http://www.vecernji.hr/hrvatska/uzivo-sjednica-vlade-peljeski-most-i-cestovna-povezanost-s-juznom-dalmacijom-na-dnevnom-redu-1150014
Dakle,
točka na I ….dobro pročitajte tekst i paragraf koji govori o pristupnik cestama.
J asam već nekoliko puta pisao o tome ali nitko ne čuje…podsjetiti ću koliko je IGH kupovao zemljišta m2 oko Stona kada je tek priča pokrenuta…..no o tom potom!
"Krajem prosinca prošle godine Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture primilo je potvrdu JASPERS-a, tijela EU za pomoć u pripremi velikih infrastrukturnih projekata o pripremljenosti tog projekta izgradnje Pelješkog mosta i pristupnih cesta.
Projekt cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom ocijenjen je kao najbolje rješenje za prometno povezivanje razdvojenog teritorija Hrvatske, a predviđa tri glavne faze: prva je Pelješki most u duljini od 2,4 kilometra; druga su pristupne ceste na Pelješcu Duboka (D8) – Zaradeže (D414) u duljini od 12,04 kilometra i treća je obilaznica Stona Zaradeže (D414) – Donta Doli (D8) – Prapratno (D414) i izgradnja obilaznice Prapratno (D414) – Donta Doli (D8) u duljini od 18,09 kilometara."
Gdje se mogu ti podaci o kupnji zemljišta naći?
[/quote]
Niti ja ne mogu naći ali ću pokušati kada budem imao vremena….U svakom slučaju se radi o kupovini 100 -tina hektara poljoprivrednog zemljišta kroz koja će prolaziti PRISTUPNE CESTE. O tome je dosta i pisano svojevremeno u medijima i probajte u tražilici naći link…službeno se o tome šuti…zasad!
Fenomenalno.
Hvala
Izvlastiti će se samo dio zemljišta a ostali dio će višestruko dobiti na cijeni i zasigurno biti pogodan za daljnju preprodaju ili ua razvijanje turističkih projekata o kojima je bilo riječi.
Jedini problem koji ovdje vidim je da je IGH čini mi se izašao iz ovog projekta sa Blagajićem barem kako je kasnije pisalo u medijima. Može biti da je to bio spin da se smanji medijski pritisak koji je onda bio ko će ga znati… Bumo videli rekli su slijepci.
Izvlastiti će se samo dio zemljišta a ostali dio će višestruko dobiti na cijeni i zasigurno biti pogodan za daljnju preprodaju ili ua razvijanje turističkih projekata o kojima je bilo riječi.
Jedini problem koji ovdje vidim je da je IGH čini mi se izašao iz ovog projekta sa Blagajićem barem kako je kasnije pisalo u medijima. Može biti da je to bio spin da se smanji medijski pritisak koji je onda bio ko će ga znati… Bumo videli rekli su slijepci.
Da vrlo je nesigurno što se krije iza brda. Naime, te informacije znaju samo “pravi” igraći….No, činjenica je da je to ostalo nedorečeno ali zasigurno, čak i ako su izašli iz toga, Blagajić nije dobio besplatno i to će tek morati odraditi ili kompenzirati na ovaj ili onaj način..i siguran sam da će o ovome još biti riječi a neću spominjati kako će se to odraziti na FI, kad-tad.