Da li bi ovakav post napisao da vidiš da netko prodaje 2.000 komada na 1.000 kuna?
Onda te manipuliranje nebi smetalo?
Eh, da je biti pošten.
da je prodaja na 1000 kn to bi bilo jedva x3 na sadašnju cijenu i teško da bi to bila manipulacija….no kada je nalog toliko nisko da "kupovna cijena" od 0,25 kn treba više od 1000x narasti da bi došao na trenutnu cijenu jasno je da se radi o manipulaciji…
p.s. po tvojoj reakciji pretpostavljam da su to bili tvoji nalozi (znam da nećeš priznati)
[/quote]
Nisi shvatio poruku moga posta. Umjesto 1.000 kuna, čitaj 10.000 kuna.
Još jedan sklopljen ugovor o nadzoru cca 4,5 M kn sa partnerima: STRUČNI NADZOR NAD GRAĐENJEM, ODRŽAVANJEM I UPRAVLJANJEM PODSUSTAVIMA ODLAGALIŠTA OTPADA JAKUŠEVEC.
A što se ne bi malo pohvalili na stranicama zse?
Istina, stvarno je simpomatično kako ignoriraju javnu objavu na zse svakog novog posla. Stječe se dojam da Upravi rast cijene dionice nije u interesu.
jel može netko napisati što izgradanja mosta znači za IGH?
koliko sam ja uspio pohvatati:
1) pristupne ceste biti će izgrađene na zemljištu koje je u vlasništvu IGH? (što mislite kolika je zarada u odnosu na uloženo u ovom segmentu?)
2) most se gradi prema projektu IGH?
3) IGH se nije prijavio na natječaj za izgradnju, no kakve su šanse da dobije nadzor radova?
što još..??
hvala
1) ne znam -postoje o tome špekulacije a ranije se i dosta pisalo o tome. Kakvo je sada stanje odnosno je li IGH i dalje vlasnik tog zemljišta bilo neposredno bilo posredno vjerojatno nitko ovdje na zna
2) most se rasi prema projektu pokojnog prof. Jure Radica, ali projektant je koliko znam građevinski fakultet a ne IGH
3) IGH ne izvodi radove, ali obavlja poslove nadzora i jedini je od domaćih firmi koji je to sposoban odraditi. Koliko znam stari ugovor o nadzoru nikada nije raskinit da li ce ga raskinuti i IGH-u platiti neku pinku za izgubljenu dobit ili ce ugovor o nadzoru ostati IGHu bumo videli. Inace nadzor je do max 5% ukupne inveaticije izgradnje pa si racunajte. Troskovi su puno manji a dobit na ovakvim poslovima brutala…
Znači spremamo se za most!
To će dobrano poboljšati sliku.
Nadzor i zemljište će svakako popraviti krvnu sliku firme. Ako ne odmah cijenom dionice, buduća FI svakako.
lijepa računica.. 🙂
uzmemo li procjene da će most koštati 300mil eura, 5% za nadzor radova iznosi 15mil e odnosno 110.000.000 kuna 🙂