Relativno šturo. Pročitao sam desetak izvješća drugih firmi i tamo su se raspisali o detaljima poslovanja, prošlogodišnjim, budućim, očekivanjima, globalnoj situaciji sektora, itd.
Izvješće od Viktora Lenca bi trebalo biti ogledni primjerak svima.
Nažalost IGH-ovo je uvijek šturo i ne trude se uopće išta detaljnije pojasniti.
Ali je očito da je procurilo par dana prije povlaštenim krugovima, jer se istresanje naveliko pokrenulo nekoliko dana ranije.
Žali bože što su rušili kad nitko nakon izvješća ne želi prodati ispod 350.
Šteta bačenih dionica, sad bi mogli nazad u kupnju po višim cijenama.
još jednom te pitam jer vidim da si vrlo aktivan dioničar IGH, koliki je BV (knjigovodstvena vrijednost) tvrtke IGH nakon ovog zadnjeg izvješća? je li viša od 100 kn ili manja od 100 kn? je li možda oko 0 kuna? ili manja?
još jednom te pitam jer vidim da si vrlo aktivan dioničar IGH, koliki je BV (knjigovodstvena vrijednost) tvrtke IGH nakon ovog zadnjeg izvješća? je li viša od 100 kn ili manja od 100 kn? je li možda oko 0 kuna? ili manja?
[/quote]
Kolega Avax,
JA ĆU VAS pitati koliki je BV kada dobijemo još samo 1 ili 2 posla razine Gruzija. A s obzirom na moć i uticaj Gljadelkina ja sam siguran da to slijedi uskoro. Ključno je da su prihodi porasli 50% u odnosu na zadnji kvratal 2015….s obzirom da IGH nije klasična graditeljska firma, marže od tih prihoda su neusporedivo veće nego li bilo kojem građevinaru na ZSE..
Ali pitajte Čovića koji je ušao na 760 s milionima eura..koliki je njemu Booking Value.
lp
[/quote]
Kolega Avax,
JA ĆU VAS pitati koliki je BV kada dobijemo još samo 1 ili 2 posla razine Gruzija. A s obzirom na moć i uticaj Gljadelkina ja sam siguran da to slijedi uskoro. Ključno je da su prihodi porasli 50% u odnosu na zadnji kvratal 2015….s obzirom da IGH nije klasična graditeljska firma, marže od tih prihoda su neusporedivo veće nego li bilo kojem građevinaru na ZSE..
Ali pitajte Čovića koji je ušao na 760 s milionima eura..koliki je njemu Booking Value.
lp
[/quote]
pusti te priče što bi bilo kad bi bilo. koliki je BV ove firme sada?
[/quote]
Što će ti taj podatak? Ima za tebe neku posebnu težinu? P/B te ne zanima?
[/quote]
Kolega Avax,
lp
[/quote]
Za one koji ne vole teh analizu evo još jedan podsjetnik zašto je teh analiza kredibilna za trejdanje.
Krajem 11. mjeseca prošle godine postavljen grafikon sa jasnim targetima. Cijena je odradila 200-300% i to je to. Ko je jamio jamio. Po oko 110 kn ulaz – izlaz malo ispod 400 kn.
Do daljnjeg ovdje kruha nema.
http://www.poslovni.hr/media/forum-user-upload/files/d4/d4db08b1577ec3bb4a57d76f0eb85cd8.png
koja nezainteresiranost za IGH….
vec dugo nisam vidio da dionica ode u pozitivnu blokadu i nitko ne mari za to.
cini mi se da imaoci dionica uopće ne namjeravaju prodavati na ovim razinama jer misle da ide jos dosta gore.
ove cjenovne razine nikoga očito ne zanimaju.
nevjerojatna nezainteresiranost …
to se ne vida cesto.
U FI, u tablici pod naslovom RAČUN DOBITI I GUBITKA piše da je iznos usklađenja dugotrajne materijalne imovine 46,07 milijuna kuna. Zbog toga minus i je 56,6, a ne samo 10,53 milijuna.
Neka me znalci opovrgnu.
Možda je ta činjenica i razlog ovog rasta.