IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovo u Rusiji je itekako bitno…..Bitno je to da je IGH tamo u igri s najjačim igračima i to otvara pregršt novih poslova..No, ono što ja nestrpljivo očekujem i moram priznati da mi nije jasno zašto uz ovakve vijesti ne ide i dokapitalizacija…Jer uz novi obim poslova trebat će i love, a glupo ja da do iste dolaze nepotrebnim zaduživanjem…….Uffff, di bi nam onda kraj bio…..

Kolega moram priznati da se baš ne slažem sa Vama oko plačanja. Ako nešto stoji to je da otkada je Putin na vlasti plačaju. Znate šta je Putin prvo napravio kada je došao na vlast ? vratio svima pare da ga ne mogu hebat. Prijatelj radi za građevinsku firmu u Rusiji i kaže da tamo nema, bar u toj branši nikakvih problema sa naplatom.
Što se tiće poticanja niko ne govori da ovisimo samo o tome ali da je perspektiva koju tamo ova dionica ima, pa makar bila u podređenoj poziciji nasprem firme partnera neusporedivo veča nego u Hrvatskoj, a sami time o referencama koje će tamo steći da ni ne govorimo

Neznam to su moja iskustva možda neko ima kakva drugačija?

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

Ako vjerujete u prokletstva možete se tješiti osvrnete li se na Plivu …trebalo je 10 -tak godina da naraste nekih cca 100 %…. dok s druge strane nekim firmama koje se u drvenim ambarima bave pretovarom ječmene kaše i sl. cijena dionice skoči i 120 % unutar 1. god. ne brinem se za IGH jer nije toliko značajno za ovu dionicu kaj se potpisuje u Rusiji .. za IGH je bitan profit od svega toga ….vjerujete li da su Rusi spremni ispoštovati i platiti baš sve kaj budu potpisali?……tko će ih natjerati da plate fakture za obavljen posao , uredno i u roku ? Ima IGH posla i bez Rusa , nemojmo stalno potencirati to i stvarati ovdje dojam da ovisimo samo o poslovima u Rusiji. pozdrav svima ….danas idemo gore [thumbsup][thumbsup]

Kolega ovaj post je preloš, ovo s rusima i fakturama [sealed]
Naravno da je rusija bitna, i nebojte se rusi imaju novaca i plačaju”

No, ono što ja nestrpljivo očekujem i moram priznati da mi nije jasno zašto uz ovakve vijesti ne ide i dokapitalizacija…Jer uz novi obim poslova trebat će i love, a glupo ja da do iste dolaze nepotrebnim zaduživanjem…….Uffff, di bi nam onda kraj bio…..

Moze objasnjenje jednog super scenarija u slucaju dokapitalizacije ?[embarass]
Nisam jos sudjelovao u niti jednoj[rolleyes]
I dali tu jednaku korist povuku mali s par dionica i veliki s 1000 komada..mislim u istom omjeru..
Thx[bye]

CASH, ZVZD, ATPL, LEDO, PTKM, MRSK. Hic Rhodos, hic salta !!!!

da kolega recimo ako je omjer 3:1 onda dobijete pravo kupiti jednu dionicu na tri koje imate isto tako može biti i omjer 2,2 : 1 tada kupujete za svake 2,2 jednu dionicu s time da je praksa da se zakružuje iznad 2,5, ali nemora biti

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

@drhtava_r

Ajmo, ovak…..IGH ima dosad izdano 158.580 dionica. Sad npr. dokap s 31.716 dionica (uzo za primjer omjer 1:5) po cijeni jedne od 10k kn….
To znači da svako na 5 dionica ima pravo upisati jednu po 10.000 kn….Svima isplativo, zar ne…..
IGH bi time skupio novih 310.716.000 kn bez zaduživanja, a faktor P/BV bi se smanjio za duplo !!! (faktori P/E i P/S bi se povećali za 20%)……
Dobar scenarij, a ???

@drhtava_r Ajmo, ovak…..IGH ima dosad izdano 158.580 dionica. Sad npr. dokap s 31.716 dionica (uzo za primjer omjer 1:5) po cijeni jedne od 10k kn…. To znači da svako na 5 dionica ima pravo upisati jednu po 10.000 kn….Svima isplativo, zar ne….. IGH bi time skupio novih 310.716.000 kn bez zaduživanja, a faktor P/BV bi se smanjio za duplo !!! (faktori P/E i P/S bi se povećali za 20%)…… Dobar scenarij, a ???

Ali moraš imat najmanje 5 dionica?

Poruka za ekipu koja želi prodati svoju 1-3 dionice i svako malo jedan drugome spuštaju cijenu za lipicu ili kunicu.
Odite prošećite i ne dirajte ništa. Vratite se za dva sata i biti ćete poklopljeni. Zar ne vidite da to nekome dosadi i onda proda po bidu. Zasjalo je sunce, krenite van i to je to.[cool]

Treba zaradit za jedrenje...zapravo već jesam

nego jel to samo naklapanje il ilma kakve realne osnove?

[i]1 i 1 nisu 2 već 11 ;)[/i] [i]Klasa Hrvatski realist, realni pesimist[/i]

Dobar scenarij, a ???

Vrhunski [thumbsup]
Thx na pojasnjenju[thumbsup]

E sad, a kaj ak su dionice zalog za margin..onda bas i nisu skroz moje..recimo u slucaju totalnog kolapsa banka raspolaze s tim dionicama, znaci da nisu moje, nego zajednicke-sve dok ne otplatim glavnicu[sealed]

CASH, ZVZD, ATPL, LEDO, PTKM, MRSK. Hic Rhodos, hic salta !!!!

Dokap je čisto naklapanje

[color=blue]Grad i Vlada osnivaju poduzeće za rijeku Savu[/color]

[color=black]Hrvatskoj nedostaje nadresorsko ministarstvo za prostor u kojem bi se rješevalo sve što ima veze s nekretninama, vlasničkim odnosima, planiranjem i koje bi bilo podređeno premijeru, smatra Slavko Dakić.[/color]

[color=black]Upravo smo s premijerom Sanaderom dogovorili da Grad Zagreb i Vlada formiraju poduzeće pod šifrom Sava koje će biti odgovorno za uređenje rijeke i sva pitanja vezana za Savu,“ izjavio je ovom prilikom Jure Radić predsjednik uprave IGH. Druga tema o kojoj će biti govora tijekom kongresa je željeznica, koja prema Radićevim riječima zauzima u Zagrebu više prostora nego što je potrebno.[/color]

[color=black]Sutra ćemo biti u Europskoj Uniji ne samo politički nego i cestovno i željeznički, a Europa sad intenzivno gradi brze željezničke pruge,“ rekao je Radić,

Radić je i ovu priliku iskoristio kako bi spomenuo da je Zagrebu neophodna gradnja metroa.

„Uvjeren sam da je to projekt u koji treba krenuti. Ako me pitate koliko to će to koštati, ja vam kažem ove godine 20 milijuna kuna za projektiranje, a sljedeće 50 milijuna. Budimpešta gradi svoju četvrtu liniju i gradi se korak po korak, a to isto čeka i Zagreb. Njih gradnja jednog kilometra željeznice ispod Dunava košta 100 milijuna eura, i gradi se kilometar po kilometar.“[/color]

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/grad-i-vlada-osnivaju-poduzece-za-rijeku-savu,7702.html

New Report

Close