IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sigurno “mirovinac” čisti reda radi…………….[smiley][smiley][smiley]

Komenatr današnjeg trgovanja bi mogao glasiti: Gdje si bio – nigdje, šta si radio – ništa. Ali najvažnije je da se lova vrti!!! [wink]

[b]William A. Ward:[/b] Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.

Sigurno “mirovinac” čisti reda radi…………….[smiley][smiley][smiley]

Vijesti iz Hrvatske 25.01.2008 14:22 Hanfa: za 2007. referentni prinos OMF-ova 6,5209 postoIndeks Mirex, koji pokazuje kretanje referentnih prinosa četiriju obveznih mirovinskih fondova, lani je povećan za 6,81 posto
Referentni prinos obveznih mirovinskih fondova (OMF) u Hrvatskoj za 2007. godinu iznosi 6,5209 posto, a zajamčeni prinos 0,5209 posto, a kako su ostvarene stope godišnjeg rasta prinosa svih OMF-ova iznad visine zajamčenog prinosa niti jedan fond neće trebati doplatiti razliku do zajamčenog prinosa, odlučila je Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa).

Prema podacima Hanfe za 2007. godinu, vrijednost indeksa Mirex, koji pokazuje kretanje referentnih prinosa četiriju obveznih mirovinskih fondova, lani je povećana za 6,81 posto. Pritom su prinos veći od prosjeka imali OMF-ovi PBZ/Croatia osiguranje (7,66 posto) i Raiffeisen (6,9 posto), dok su ispod prosjeka AZ (6,38 posto) te Erste plavi fond (6,05 posto).

Podaci Hanfe pokazuju i da je prosječni prinos na godišnjoj razini za razdoblje od početka rada OMF-ova, dakle od travnja 2002. godine do kraja 2007. iznosio 7,6 posto. Na toj razini najviši prinos, od 8,11 posto, bilježi Erste plavi fond, a slijede ga PBZ/CO (7,88 posto), Raiffeisen (7,85 posto) i AZ OMF (7,12 posto). (Hina, Bankamagazin)

Znaju kaj vrijedi hehe[thumbsup][thumbsup]

Vaš link

Komenatr današnjeg trgovanja bi mogao glasiti: Gdje si bio – nigdje, šta si radio – ništa. Ali najvažnije je da se lova vrti!!! [wink]

Cijelo vrijeme je tako. Ne znam tko to stalno prodaje i kupuje milijarde i s kojim ciljem

Hell is Empty and all the Devils are Here

Ljudi ne pišite gluposti, ako uz ovakvo iskrcavanje cijena se drži, to može biti jedino dobro, pa dionice su padale zbog iskrcaja i kad nije bilo korekcije [thumbsup]

Nije valda,.da smop zavrsili na pozitivnom [shocked]

lanckok: ” Komenatr današnjeg trgovanja bi mogao glasiti: Gdje si bio – nigdje, šta si radio – ništa. Ali najvažnije je da se lova vrti!!! [wink] ” Cijelo vrijeme je tako. Ne znam tko to stalno prodaje i kupuje milijarde i s kojim ciljem

[embarass]S ciljem da brokeri zarade od nas malih i fondovi poprave svoje postotke.[rolleyes]

Živce na hozintregere. Budi u pravom trenutku na pravom mjestu.

budd:

lanckok: ” Komenatr današnjeg trgovanja bi mogao glasiti: Gdje si bio – nigdje, šta si radio – ništa. Ali najvažnije je da se lova vrti!!! [wink] ” Cijelo vrijeme je tako. Ne znam tko to stalno prodaje i kupuje milijarde i s kojim ciljem

[embarass]S ciljem da brokeri zarade od nas malih i fondovi poprave svoje postotke.[rolleyes]

