Danas će se veliki igrači zahvaljujući korekciji dobro nakrcati IGH a onda idući tjedan idemo opet do neslućenih visina, svaki dan novi ATH.
Definiraj pojam velikog igrača.
oni podaci koje je kolega V.Braun iznio su od FIME, mozete skinuti svaki dan updatirano stanje, vrlo korisno… jedina zamjerka sto nemaju ingru u tablici.
oni podaci koje je kolega V.Braun iznio su od FIME, mozete skinuti svaki dan updatirano stanje, vrlo korisno… jedina zamjerka sto nemaju ingru u tablici.
Nema INGRe jer bi se prestrašili sa njezinim fundamentima.[smiley11]
Ovo je sa fime analiza.
Nego, ja sam zadovoljan sa današnjim padom, jer sam mislio da će niže. U jednom trenutku je
dotaknula -4%, kad su paničari udarali po bidu ,a ono tamo po 1 komad na svakoj razini.[smiley8]
Znam šta je razlog današnjeg pada, tako da se ne zabrinjavam. Ovo je danas samo predah od
silnih prometa i rasta, a slijedaći tjedan nastavljamo priču.
Samo polako ljudi, pratimo Bollinger.[smiley11]
Po bollinger- u ovo pada u ponedjeljak na 14 000 gdje ce se malo ustabilit! Pre nagli je rast probilo je tunel i sad mora padat padalo je danas padat ce i u ponedjeljak. Sto ne znaci da ova dionica nece dostic s vremenom cifru od 18k
Kupnja je bila dovoljno jaka da bi išlo dalje up da nemamo “velikog iskrcavatelja” PBZ skrbnicki.
Nadam se da je uskoro out!
Po bollinger- u ovo pada u ponedjeljak na 14 000 gdje ce se malo ustabilit! Pre nagli je rast probilo je tunel i sad mora padat padalo je danas padat ce i u ponedjeljak. Sto ne znaci da ova dionica nece dostic s vremenom cifru od 18k
Kako da ne kolega, evo samo malo ćemo se spustiti za vas -6% u ponedjeljak na 14k kuna (blizu starog 5 mjesečnog ATH), da se vi možete ukrcati i onda će šef stanice zafućkati i vlak će krenuti s vama u neslućene visine.[smiley1]
Bollinger se prilagođava cijenama, on ne stoji.
Kupujte sad dok nije kasno.
[smiley11]
3Q uskoro (31.10.) ,biti će zanimljivo + nove vijesti + top likvidnost realno smo na 16,5-17k oko 10.11.
Molim mišljenja ostalih, procjena kolege Brauna vrlo znakovita!
Ako je ovo vec update ( bar je datum današnji ), ništa zanimljivo u top 10.
PBZ ima jos 6561 kom. Jasno da je proširivanje aktivnosti i otvaranje ureda u Bosni bio znak da IGH ima
namjeru postati u Bosni ono što je u Hrvatskoj, a tamo za izgradnju infrastrukture će biti utrošene stotine milijardi kuna. Pa projicirajte mogučnosti …. Davids da li znas ima li u BIH IGH konkurenciju ?
Slazem se, to je i moja procjena, oko 16-16.5 u iscekivanju FI-a a kad izađe,17 postaje novi support. A svasta HANFa pita Juru, pa normalno da im nece reci vijest prije vjesti. Najgori scenario bi bilo neko stagniranje cijene oko 14.500 slijedecih tjedan dana ali svo zlo u tome.
Bas sam sad malo promatrao graf u zadnjih 6mj, osobito zgodno je gledati candlestickove. Eto, VonBraun je lijepo svima crtao prije samo desetak dana koliko smo udaljeni od ATH koji datira negdje 5 mj unazad (13700), cak je crtao neke paralelograme, strelice, linije,kruzice;) mnogi koliko vidim nisu slusali. Nadam se da ce sad slusati.[smiley1]
Ostali gradjevinari su nakon HT korekcije davno probili ATH, nama je trebalo malo duze vremena, a tek smo ga probili i trenutno smo oko 8% iznad. Vijesti, TA, ulaz velikih, sve kaze da rast nije gotov nego tek zapocinje.
Nema konkurencije,znanje je svugdje problem za ove kapacitete treba desetljeće ulaganja specifična priča…
Ako je ovo vec update ( bar je datum današnji ), ništa zanimljivo u top 10. PBZ ima jos 6561 kom. Jasno da je proširivanje aktivnosti i otvaranje ureda u Bosni bio znak da IGH ima namjeru postati u Bosni ono što je u Hrvatskoj, a tamo za izgradnju infrastrukture će biti utrošene stotine milijardi kuna. Pa projicirajte mogučnosti …. Davids da li znas ima li u BIH IGH konkurenciju ?
evo onda updatea tko je prodavao:
Stanje na dan 17.10.2007
3. PBZ D.D. 7.701 4,86 Skrb. račun
9. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 2.226 1,40 Skrb. račun
Važeći podaci za uredovni dan 19.10.2007 .
3. PBZ D.D. 6.561 4,14 Skrb. račun -1140 kom.
9. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 2.100 1,32 Skrb. račun -126 kom.
Nema konkurencije,znanje je svugdje problem za ove kapacitete treba desetljeće ulaganja specifična priča…
Da to me bas zanimalo s tim uredom u BIH, da li su oni tamo počeli nešto kao regrutirat tamošnje stručnjake,
suradnju sa BIH građeviskim fakultetima itd.
Također u kojoj je fazi priča o konzorciju domaćih tvrtki za zajednički izlazak na tendere u inozemstvu.