IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prvi puta nisam prodala nešto bez obzira na cijenu i to držim do targeta koji sam si odredila.
To je ova dionica, a u toj mi je odluci pomogao podosta i Evogaopet kada mi je očitao bukvicu i rekao da mi je vrijeme da se smirim, jer ću mu opet na idućem susretu forumaša cviliti i sliniti na ramenu i govoriti da sam luuuuuuuzzzeeeeerrrr (Ingra, Lkri … etc.) [smiley]

Jet: Are You Gonna Be My Girl?

Jest ako si kupio po najnižoj dnevnoj a prodao po najvišoj dnevnoj cijeni što je u realnosti mala šansa da se dogodi (sumnjam da je i Warren Buffett toliko efikasan), a pogotovo je mala šansa da svaki od 250 radnih dana raste i da ti kupujueš najjeftinije a prodaješ najskuplje, plan ti definitivno ima nekih manjih nedostataka. [lol]

pa napisao sam “u idealnom slucaju” i …. ne mora rasti 250 dana, bitno je da su dnevne oscilacije tolike da izvuces 1% , sto naravno nije slucaj svih 250 dana, ali nisam niti rekao da to moras odigrat na samo jednoj dionici [wink]

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

Ja abacusima plaćam 1% za svaku transakciju tako da sam već u startu 2% u gubitku od vrijednosti transakcije.

Iskreno ne znam koliko dugo se baviš dionicama, ali imas neka pravila kada ti se smanjuje provizija (nakon odredenog prometa, nakon odredenog vremena, …). Nazovi svoje brokere ili posalji im mail i pitaj. Mozda imaju pravila i na svojim web stranicama. Ako vidis da zadovoljavas jedan od uvjeta trazi da ti spuste proviziju.

Ispricavam se svima jer ovo nema veze sa IGH.

Ne isplati se preslagivati portfelj, to je istina (barem se meni nije previše isplatilo [undecid]) ako ste manji ulagač.

i ja sam apsolutno protiv day tradinga. pogotovo kod nas gdje je malo trziste i ako hoces nesto zaraditi u jednom danu to moraju biti vece cifre na prodaji (recimo milijon kuna) i to odmah izazove potrese na toj dionici pa si sam spustis cijenu.
naravno da se moze na taj nacin zaraditi. na puno dionica se moglo pretpostaviti da ce nakon onog naglog skoka pred koji tjedan ici malo dolje i to je bio dobar trenutak za prodaju. ali naravno i nisu morale ici dolje pa bi to onda bio zajeb i povratak u tu dionicu psiholoski vrlo tezak a moze se raditi i dionici koja ce jos rasti 10 puta.

ja sam na cvrstom stajalistu da je puuuuuno teze pogoditi KADA ce rasti ili padati nego DALI ce rasti. a sad hvatati razliku izmedju pikova u jednom danu i porast dionice od 5 puta daytradingom “nabildati” na 5,1 mi nije vrijedno rizika da vise ne udjem u dionicu u koju cvrsto vjerujem…
povijest je pokazala da ima puno ljudi sta su jako zaradili samo cekanjem u dionici. druga je stvar sta ima puno nervoznih sta ako im dionica u par mjeseci ne odradi 50% vec ih hvata nervoza i gledaju susjedu preko plota kakvog je njegova krava zdravlja. po meni je najbitnije u glavi rascistiti kakvu dionicu imas i vjerovati u nju. ovo drugo bi sve mogla biti lutrija.

Novi tjedan,nova nada! Biser na prodaji 12299,99 kn

Svatko danas trguje na burzi ali rijetki ostaju psihicki zdravi!

Novi tjedan,nova nada! Biser na prodaji 12299,99 kn

o, kak je krenulo moglo bi biti i lako moguća cijena na prodaji do kraja dana [angry]

biser ina prodaji 12903,4,5,6 koliko hoćeš bisera, tako ti je s političkim dionicama.[lol]

dan je pametniji od noći

hoće lu više zapuhati južina i ovu dobru dionicu dignuti na njeno pravo mjesto.jedva čekam da dođe fin izvješće i da doleti neki most iz rusije[angry]

Najbolje ponude [ IGH-R-A ] Kupnja Cijena
2 12.940,00
1 12.936,00
1 12.935,11
1 12.921,00
8 12.920,00
Cijena Prodaja
12.999,99 4
13.000,00 4
13.050,00 3
13.099,00 4
13.125,00 10

Danas se solidno drzimo…[proud]

Glasnogovornik IGH na neodređeno

svako malo neko kapne s 40-50 kom na 13 000 kn

I has the money, what I do wif it?

mislim da trebamo biti zadovoljni koliko je ova dionica stabilna u ovakvim danima, bez obzira na paketiće na prodaji od 40-50 kom svako malo. Iako moram priznati da mi nije jasno tko se svako malo iskrcava, vjerujem da je to jedno te isti. Mogu samo nagađati…

1. AKCIONAR D.O.O. 20.086 12,67 Osnovni račun
2. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 11.490 7,25 Skrb. račun
3. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. 4.183 2,64 Skrb. račun
4. ĐUKAN PETAR 3.963 2,50 Osnovni račun
5. PBZ D.D. 3.308 2,09 Skrb. račun
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 3.124 1,97 Skrb. račun
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE D.D. OBVEZNI MIROVINSKI FOND 2.564 1,62 Skrb. račun
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SLAVONSKI ZATVORENI INVESTICIJSKI FOND D.D. 2.487 1,57 Skrb. račun
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 2.043 1,29 Skrb. račun
10. DEŠKOVIĆ ŽARKO 1.888 1,19 Osnovni račun
Ukupno: 34,77

Nastavlja se kupnja ekipe iz TOP 10, ovog puta ovaj drugi račun ZG banke.

New Report

Close