IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kad pročitam ovoliko hvalospjeva …………u ponedjeljak će čini mi se nastupiti stampedo?

Kad pročitam ovoliko hvalospjeva …………u ponedjeljak će čini mi se nastupiti stampedo?

Nisam odovorio u kojem smjeru????

http://www.seebiz.eu/hrvatsko-austrijski-konzorcijum-nadzire-izgradnju-dela-koridora-10/ar-164790/

malo po malo….

Nisam odovorio u kojem smjeru????
[/quote]
ako pogledate cijenu i poslovne rezultate u proljeće i usporedite to sa sadašnjom situacijom pravo je čudo da se trži ispod 300. naravno da je tome doprinio i ovaj drugi rus. ali u njegovoj prodaji nema ama baš nikakve logike i to mi tek daje povod da vjerujem suprotno. ovdje je situacija skoro pa čista i zarada je neminovna. koliko vidjet će mo, a tko želi više ima mogućnost okušati se na đuri.

who dares, wins

kolega bilo šta prognozirati 5 godina u naprijed je ludost. ja se držim pravila da je sigurnije investirati u firme koje su prošle psn nego u one koje to nisu jer nikad ne znaš kad će ih to snaći (npr. vijadukt, granolio i td.) u ovom slučaju kladim se na rusa i razinu na kojoj je on ušao te na njegovu sposobnost da pronađe nove poslove na svjetskom tržištu koje je ogromno. isto tako ne bi zanemario ni imovinu za koju u opće nismo sigurni da li postoji i u kojoj količini. tipa zemljišta na pelješcu i td. evidentno je da se nikakvim poslovnim knjigama u ovoj državi ne može slijepo vjerovati pa mi je ta imovina onako više špekulativnog karaktera, no ako se to ostvari bit će prava bomba. uvijek polazim od pretpostavke da imam jako malo informacija da bi mogao donijeti 100% ispravne zaključke ali ako netko kupuje nešto po npr. 700 ili 400 i to sa svojim privatnim novcima, a ne neko fondovsko mlaćenje gloginja tuđim k….. ne vidim razlog zašto i ja ne bi kupio kad je u pola jeftinije. još prije koju godinu sam čitao na desetine ili stotine raznih fi (na kraju nosio i računovođi da to malo bolje pogleda) i došao do zaključka da je to čisto gubljenje vremena. par godina kasnije situacija sa agrokorom i njegovim knjigama u potpunosti mi daje za pravo da to i dalje tvrdim. u zadnje vrijeme (radi se o godinama) izrazito oprezno i strpljivo ulažem i nisam imao nekih kardinalnih pogrešaka. nadam se da će tako biti i u budućnosti.

who dares, wins

kolega hvala vam na savjetu. i prije vas je tu bilo razno raznih prolaznih stručnjaka koji su nakon promašaja mijenjali i mišljenje i nickove. vidjet će mo da li će te još biti tu kad ovo bude na 500.

who dares, wins

kolega bilo šta prognozirati 5 godina u naprijed je ludost. ja se držim pravila da je sigurnije investirati u firme koje su prošle psn nego u one koje to nisu jer nikad ne znaš kad će ih to snaći (npr. vijadukt, granolio i td.) u ovom slučaju kladim se na rusa i razinu na kojoj je on ušao te na njegovu sposobnost da pronađe nove poslove na svjetskom tržištu koje je ogromno. isto tako ne bi zanemario ni imovinu za koju u opće nismo sigurni da li postoji i u kojoj količini. tipa zemljišta na pelješcu i td. evidentno je da se nikakvim poslovnim knjigama u ovoj državi ne može slijepo vjerovati pa mi je ta imovina onako više špekulativnog karaktera, no ako se to ostvari bit će prava bomba. uvijek polazim od pretpostavke da imam jako malo informacija da bi mogao donijeti 100% ispravne zaključke ali ako netko kupuje nešto po npr. 700 ili 400 i to sa svojim privatnim novcima, a ne neko fondovsko mlaćenje gloginja tuđim k….. ne vidim razlog zašto i ja ne bi kupio kad je u pola jeftinije. još prije koju godinu sam čitao na desetine ili stotine raznih fi (na kraju nosio i računovođi da to malo bolje pogleda) i došao do zaključka da je to čisto gubljenje vremena. par godina kasnije situacija sa agrokorom i njegovim knjigama u potpunosti mi daje za pravo da to i dalje tvrdim. u zadnje vrijeme (radi se o godinama) izrazito oprezno i strpljivo ulažem i nisam imao nekih kardinalnih pogrešaka. nadam se da će tako biti i u budućnosti.

