Za prvo javljanje EKSKLUZIVNA vijest :
,,PELJEŠKI MOST,, U SLAVONIJI – prvi put objavljeno u današnjem broju Glasa Slavonije
IGH glavni projektant !!! Bit ćemo veliki kao most !!! [thumbsup][cool]
[color=blue]I Slavonija bi trebala dobiti svoj novi veliki (pelješki) most![/color]
http://www.glas-slavonije.hr/mozaik.asp?rub=3&ID_VIJESTI=3196
čini se da nešto ovdje ne štima… zadnja cijena jučer na zatvaranju je bila ako se ne varam 14800.. a sada je 14600 zadnja zanima kako to da smo još uvijek u plavom(zelenom)—a pali smo trebali bi biti u minusu u odnosu na jučer —–gdje sam pogriješio??
Na ZSE Monitoru vidiš odma srednju vrijednost svakog trenutka.
Zna se desiti kad cijena odleti gore u ponedjeljak da je slijedeći dan srednja vrijednost od predhodnog dana dosta niža od cijene otvaranja u utorak, pa kad netko udari u utorak odma po asku cijena zna odmah doći do 4%, što je veliki rast, ali cijena može biti na tih 4% ista kao i zadnja cijena na zatvarnju u ponedjeljak. KUŽIŠ[wink]
Možda korisnici mogu izvršiti pritisak na ZSE da nam u xml feedu šalju promjenu u odnosu na zadnju cijenu, umjesto na srednju cijenu prethodnog dana (pošto već moje 2 molbe nisu uslišene)[wink]
Nema potrebe da se to mjenja jer je bio prije čest slučaj da su manipulirali sa cijenom u zadnjim sekundama i time iskrivjavali sliku cijene kojom se u toku dana trgovalo.Sad se uzima prosječna cijena trgovanja u danu mislim da je to OK.
Meni se ova prosječna cijena ne sviđa ni malo.Cijenu određuje ponuda i potražnja i ako netko plati za IGH dionicu 14000 kuna onda je to cijena te dionice bez obzira koliko je trenutno sati.Sad zamislite da neka dionica koja vrijedi 100 kuna odjednom postane atraktivna pa u jednom danu skoči na 150 kuna.Porast 50%.
Prosječna je 125 kuna.Kakve to veze ima sa stvarnom cijenom.?Ako drugi dan padne na 130 ovi na zse će objaviti rast od cca.5%.!?[rolleyes]
[color=blue]Radić: Smanjit će se državne investicije, a povećati privatne[/color]
Meni se ova prosječna cijena ne sviđa ni malo.Cijenu određuje ponuda i potražnja i ako netko plati za IGH dionicu 14000 kuna onda je to cijena te dionice bez obzira koliko je trenutno sati.Sad zamislite da neka dionica koja vrijedi 100 kuna odjednom postane atraktivna pa u jednom danu skoči na 150 kuna.Porast 50%.
Prosječna je 125 kuna.Kakve to veze ima sa stvarnom cijenom.?Ako drugi dan padne na 130 ovi na zse će objaviti rast od cca.5%.!?[rolleyes]
To je jako dobra metoda, jer spriječava luđačko skakanje cijena.
Srednja cijena je realna i ne potiče munjevit rast. Nešto što neki ne vole.[wink]