IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

jer će se mnogi povući, zbog slabog rasta, a zatim rušiti cijenu ( govorim kako bi otprilike izgledalo da tako ostane ).

pa to se vec desava..vec su mnogi i u 2007 ocekivali da ce puno vise rasti pa da ce cak pratiti i ingru..pa nista. pa se onda desio mesic i onda je isplivalo na povrsinu ono sta su mnogi krivo vjerovali, da se radi o politickoj dionici i eto ti vraga. stalno se netko iskrcava i dionica koda je prokleta…imam osjecaj da ju ni veli joze nemoze dici. dodju super vijesti i ona niti ne mrdne. ja nisam ni ocekivao nikakav rast danas. skoro sam juce napisao da ce danas ici nesto gore pa onda jos pola od tog rasta dole. nekako me osjecaj drzao..

ne znam zasto. svi znaju o kako se dobroj firmi i sa dobrim kadrovima radi..

nemam puno igh ali ako ovako potraje jos duze moram priznati da cu je poceti smatrati jednom od svojih jedinih pogresaka..moram negdje i ja startati sa pogreskama [smiley]

Kada je cijelo tržište u ovakvom stanju besmisleno je raspravljati zašto pojedina dionica ne raste.

Kada je cijelo tržište u ovakvom stanju besmisleno je raspravljati zašto pojedina dionica ne raste.

Nije besmisleno, treba se uvijek tražiti razlog i zapitati zašto ne raste potencijalna dionica.

Jure Radić na Otvorenom upravo.

Evo Dunlop koji nije zadovoljan ako dionica je naraste 300% u par mjeseci, bojim se da toliko nece, al imaš bid na 13600, bojim se je target do kraja godine je realno oko 40-50% rasta samo [proud]

Evo Dunlop koji nije zadovoljan ako dionica je naraste 300% u par mjeseci, bojim se da toliko nece, al imaš bid na 13600, bojim se je target do kraja godine je realno oko 40-50% rasta samo [proud]

e pa nisam s tolko zadovoljan..mozda na ihg i da..od belja i leda ocekujem puno vise od toga..
ali ja sam na igh usao na 15,5 tako da samo jos uvjek u minusu u njoj a imam pravilo da iz dionice ne izlazim dok sam u minusu ako je dionica perspektivna..

A sorry mislio sam da si duže unutra, pa sretno, ja računam da će ti se isplatit, ipak 5 iz top10 dokupljuju!

kako kaže kolega dunlop : dionica kao da je prokleta…
možda ju mesić prokleo [smiley]

Ako vjerujete u prokletstva možete se tješiti osvrnete li se na Plivu …trebalo je 10 -tak godina da naraste nekih cca 100 %….
dok s druge strane nekim firmama koje se u drvenim ambarima bave pretovarom ječmene kaše i sl.
cijena dionice skoči i 120 % unutar 1. god.
ne brinem se za IGH jer nije toliko značajno za ovu dionicu kaj se potpisuje u Rusiji ..
za IGH je bitan profit od svega toga ….vjerujete li da su Rusi spremni ispoštovati i platiti baš sve kaj budu potpisali?……tko će ih natjerati da plate fakture za obavljen posao , uredno i u roku ?
Ima IGH posla i bez Rusa , nemojmo stalno potencirati to i stvarati ovdje dojam da ovisimo samo o poslovima u Rusiji.
pozdrav svima ….danas idemo gore

[thumbsup][thumbsup]

Moj Zvone, nije prokleta dionica koja je samo zadnjih godinu dana (za to sigurno znam) porasla 200% nego smo mi malo pregladni zarade što je normanlo pa smo nezadovoljni…
Ja bih rekao dvije stvari: na našem tržištu se više ne anticipiraju u tolikoj mjeri prihodi i dobici budućih radzoblja što čak i u redu i dobro je za sveukupno zdravlje tržišta. Mislim da to slučaj i sa IGH-om.
Osim toga, IGH je u prvoj polovici 2007. dobar dio neto-dobiti ostvrio financijskim aktivnostima na tržištu ili još konkretnije aktivnostima na burzi, ali nakon tog razdoblja sasvim je sigurno da će izostati ti prihodi pa i to djeluje na dionicu.
U svakom slučaju IGH je iznimna firma i lova uložena u njihove dionice je dobro ulužena lova i bit će rasta sigurno, ali nemojmo misliti da bi baš sutra trebala otići 10% gore

kako kaže kolega dunlop : dionica kao da je prokleta… možda ju mesić prokleo [smiley]

Pa valjda nemaš 98 godina da nemožeš pričekat par godina i ne dirat je.[lol] [lol] [lol]

DOW 12650.36 207.53 +1.67
NASDAQ 2389.86 40.86 +1.74
S&P500 1378.55 22.74 +1.68
HSI 23774.63 318.89 +1.36
NIKKEI 13497.16 -95.31 -0.7
ASX 5882.3 185.30 +3.25

New Report

Close