To je dionica firme sa najjacim kadrom građevinara u našim prostorima. Neovisno o politici, svi ih trebaju.
lanckok: ” S obzirom na širinu bollingera ovo je bilo očekivano (vidi prilog), čak se ne bih iznenadio ni da padne ido 13K ali mislim da je dugoročni trend dobar. Dakle bez panike i biti strpljiv. Dnevne i tjedne oscilacije ne znače ništa. IGH je zdravo poduzeće i nije balon od sapunice kao neki drugi. ” lanckok: ” S obzirom na širinu bollingera ovo je bilo očekivano (vidi prilog), čak se ne bih iznenadio ni da padne ido 13K ali mislim da je dugoročni trend dobar. Dakle bez panike i biti strpljiv. Dnevne i tjedne oscilacije ne znače ništa. IGH je zdravo poduzeće i nije balon od sapunice kao neki drugi. ” obzirom da IGH preko 90% svojih poslovnih prihoda ostvaruje u RH, a poslove posljednjih godina dobiva uz blagoslov Vlade RH, upitna je izvjesnost rasta poslovnih prihoda firme u slučaju pobjede SDP-a na predstojećim izborima. time i budućnost cijene dionice postaje upitna. ovo je “politička dionica”…
Fantastično kolega,prvo će se svi ugovori raskinuti na štetu IGH,zatim će Jurčić naći na ulici jedno par stotina stručnjaka i tako zar ne?
NHF ali meni se sviđa ovakava korekcija… daje mi šansu za dokup na razinama oko 14000…
pitanje je samo čekati da padne ispod (i hoće li se to upoće dočekati) ili kupovati već na 14500?
tko ju ima, i pametan je, ne prodaje!!!!
A
NHF ali meni se sviđa ovakava korekcija… daje mi šansu za dokup na razinama oko 14000… pitanje je samo čekati da padne ispod (i hoće li se to upoće dočekati) ili kupovati već na 14500? tko ju ima, i pametan je, ne prodaje!!!! A
Pitanje koliko su prodavači glupi da dalje prodaju par dana prije izvješća…
Ovdje izvješće ništa ne znači. Trebat će gledati neslužbene rezultate izbora na dan izbora. To je nedjelja. Ako dobije sdp idemo 20% dolje, ako dobije hdz idemo 20% gore.
pa ne trebamo se brinuti, mi znamo vrijednost IGH, već se možemo veseliti jer možemo jeftino dokupiti a oni koji prodaju, neka samo misle svoje jer da takvih nema mi ne bi kupovali jeftino a da se sve ne gleda samo u par dana to će vrijeme pokazati.
evo i k/p pa nek nam je jeftin dokup i sutra.[smiley2]
tunkas: ” NHF ali meni se sviđa ovakava korekcija… daje mi šansu za dokup na razinama oko 14000… pitanje je samo čekati da padne ispod (i hoće li se to upoće dočekati) ili kupovati već na 14500? tko ju ima, i pametan je, ne prodaje!!!! A ” Pitanje koliko su prodavači glupi da dalje prodaju par dana prije izvješća…
izvješće za 3q će pokazivati manji rast u odnosu na 3q 2006 (i prihoda i dobiti) nego što je pokazao izvješće za 1.h 2007. u odnosz na izvješće za 1. h 2006.
apsolutni razlog za down-trend.
Ovdje izvješće ništa ne znači. Trebat će gledati neslužbene rezultate izbora na dan izbora. To je nedjelja. Ako dobije sdp idemo 20% dolje, ako dobije hdz idemo 20% gore.
A ako budu 30%-30% onda će valjda cijena, po toj logici, ostati ista. Kolega, mislim da izbornim rezultatima dajete preveliko značenje.
otprilike tako…ovdje je politika ključ daljnih zbivanja oko dionice.
ma vlad111, pa IPO je razlog mnogim korekcijama – kakva pusta politika [smiley2]
baš ste me nasmijali
vlad
imali smo vec ovakvih sigurnih u sebe i preciznih mesijanskih izjava za spasenje naseg ulozenog kapitala prije samo dva mjeseca kad su neka gospoda tipkala na ovoj temi da cijena ide sa 10.250 natrag na 6.000. Zamisli da smo poslusali savjet spasavaj-se-tko-moze i propustili pet tisuca zarade po dionici ?
Sve zavisi kako tko gleda na ovu dionicu.Ako se gleda dugoročno ovo je jedna od najperspektivnijih dionica zato što ima jake kadrovske resurse koji mogu izaći sa svojim projektima van granica Hrvatske i Balkana.Dok će se većina drugih firmi završetkom krupnih infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj naći u nezavidnom položaju.
Uzeo sam ovu dionicu jer nemam namjeru svaki dan buljiti u kompjuter sa strahom da će mi u jednom danu dionica izgubiti na vrijednosti 10-15 % kao što se događa ovih dana sa nekim dionicama koje su bez svake mjere i fundamentalnih razloga napumpane do krajnjih granica.