IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

danima ide gore da bi je danas u roku od 2 sata srušili 1000 k [embarass]

danima ide gore da bi je danas u roku od 2 sata srušili 1000 k [embarass]

To su razne igre, očekivane,ali u pravo vrijeme napravljene.
Očekujem da će biti low na 14k, a onda opet lagani rast.

Ab ovo.

Nemojte zaboraviti da su u četvrtak i petak prolazili paketi od 100-150 kom na razinama od 14600-14800. Ti ljudi sigurno znaju što rade tako da nema straha da će IGH pasti puno ispod 14,5K.

[b]William A. Ward:[/b] Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.

Nemojte zaboraviti da su u četvrtak i petak prolazili paketi od 100-150 kom na razinama od 14600-14800. Ti ljudi sigurno znaju što rade tako da nema straha da će IGH pasti puno ispod 14,5K.

Iako i sam imam dosta IGH u portfelju i vjerujem da je vrijeme cijenovne nestabilnosti ove dionice iza nas, mislim da činjenica da netko ima na raspolaganju nekoliko milijuna kn, ne znači da je jaaaaako pametan ili da je vidovit.

Bilo je jaaako puno primjera kada su cijene klizile nakon ogromnih prometa. Jer isto tako kako veliš kolega da taj koji je kupovao pakete od 100 i 150 komada sigurno zna šta radi, možemo reći da netko ko ih je prodavao isto zna šta radi…. [proud]

PROKLETA JE AMERIKA I ZLATO ŠTO SJA !!!!

lanckok:

Iako i sam imam dosta IGH u portfelju i vjerujem da je vrijeme cijenovne nestabilnosti ove dionice iza nas, mislim da činjenica da netko ima na raspolaganju nekoliko milijuna kn, ne znači da je jaaaaako pametan ili da je vidovit.

Bilo je jaaako puno primjera kada su cijene klizile nakon ogromnih prometa. Jer isto tako kako veliš kolega da taj koji je kupovao pakete od 100 i 150 komada sigurno zna šta radi, možemo reći da netko ko ih je prodavao isto zna šta radi…. [proud]

Pa ako netko ima na raspolaganju milijune vjerovatnije je da je pametan nego da je glup. A što se tiče ovoga referiranja na “zero sum game” ipak je lakše donijeti odluku da se proda na 14.800 i kapitalizira dobit (i tako propusti svaka eventualna dobit ako cijena ode iznad 14.800, pogotovo ako je ulazak na 3.500) nego da se kupi na tim razinama, za kupnju na 14.800 ipak treba dobro razmisliiti, bar mi se čini.

[b]William A. Ward:[/b] Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.

thx von braun

@lanckok : evo dat ću ti dva primjera glupana ili pametnoga s puno novca…. Ne može se usporediti s ovima ali svejedno…

JDOS – strašno velike količine novca su ulupane na razinama iznad 9000 kn, pa čak i iznad 10 000 kn… pogledaj cijenu danas. ( 7000 kn)

SLRS – dva lika koja su se pojavila u top 10 kada je cijena bila skočila iznad 1500 kn ( dakle kupovali su velike količine vjerovatno i iznad 1400 ) – pogledaj cijenu danas ( 1000 kn)

Možda oni dugoročno gledajući budu ispali jako pametni , vjerovatno hoće, ali ako ćemo promatrati njihov potez u kratkom roku i uzeti da su mogli svoj kapital puno bolje iskoristiti i ući po puno nižim cijenama dosta vremena poslije, onda su napravili glupe poteze… [proud][rolleyes]

@lanckok
: evo dat ću ti dva primjera glupana ili pametnoga s puno novca…. Ne može se usporediti s ovima ali svejedno… JDOS – strašno velike količine novca su ulupane na razinama iznad 9000 kn, pa čak i iznad 10 000 kn… pogledaj cijenu danas. ( 7000 kn) SLRS – dva lika koja su se pojavila u top 10 kada je cijena bila skočila iznad 1500 kn ( dakle kupovali su velike količine vjerovatno i iznad 1400 ) – pogledaj cijenu danas ( 1000 kn) Možda oni dugoročno gledajući budu ispali jako pametni , vjerovatno hoće, ali ako ćemo promatrati njihov potez u kratkom roku i uzeti da su mogli svoj kapital puno bolje iskoristiti i ući po puno nižim cijenama dosta vremena poslije, onda su napravili glupe poteze… [proud][rolleyes]

Kolega imajte na umu da ne možete uspoređivati različite sektore,a različita je također vlasnička struktura unutar tih 3 kompanija na koji se text odnosi.

@matix : ma nije mi ni bila namjera uspoređivati ove kompanije – božesačuvaj – pa nisam tako naivan….

Ovo je samo bio primjer kolegi koji misli da ljudi s puno novca imaju i puno pameti. Na kraju krajeva čak ni ne mora značiti da nemaju pameti već da su pametni na nekom drugom području , a na investicijskom da su neiskusni iliti nepametni…

Samo to.

@matix : ma nije mi ni bila namjera uspoređivati ove kompanije – božesačuvaj – pa nisam tako naivan…. Ovo je samo bio primjer kolegi koji misli da ljudi s puno novca imaju i puno pameti. Na kraju krajeva čak ni ne mora značiti da nemaju pameti već da su pametni na nekom drugom području , a na investicijskom da su neiskusni iliti nepametni… Samo to.

Jasno, razumijem.

@Evogaopet: Vjerovatno se može naći dosta primjera i kada su ulupane velike količine novca a cijena porasla
[lol]
Nemam vremena s vama polemizirati ali ipak ne bih rekao da će IGH opet pasti na razine ispod 14K, bez obzira na primjere koje ste naveli a iz kojih se može zaključiti da je i to moguće, bez obzira na velike promete po visokoj cijeni.

@Evogaopet
: Vjerovatno se može naći dosta primjera i kada su ulupane velike količine novca a cijena porasla [lol] Nemam vremena s vama polemizirati ali ipak ne bih rekao da će IGH opet pasti na razine ispod 14K, bez obzira na primjere koje ste naveli a iz kojih se može zaključiti da je i to moguće, bez obzira na velike promete po visokoj cijeni.
Moglo bi i ispod 14k ako bi se nastavio pad dionica u americi od petka trenutno su u laganom plusu nasdaq,dow jones

New Report

Close