Neka me netko ispravi ako je ovo greška ili ako se nešto desilo u međuvremenu a ja neznam.
Htjedoh samo zamoliti nekog da mi objasni ovaj fenomen.
Najprije ugrubo fundamenti
P/S 1,64
P/E -3,72
P/B 15,81
BVPS 25,18 kuna ( dakle nešto što vrijedi 25 kn…svi se tuču da je kupe po 400 kuna)
EPS -107,02
Dug/kapital 3.681,92%
Ovo još nikada nisam vidio od kada se bavim burzom od 2004 godine da se firma trži 1500% više od knjigovotstvene vrijednosti ( ok book nije pravo mjerilo)…ali recimo jedna rivp se trži na 2,2 P/B što je za mene precijenjeno…..ali što je ovo pobogu.
Jesu li ovo krivi podatci.
Tek sam sad vidio…kao daj da vidim čemu ovakva histerija na građevinarima…daleko od toga da pojedini nemaju razloga za rast s obzirom na broj potpisanih ugovora i poslova…
Ali što je sa ovim.
Cijena 400 kuna uz respektabilan promet i to već danima.
Dajte me ljudi prosvijetlite i prvi ću sutra kupiti barem 500 komada..
O čemu se ovdje radi..kakvi su to poslovi koji mogu vratiti dug od 3.681,92% s obzirom na kapital.
Molim pomoć
zbunjen sam.
Zašto uopće dokapitalizirati? Šta dokapitalizirati? Čemu?
Ovi iz godine u godinu evidentno imaju sve više posla, što će rezultirati i značajnim prihodima, a dugovanja sve manja. Dugovanja u takvim okolnostima po logici stvari nikako ne mogu biti veća, nego samo manja. To je ona matematika o kojoj je banana pisao.
I koje su tu onda priče o dokapitalizaciji?
Malo ozbiljnosti na ovom forumu nebi škodilo.
Ko i ovaj što se hvali da je sve prodao na 419 kuna, a po toj cijeni je prodano 5 dionica. Opaki ulagači.
Ma di je evidento da iz godine u godine imaju sve vise posla, u ovih 7 godina na godisnjoj razini im prihodi padaju lienarno dole nisu imali niti jednu godinu povecanje prihoda vec samo smanjenje od prosle godine cak i zadnji 4q je manji od proslogodisnjeg za 15%, malo istine ne bi skodilo, a vi pricate o ozbiljnosti.
[/quote]
Probaj to sagledati ovako …
PROŠLOST ~ SADAŠNJOST ~ BUDUĆNOST
Tako to vide svi ovi koji lupaju po asku u posljednja dva mjeseca Ti isti će nastaviti ask lupati i dalje jer dionica naprosto nema dovoljno za sve one koji bi ju htjeli. Barem ne na ovim razinama.
[/quote]
Neman ja sta gledati ovako i onako citam kako pise kolega, a pise “Ovi iz godine u godinu evidentno imaju sve više posla” shodno tome da iz godinu u godinu imaju sve vise posla isao sam evidentno taj porast vidjet u rastu prihoda, ukratko odem pogledam prihode po godinama sta vidim godina za godinom pad prihoda po dvoznamenkastom postotku, a ta promjena se ne vidi ni za ovu godinu. Zakljucak je evidentno da iz godine u godinu imaju sve manje posla.
Kolega BearG odgovorio sam vam na temi Komentari trgovanja ne da mi se copy pastati pa pogledajte tamo.
Ukratko ono što treba gledati na ovoj dionici je EBITDA, neto dobit, p/e pa kad izađe izvještaj za 4Q pa nadalje za svaki idući kvartal bumo komentirali…
da ali 15 booka i dug od 3160%….kakvi su to poslovi..
Tu bi se trebalo raditi od milijardama…i to čisto..netto..
Kako se dug bude smanjivao book će rasti pa će i bilanca bolje izgleedati. Sve prema predstečajnoj nagodbi. Ali to za operativno poslovanje IGH kao tvrtke koja pruža inženjerske usluge (čitaj prodaje pamet) nije presudno i bilanca ne igra nikakvu ulogu osim što ju je eto lijepo za vidjeti. Dok se dug servisira, a operativno poslovanje i novčani tok su pozitivni nema straha.
znači ti mi preporučaš da kupim ovo tj. kažeš da je sve ok i da nema straha
Koga briga za book i za dug. Reci ti nama nesto o prenesenim gubicima? Koliko ce godina IGH rintati samo da pokrije 233 milijuna kuna prenesenih gubitaka? Njihova najbolja godina u povijesti je 2008, tada su imali 58 milijuna kuna neto dobiti (na 880 milijuna kuna poslovnih prihoda). Koliko uzastopnih najboljih godina moraju ponoviti samo da pokriju preneseni gubitak?
da ali 15 booka i dug od 3160%….kakvi su to poslovi..
Tu bi se trebalo raditi od milijardama…i to čisto..netto..
Ne znate da se radi jos jedna autocesta usporedno s ovom samo radi igh omg
znači ti mi preporučaš da kupim ovo tj. kažeš da je sve ok i da nema straha
Nisam ovlašten davati financijske savjete samo diskutiramo i svak iznosi svoje viđenje. Svi smo punoljetni i sami odlučujemo što je najbolje za nas i našu imovinu.
Koga briga za book i za dug. Reci ti nama nesto o prenesenim gubicima? Koliko ce godina IGH rintati samo da pokrije 233 milijuna kuna prenesenih gubitaka? Njihova najbolja godina u povijesti je 2008, tada su imali 58 milijuna kuna neto dobiti (na 880 milijuna kuna poslovnih prihoda). Koliko uzastopnih najboljih godina moraju ponoviti samo da pokriju preneseni gubitak?
Preneseni gubici su posljedica kreativnog knjigovodstva prilikom sklapanja predstečajne nagodbe. Kako će se oni umanjiti ostaje za vidjeti…
ej dečki ova dionica je bila 16 400 kn o čemu vi tu klapite
innteres je očit al nemojte tako malo i spavajte odmorite se obolit ćete na živce
Bila je i INGRa na 400, DLK na 1.500…, a sada su samo na 1% od toga.
Ovo je sad na ipak višim razinama, a zasad još bez temelja za to. Kad će se popraviti, to ćemo vidjeti.