IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da izdvojimo iz članka

"Trend rasta broja ugovora vidljiv je, pa su investitori vjerojatno investirali u budućnost. Kompanija je u 2015. godini ugovorila nešto više od 100 milijuna kuna poslova, da bi lani ta brojka bila gotovo utrostručena – potpisani su ugovori u ukupnoj vrijednosti od 270 milijuna kuna, od čega pola u inozemstvu. U ovu godinu IGH ulazi s 40 posto više aktivnih ugovora nego lani".

Al IGH je u potpunosti devastirana firma koja vrlo vjerojatno neće moći poslovati bez novih dokapa. A upitno je to stalno bacanje novaca u "crnu vreću". Ja pretpostavljam da vi baš ne razumijete brojke i poslovanje jer se samo javljate kad je neka špekulacija u igri i obično to tarabljenje "pozitivnim vijestima" drži vodu dok majstori ne odu.

IGH je oduvijek bila tuđa prčija, politike, HDZ-a, Jure Radića i ekipe i ništa se tu nije promijenilo od predstečajne pa nadalje. Od tamo su uvijek izlazile krivotvorine i pamfleti, po potrebi. Možda dolaze uistinu znatno bolji dani za firmu, al to sa cijenom na burzi, pogotovo posljednjih dana nema nikakve veze. Špekulacija, špekulacija i samo špekulacija…. jer tu zdravog fundamenta nema ni u primisli.
[/quote]
Uzeo mi riječ iz usta, a vjerujte oni koji me poznaju znaju da tu branšu znam u dušu…

A koja je po vama inzenjersko-konzultantska i projektantska tvrtka (ne govorimo o operativi) s boljim referencama i kadrom i boljom perspektivom za ugovoriti i odraditi veće poslove kod nas? A o nekakvom izlasku na strana trzista da ne govorim…

A koja je po vama inzenjersko-konzultantska i projektantska tvrtka (ne govorimo o operativi) s boljim referencama i kadrom i boljom perspektivom za ugovoriti i odraditi veće poslove kod nas? A o nekakvom izlasku na strana trzista da ne govorim…

Ne znam. Ima ih dosta manjih, uspješnih. Al mi smo vam u EU. Tamo i u regiji ih ima dosta dobrih.

Ja se nadam da će se IGH vratiti iz “mrtvih”, al to neće u poslovanju biti tako brzo ni jednostavno kao na burzi ovih dana. Držim fige.

….dok su među hrvatskim tvrtkama većinom bili iz sektora građevine, energetike, ICT-a i drugi, poput Kamgrada, Instituta IGH…

https://lider.media/aktualno/francuski-poslodavci-pokazali-veliko-zanimanje-za-infrastrukturu-energetiku/

Da izdvojimo iz članka

"Trend rasta broja ugovora vidljiv je, pa su investitori vjerojatno investirali u budućnost. Kompanija je u 2015. godini ugovorila nešto više od 100 milijuna kuna poslova, da bi lani ta brojka bila gotovo utrostručena – potpisani su ugovori u ukupnoj vrijednosti od 270 milijuna kuna, od čega pola u inozemstvu. U ovu godinu IGH ulazi s 40 posto više aktivnih ugovora nego lani".

Al IGH je u potpunosti devastirana firma koja vrlo vjerojatno neće moći poslovati bez novih dokapa. A upitno je to stalno bacanje novaca u "crnu vreću". Ja pretpostavljam da vi baš ne razumijete brojke i poslovanje jer se samo javljate kad je neka špekulacija u igri i obično to tarabljenje "pozitivnim vijestima" drži vodu dok majstori ne odu.

IGH je oduvijek bila tuđa prčija, politike, HDZ-a, Jure Radića i ekipe i ništa se tu nije promijenilo od predstečajne pa nadalje. Od tamo su uvijek izlazile krivotvorine i pamfleti, po potrebi. Možda dolaze uistinu znatno bolji dani za firmu, al to sa cijenom na burzi, pogotovo posljednjih dana nema nikakve veze. Špekulacija, špekulacija i samo špekulacija…. jer tu zdravog fundamenta nema ni u primisli.
[/quote]
meni je baš drago sa ste se vi nedavno logirali da nam date po koji pametan savjet.

who dares, wins

vidim i ja da je upoznat sa tehnologijom drukanja u oba pravca jedino što su mu stari nickovi kompromitirani.

who dares, wins

Da izdvojimo iz članka

[/quote]
meni je baš drago sa ste se vi nedavno logirali da nam date po koji pametan savjet.
[/quote]

I meni je drago da se snivaju slatki snovi, no nažalost noć brzo mine i dan pokaže stvari u pravome svjetlu. Pogledajte bilancu i račun dobiti i gubitka. Imovine gotovo i nema, dug pozamašan. Bez novog dokapa nema tu neke dugoročnije budućnosti.

To je realnost. Za sve ostalo zaslužna je špekulacija.

A baš je lijepo čitati postove nekih pojedinaca i lijepo se nasmijati.
Što su napisani sa više gorčine, to je smijeh slađi.
Te i takve molim da ponovo pročitaju moj post od prije i o njemu dobro razmisle.

Da izdvojimo iz članka

[/quote]
[/quote]

I meni je drago da se snivaju slatki snovi, no nažalost noć brzo mine i dan pokaže stvari u pravome svjetlu. Pogledajte bilancu i račun dobiti i gubitka. Imovine gotovo i nema, dug pozamašan. Bez novog dokapa nema tu neke dugoročnije budućnosti.

To je realnost. Za sve ostalo zaslužna je špekulacija.
[/quote]

Babo jedna, hvala ti na ovim informacijama.

Zaista nismo znali.

Hvala ti za prosvjetiteljsku misiju koju provodiš na forumu!

Jaki su mi ovi sto se iskrcavaju po bidu.

Bas me zanima kako ce opet doci do tolikog broja dionica po tim cijenama?!

sve 5 kolega ali kao što vidiš ovi koji su prodali sad imaju vremena i pričekati jer će u najgorem slučaju ući opet nazad po istoj po kojoj su izašli.

Bilo je razumno nakon onakvog divljanja prodati pogotovo jer se ne zna kakav će biti FI…

to vrijedi za sve građevinare

使用を信頼し、あなた自身の能力の

Pa jučer je dotakla 350 kuna i potom se digla opet prema 400 kuna. Tak da ovo danas, uz ovakav mizeran promet nema nikakvu težinu, tim više što se na bidu uredno naslagalo dovoljno kupaca na 345 – 350 kuna.
Ja tu ne vidim ništa alarmantno.
Pa i u redu je da se malo ohladi. Ovako je zdravije.

Je li ovo neki vic?

Na prodaji su prva četiri naloga poredana ovako:

365,00 Kn …..1 kom,

375,00 Kn……1 kom,

376,86 kn ……3 kom,

376,98 Kn …..10 kom.

New Report

Close