IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@Verdi

Zašto bedastoće? Firma ima negativni kapital što samo po sebi ne mora biti eliminirajuće ali ako pogledate što ostane nakon EBITDA u konačnici i koliko im kamate pojedu ne vidim baš ni razlog optimizmu. Bez jako jako ozbiljnog financijskog restrukturiranja možda i opstanu ali nikakve tu dobiti neće biti. A koliko znam baš im i ne ide po tom pitanju i nisu dobrodošli u bankama, probajte se i sami raspitati. Jer nemaju kredibilitet kada ni PSN ne rješavaju u rokovima.

Nemojte gledati ego i tko je u pravu nego argumente, ponekada treba i preispitati pozicije. Inače bi vam se moglo dogoditi kao nekima koji su na VDKT ignorirali stvarnost ili na THNK slušali profesora drukanja. Ne zanima mi niti IGH niti itko od građevianra…

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Pa opet,kolega, u svom tom izostanku interesa pišete na ovoj temi i svojski se trudite! LOL!

Pa opet,kolega, u svom tom izostanku interesa pišete na ovoj temi i svojski se trudite! LOL!

Baš ste me sad zeznuli…

Možemo raspravljati o IGH, nema problema. Ja bi bio najsretniji da me na bilo kojoj dionici netko argumentirano uvjeri za kupnju. U zadnje vrijeme sve teže pronalazim povoljne priče

Samo na građevinarima nitko nikada nema brojke i argumente, samo priče…

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

@Value
Pa kada brojki nema:), tj. izrazito su negativne

@ vauuu

Da te citiram …

“Zemljišta koje spominješ su kupljena na način da se prala lova odnosno da budem suptilniji zemljišta su se namjerno preplaćivala a lova se zatim transferirala ispod stola prodavateljima. Kako se zemljište ne amortizira tako ako prodaš zemljište ispod nabavne cijene knjižis gubitak odnosno za razliku kupovne i prodajne cijene knjizis negativan rezultat. Tako da to sa zemljištem nije bas tako jednostavno. Nije jednostavno ni jer se zemljišta nalaze vlasnički na ovisnim društvima pa kad hoćeš prebaciti novce na maticu, a da to nije pozajmica i novi dug, moraš društvo likvidirati”.

Ovo što si napisao je vrlo škakljivo.

Tvrdiš da se u kupnji ovih zemljišta na Pelješcu radi o kaznenom djelu? Pranje love je kazneno djelo. Namjerno su preplaćivana? I to tvrdiš ovako javno, a da istovremeno nemaš nikakvih dokaza. Vrlo škakljivo. Nevjerojatno je što ti sve znaš i kako si po ovom pitanju u sve upućen (a nisi podnio kaznenu prijavu što si zakonski obavezan).

Od kuda ti tako sigurno i suvereno znaš da se zemljišta vlasnički nalaze na ovisnim društvima (čudo je da nisi napisao na kojima sve) od IGH-a kad se uopće ne zna koliko je tih zemljišta, gdje se sve nalaze i da li su prenesena u zemljišnim knjigama na nove vlasnike.

Vidiš, razmišljam, ja bih sada tvoj post mogao poslati na DORH neka se ispita istinitost tvojih navoda napisanih sa takvom sigurnošću, jer se radi o težem kaznenom djelu.
Usto, mogao bih ga poslati i u Upravu IGH, neka vide što se javno piše o njima na forumu Poslovnog.hr.

I na kraju, s obzirom da te zbog stanja u firmi na način na koji ga ti vidiš ova dionica uopće ne zanima, čudno je zašto se onda ovdje uopće uvaljuješ sa ovakvim škakljivim izjavama u cijelu priču. Razmišljaš li ti uopće?

Tvoj post sam si za svaki slučaj skinuo na hard disk. Samo nekoliko klikova mišem je dovoljno da ga se proslijedi tamo gdje bi ga očito trebalo proslijediti.

@ ValueWalk

Nisam se mislio zamarati sa tobom i tvojim razmišljanjima, ali eto potaknuo si me. Reci ti meni sukladeno tvojim razmišljanjima koliko ova dionica objektivno po tebi računski vrijedi?
Potom pogledaj cijenu na tržištu. To je cijena po kojoj je na stvarnom tržištu možeš i kupiti i prodati. Tvoja izračunata cijena nikoga ne zanima. Da li ti to nešto govori?
Misliš li da veču težinu ima stvarna lova na tržištu ponuđena za dionicu po nekoj cijeni ili tvoja pisanija po forumu?

Zanimljivo je da su se na temi nakon izlaska i ponovo zelenog FI, objave da se uredno ispunjavaju obaveze iz PSN, Objave gomile novih poslova ugovorenih i u perspektivi, pojavili novi forumaši koji ovdje baš i nisu čest gost. Sa uglavnom negativnim postovima s kojima će nas koji smo unutra prosvijetliti.

Danas , 12:00 otvaranje ponuda za nadzor gradnje Pelješkog mosta !!!!

@Trial

Barem 500, ipak ostvaruje visoku dobit i uspješno podmiruje sve obveze, neke čak i unaprijed. Ne zanimaju me dječje rasprave, kada očito ni izvještaje ne čitate a toga se posebno pripazite (slično je bilo i na THNK gdje su ljudi gnorirali upozorenja uprave i najavljivali lijepše razdoblje jer znaju bolje od uprave?), pa obećajem da neću više pisati ovdje i remetiti vam mir. Ali ako slučajno ne uspiju sa restrukturiranjem duga pa bude dokapitalizacija po suludim cijenama nemojte svi skupa opet optuživati upravu, regulatore i sl. Sami sćete si biti krivi…

Želim sve najbolje dioničarima i kompaniji te da IGH bude naj građevinar te akvizira sve ostale, od Hrvatske do Gruzije. Također, preporučam svim dioničarima da malo prate knjigu dioničara i tko međusobno kupuje-prodaje pa možda i tu neke zanimljivosti primjetite kad već ZSE i HANFA neće. Da ne trošite novce, može se četvrtkom i petkom besplatno u SKDD-u gledati knjige dioničara.

Hvala ti na najljepšim željama.

Žalba odgađa početak radova na Pelješkom mostu

Najnovije! U samo zadnjih mjesec dana.

http://www.seebiz.eu/institut-igh-u-mjesec-dana-potpisao-ugovore-ukupno-vrijedne-vise-od-15-milijuna-kuna/ar-164957/

ovaj tjedan šta je bilo ispod 300 bilo je. za idući se više ne bi kladio.

Čiča ajde ne pumpaj priču bezveze. Rezultati su ove godine bili bolji, al ti lijepo uprava ističe da je knjiga narudžbi značajno manja (-17%) nego početkom godine i da još nisu platili glavnicu senior kredita od lipnja ove godine. Imaju problema s financiranjem sto se vidi iz bilance i negativnog kapitala. Na 300 kuna, njihov kapital bi se vrednovao preko 180 milijuna kuna. Obzirom da još vuku nešto vise od 16 milijuna kuna negativnog kapitala od prije, to bi predstavljalo, ta cijena koju ti spominješ, premiju od 200 milijuna kuna na knjigovodstvenu vrijednost kapitala. To ti čiča uopće nije malo i trebat će godina i godina obzirom na dug i njihovu profitabilnost da oni to dostignu.
[/quote]
tek sad sam ti vidio ovaj post. ajjjmee s kim ja vrijeme gubim!!! ignore te ide direkt.

who dares, wins

New Report

Close