Pa ja ću ti reci da ti dosta dobro razmišljaš, al ipak se trebaš prije uputiti. Zemljišta koje spominješ su kupljena na način da se prala lova odnosno da budem suptilniji zemljišta su se namjerno preplaćivala a lova se zatim transferirala ispod stola prodavateljima. Kako se zemljište ne amortizira tako ako prodaš zemljište ispod nabavne cijene knjižis gubitak odnosno za razliku kupovne i prodajne cijene knjizis negativan rezultat. Tako da to sa zemljištem nije bas tako jednostavno. Nije jednostavno ni jer se zemljišta nalaze vlasnički na ovisnim društvima pa kad hoćeš prebaciti novce na maticu, a da to nije pozajmica i novi dug, moraš društvo likvidirati. A to je proces, vremenski gledano. Doduše oni imaju jednu zanimljivu nekretninu koja nije zemljište, a koju bi prodali, al to je još tamo negdje daleko… i opet, pitanje je prodajne cijene koja opet može biti niza od preplaćene, nabavne. Bilo koja prodaja će im naravno pomoći glede novčanog toka, al rezultatski gledano najbitnija je cijena.

Mislim da ovdje ljudi u posljednjih godinu dvije igraju na sentiment, a ne fundament. Pritom mislim da ga ne znaju ispravno anticipirati. Neuka smo mi nacija, a kad imaš tonu neukih oko sebe onda im možeš prodavati kojekakve bajke…. i na tome zaradjivati. Keč je u tome, sto ćeš proći i nekažnjeno, e a to je vjerojatno svjetski kuriozitet.

Tvrdnje bivšeg predsjednika Stjepana Mesića da je projekt mosta Pelješac nametnuo građevinski lobi na čelu s IGH posebno su dobile na značaju nakon što je otkriveno da su tvrtke IGH i Konstruktor manjinski partneri tvrtke Profectus u projektu “Hrvatski san” Vicenca Blagaića. U sklopu projekta otkupljeno je oko 2 milijuna četvornih metara zemljišta upravo na području kojim treba prolaziti cesta prema Pelješkom mostu i autocesta prema Dubrovniku. Na tom se prostoru trebalo graditi veliko turističko naselje. Konstruktor i IGH su nakon medijskih naspisa o njihovoj ulozi u projektu iz njega izašli.

Znači da ako to zemljište nije kod IGH onda nema ni gubitaka jer tako računa kolega Vauvau.

SALOMON SPEEDCROS

kolega hvala vam na savjetu. i prije vas je tu bilo razno raznih prolaznih stručnjaka koji su nakon promašaja mijenjali i mišljenje i nickove. vidjet će mo da li će te još biti tu kad ovo bude na 500.

Uz neke naznake oporavka nema nikakvih naznaka da IGH može oprati stare grijehe tj platiti dug po PSN.
To jasno stoji u izjavi predsjednika Uprave. Dakle samo ove godine ili kvartala kako god imaju skoro 10m duga iz PSN-a koji nisu podmirili.

A taj dug je OVRŠNA isprava………..I nema više PSN nego se ide u stečaj?
Kako će se to riješiti i može li se to riješii?

moj citirani post nije bio namijenjen vama već kolegi koji je u međuvremenu izbrisan.
neće valjda za tričavih par milja kn rus dozvoliti da mu igh ode u stečaj. mi sad imamo jednog ozbiljnog većinskog vlasnika koji ima neke dugoročne planove sa istim. nije to jure radić i njegove političke kombinacije. koliko puta je pokojni išao u rusiju da se probije na to tržište bez ikakvog uspjeha. rus je već u gruziji ,a tamo se radi put svile i masa drugih projekata. tamo ima posla u neizmjernim količinama. ne mislim samo na gruziju. to su ogromna prostranstva sa slabo razvijenom infrastrukturom koja će se godinama graditi.

who dares, wins

moj citirani post nije bio namijenjen vama već kolegi koji je u međuvremenu izbrisan.
neće valjda za tričavih par milja kn rus dozvoliti da mu igh ode u stečaj. mi sad imamo jednog ozbiljnog većinskog vlasnika koji ima neke dugoročne planove sa istim. nije to jure radić i njegove političke kombinacije. koliko puta je pokojni išao u rusiju da se probije na to tržište bez ikakvog uspjeha. rus je već u gruziji ,a tamo se radi put svile i masa drugih projekata. tamo ima posla u neizmjernim količinama. ne mislim samo na gruziju. to su ogromna prostranstva sa slabo razvijenom infrastrukturom koja će se godinama graditi.

Ja mislim da se ti previše ufaš u Rusa. I pričaš priču u koju ni sam ne vjeruješ. Nek dionica poskoči pa ti uzmeš 15-20% i onda držiš ovdje predavanja kako ti znaš. To skoro pa svatko može. Ubaciti lovu, procijeniti nekakav uptrend i onda jahati na tome i uvjeravati da je naišla renesansa. Ja ti ukazujem na objektivne prepreke financijskog oporavka i na to kako se trenutno otežano razvija poslovanje. Ove godine jest bolje, al i dalje postoje značajni problemi koji bi već dogodine mogli društvo dovesti u dosta nezgodnu situaciju, ako ne utope po solidnoj cijeni dio imovine. Generalno, to je još dosta daleko od situacije da je firma štono se kaže “na konju”. Rizici su i dalje prisutni i to treba imati na umu. Za neku špeksu to je ok. Za nekakve dugoročnije zaključke, još je isuviše prerano.

New Report

Close