A što kaže taj macd na mjesečnom grafu?
Jeli moguce da netko od vjerovnuka na ime dospjwlih obveza jednostavo firmu posalje u stecaj ?
Jesmo jalni…
Nije jal, nego strah od ulaganja u nešto što se zapravo ne razumije.
Svatko tko ovu dionicu ozbiljnije prati zna da su svi dugovi prema nefinancijskim vjerovnicima zatvoreni i da su ostali samo dugovi prema bankama koje su pokrivene hipotekama i nemaju interesa sjedati na račun IGE, nego čekati da im se para vrati, a bude jer vide da posla ima ko u priči. U međuvremenu su sretni sa dobrim kamatama.
Nije jal, nego strah od ulaganja u nešto što se zapravo ne razumije.
Svatko tko ovu dionicu ozbiljnije prati zna da su svi dugovi prema nefinancijskim vjerovnicima zatvoreni i da su ostali samo dugovi prema bankama koje su pokrivene hipotekama i nemaju interesa sjedati na račun IGE, nego čekati da im se para vrati, a bude jer vide da posla ima ko u priči. U međuvremenu su sretni sa dobrim kamatama.
Kojim “vražijim” kamatama? Pa ovi godinama ne vraćaju ni glavnicu ni kamate. Jel Vi uopće čitate izvješća. Te nekretnine kojima su navodno pokriveni dugovi ne vrijede trenutno ni polovice duga. Sve je to samo lijepa maska, a to će uskoro sa izlaskom revidiranog FI biti svima i očigledno. Ovdje je kapital u minusu. Dake kupujući IGH kupujete minus!
Objektivno, izvjesce nece biti previse vazno za cijenu. Vjerojatno nece biti dobro, zbog korone. A cijena danas raste zbog buducih poslova koji ce se vidjeti u iducim kvartalima. Realno cijena zbog toga ne bi trebala padati, ali moguce da ce to iskoristiti za korekciju.
Ovo bi za mene bio hold da sam dugorocni investitor, a ne trejder trenutno.
U doba korone izbjegavam long pozicije.
Kolega Hugh je prodao po 121 kn l i sad bi jefinije. Prvo 140kn pa cemo onda po 130 kn.
Odakle Vam takve informacije?…..gdje to ja drukam na pad i jeftiniju kupnju?ili ste me zamjenili s nekim?