U ovoj državi je sve vezano za politiku. Mišljenja sam da će na žalost na cijenu ove dionice više utjecati rezultat izbora nego rezultat poslovanja IGH u 3Q.
ukupan promet IGH od 25.09. do jucer iznosi 230 milijuna kuna, sto je u odnosu na 6,6 milijardi prometa na ZSE cak 3,5% (dobar dio prometa je “otisao” na HT)… vise sam uvjerenja da lova drzi politiku, a ne politika lovu, tako da sumnjam da na IGH mogu utjecati rezultati izbora… uostalom Jure je jos k tome rekao da se poslovi sve vise fokusiraju na inozemne ugovore…
kao sto su Todoriceve dionice “iznad” politike, tako smatram da je i IGH… evo u prilogu prometi, i graf kretanja cijene
[color=blue]Jure Radić na udaru medija[/color]
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/bosna-i-hercegovina/tudmanov-ministar-ponizava-bih,1406.html
Mislim da je jučeršnje Otvoreno je bilo pozitivno za Pelješki most.
Jure i Kalmeta elegantno pobili sumnje u natječaj, troškove, dokumentaciju, građevinske dozvole, ekološke studije…….Antunovićka (iako na početku spominjala nekakve „trajkte“ pod pritiskom Bage), kasnije se nekoliko puta pohvalila da je ideja Pelješkog mosta bila SDP-ova ideja (odnosno SDP-ovog župana), te na kraju razgovra istaknula da „će kao i mnogo puta do sada nastaviti započete HDZ-ove projekte ako SDP dođe na vlast…… Čačić ne spori da most treba izgraditi ali „možda ne u ovom trenutku“ i da PROJEKT mosta treba zadržati…Važnost mosta u smislu povezivanja dijelova Hrvatske, demografskom smislu, turizmu nitko u debati nije mogao osporiti….. Iz onog što je rekao savjetnika Silajdžića moglo se je vidjeti da Bi H neće ići u tužbu protiv Hrvatske….. Jure istaknuo sa će sama EU tražiti izgradnju Pelješkog mosta zbog Šengenske granice…..
Uistinu sam poslije Otvorenog otišao mirno na spavanje.
Meni osobno se ne sviđa što je Jure Radić u otvorenom nastupio kao bivši HDZ-ov ministar a ne kao stručnjak za izgradnju mostova.
….Međutim nakon negodovanja člana Predsjedništva BiH, Harisa Silajdžića zbog mosta na Pelješcu, sarajevski mediji pozvali su vlasti da preispitaju Radićeve poslove u BiH. Kako piše Večernji list „izražen je i određeni strah od IGH, koji bi, jačanjem u Mostaru te otvaranjem ureda u Sarajevu i Banjoj Luci, mogao steći monopolski položaj na graditeljskom tržištu u BiH“ ……nažalost to će se i desit….[smiley1][smiley2][smiley2][smiley2][smiley2][smiley2]
ako bi bila varijanta za koju se zalaže oporba da se radi na trajektnom povezivanju i gradnji autoceste kroz neum onda mi tu nije jasno pa tko bi pobogu plaćao rad na cesti kroz tuđi teritorij
mislim da ljudima još nije jasno, pa ne mogu ja graditi cestu kroz tuđi plac svojim novcima i onda da se susjed njom koristi
pa tko je tu lud
pa bolje je onda da se ne gradi ni most ni cesta već da čekamo da bosanci naprave cestu a most ćemo poslije graditi
Lijepa pušiona. Fino tone ovaj brod. Moram priznati da ni u snu ovo nisam očekivao, i TA i FA je upućivala na nešto mnogo lijepše
Lijepa pušiona. Fino tone ovaj brod. Moram priznati da ni u snu ovo nisam očekivao, i TA i FA je upućivala na nešto mnogo lijepše
Kad se kolega budd pojavi sa svojim konstruktivnim postovima, znači da je vrijeme za jeftini dokup.
A normalno da tone, kad su svi upleli politiku, vjeru i tko zna što u ovu dionicu.[smiley5]
I što je razlog padu??? Loša vijest??? Koja??
budd: ” Lijepa pušiona. Fino tone ovaj brod. Moram priznati da ni u snu ovo nisam očekivao, i TA i FA je upućivala na nešto mnogo lijepše ” Kad se kolega budd pojavi sa svojim konstruktivnim postovima, znači da je vrijeme za jeftini dokup. A normalno da tone, kad su svi upleli politiku, vjeru i tko zna što u ovu dionicu.[smiley5] I što je razlog padu??? Loša vijest??? Koja??
Slažem se…gdje je neka loša vijest…u tijeku je općenito korekcija i ne odnosos se samo na IGH…
Nema ni jedne konkretne loše vijesti ali mi se ne sviđa negativna atmosfera koja prati ovu dionicu u posljednjih dana. Nastup Jure Radića u sinošnjem Otvorenom, kao bivšeg HDZ-ovog ministra, definitivno nije pomogao.