U cijeloj ovoj priči oko FI za 2016. godinu, ovo je najznačajnija i jedino bitna rečenica u cijelom Izvješću
“Uvažavajući sve okolnosti i izazove, a vodeći se primarno stabilnim pozitivnim operativnim rezultatom, rastom ugovaranja i stanjem ugovorenih poslova Uprava društva vjeruje da će 2017. godina biti stabilna i uspješna, te da će Društvo ispuniti svoje obaveze preuzete sklopljenom Predstečajnom nagodbom i kasnijim sporazumima sa vjerovnicima tkz. senior kredita i vjerovnicima kategorije a”.
Doslovno svaka riječ u ovoj rečenici ima veliku težinu i sugerira na optimizam i bolje sutra.
Ali je netko dobro iskoristio ovo s izvještajem za izuvanje drhtavih ručica iz dionica.
Kad se je već mislilo da nema više ispod 400, cijena srušena već 40%.
Nakon izvještaja opet će krenut pozitivni komentari o buduććnosti i rast cijene.
koliki je sada BV ove tvrtke? molim odgovor
brate mili nema tu trenda… sa 100 na 400 pa na 250? di je tu trend?
Sve ok ali meni je još važnije što prihodi rastu 50% konkretno…
Ja sam siguran da će ova dionica kada bude sjajno izvješće i vraćen senior dug za 5 godina..biti na enormnim visinama ..recimo cca 4000kn…stvar je samo ima li se njegovog veličanstva na burzi-STRPLJENJE!
Poslovao je s 56,6 milijuna kuna gubitka, što se u financijskom izvješću pojašnjava primarno utjecajem vrijednosnih usklađenja financijske i dugotrajne materijalne imovine kod matičnog društva.
Kakva bi situacija bila da nije bilo usklađivanja financijske i dugotrajne materijalne imovine?
Uglavnom, to je sada odrađeno.
danas tek primjetio da je i meni uletilo u mrežu po 240 jučer,nije puno ali veseli nas skromne,strpljive NNN optimiste
još jedan u nizu dokaza da je bolje biti na zraku nego pred ekranom
🙂
Ali je netko dobro iskoristio ovo s izvještajem za izuvanje drhtavih ručica iz dionica.
Nakon izvještaja opet će krenut pozitivni komentari o buduććnosti i rast cijene.
[/quote]
nisam gledao, ali znam da je P/B vrlo povoljan.. ne samo manji od 1 nego manji od nule
[/quote]
Svrsishodnije pitanje bi bilo koliko je u ovih iskazanih 56,6 milijuna kuna, milijuna kuna koji otpadaju na ovo usklađivanje financijske i dugotrajne materijalne imovine?
Nažalost, to se iz Izvješća nije dalo isčitati.
kakvo je to onda izvješće?
kakvo je to onda izvješće?
Relativno šturo. Pročitao sam desetak izvješća drugih firmi i tamo su se raspisali o detaljima poslovanja, prošlogodišnjim, budućim, očekivanjima, globalnoj situaciji sektora, itd.
Izvješće od Viktora Lenca bi trebalo biti ogledni primjerak svima.
Nažalost IGH-ovo je uvijek šturo i ne trude se uopće išta detaljnije pojasniti.
Ali je očito da je procurilo par dana prije povlaštenim krugovima, jer se istresanje naveliko pokrenulo nekoliko dana ranije.