Ne znam kako se malima isplati stalno preslagivanje portfelja. Ja abacusima plaćam 1% za svaku transakciju tako da sam već u startu 2% u gubitku od vrijednosti transakcije. Npr. ako kupim sada 5 kom IGH po 13.200 to mi je 66.000 + 660kn provizije = 66.660/5=13.332 po dionici tj. ulaz mi je 132 kn skuplji od nominalnog iznosa. Recimo sada da želim prodati po 13.500 x 5 kom = 67.500 – 1% = 66.825 / 5 kom = 13.365. Dakle nominalno je cijena narasla za 300 kn (sa 13.200 na 13.500) ali realno mi je zarada samo 165 kn po dionici. Pa mi sad vi objasnite kako se isplati stalno kupovati i prodavati po približno istim cijenama, jasno mi je za banke i fondove koji imaju svoje brokerske službe ali za male tu ne vidim neke računice ispod 10-ak posto porasta.

[b]William A. Ward:[/b] Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.

1,01/0,99 ti je formula ako imaš 1% provizije ….. što daje 2,02% porasta kao minimalno potreban za pokriti proviziju, sve preko toga je zarada. Jucerasnja razlika min/max na IGH je bila 3,8%. Dakle moguce je …. nije da ima puno zarade ali u idealnom slucaju si mogao napraviti 1,8% na dnevnoj bazi …. uzmi da godisnje imas 250 radnih dana burze …. pa nek imas 1% dnevno … ispada :-))) 12 koeficijent povecanja portfelja

14% glasača je glasalo protiv ulaska u EU ....

Top 10 na dan 25.01.2008.

Broj 2 ponovo dokupljuje (+46 kom.)
[thumbsup][thumbsup]

1,01/0,99 ti je formula ako imaš 1% provizije ….. što daje 2,02% porasta kao minimalno potreban za pokriti proviziju, sve preko toga je zarada. Jucerasnja razlika min/max na IGH je bila 3,8%. Dakle moguce je …. nije da ima puno zarade ali u idealnom slucaju si mogao napraviti 1,8% na dnevnoj bazi …. uzmi da godisnje imas 250 radnih dana burze …. pa nek imas 1% dnevno … ispada :-))) 12 koeficijent povecanja portfelja

Jest ako si kupio po najnižoj dnevnoj a prodao po najvišoj dnevnoj cijeni što je u realnosti mala šansa da se dogodi (sumnjam da je i Warren Buffett toliko efikasan), a pogotovo je mala šansa da svaki od 250 radnih dana raste i da ti kupujueš najjeftinije a prodaješ najskuplje, plan ti definitivno ima nekih manjih nedostataka. [lol]

Ne isplati se preslagivati portfelj, to je istina (barem se meni nije previše isplatilo [undecid]) ako ste manji ulagač.
Svi brokeri (ono što sam čula od svojih i pročitala iz njihovih intervjua) kupe i drže.
To sam jednostavno počela raditi i ja. Nema mi druge. Zapravo, vidjela sam da se može zaraditi na dnevnoj/tjednoj prodaji bez problema, ali problem se je vratiti u tu dionicu odmah i vraćam se sa puno više napora. Dionice s kojima čovjek može trgovati na takav način jako i brzo osciliraju u cijenama pa treba stvarno puno, puno strpljenja da bi se tako nešto isplatilo, a obično se radi o nekakvim transakcijama prodaja-kupnja u kojoj bih zaradila možda tisuću kuna (rijetko) ili par stotica (češće) ako se oduzmu sve provizije, a stvarno mi se ne da više sa tim za… ti.

Shvatila sam i sama da sam morala i to proći i shvatiti “na svojoj koži”, jer kada su mi drugi govorili o tome nije mi to imalo logike i mislila sam da sa preslagivanjem portfelja mogu više dobiti. Zapravo sam na kraju bila na istom. Previše truda za malo dobiti.

Ne znam, možda bi bilo najbolje kada bi čovjek imao dionice koje kupi i drži i dio love sa kojom bi se mogao igrati i pokušati usavršiti umjeće daytradeanja.

Ne znam, možda sam ja samo tip osobe koji nema dovoljno hladne živce za tako nešto, a možda bi drugima išlo bolje….
Probajte sve pa ćete vidjeti što vam najbolje leži.

Jet: Are You Gonna Be My Girl?

New Report

Close