža od sadašnjih profita u Moskvi.
•• Koliko niža?
– Svakako mnogo niža, pogotovo sada kada cijene stanova u Zagrebu počinju stagnirati ili opadati i kada je mnogo više konkurencije. Ali sada nemam točne brojke, pa ne bih htio pogriješiti i razbacivati se netočnim podacima.
A svitu moj, s ovakvim tempom, neki su bili u pravu s prosudbom potonuca IGH, i ne samo IGH, nego cijele burze. Vidite samo HT! Pao je na 282 kn??!
Do kraja dana, eto IGH opet u blokadi, ako ovako nastavi…[embarass]