IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

lanckok: ” Cijena se već duže vrijeme koleba između 15.300-15.500, mislim da je to dobar znak da neće ići ispod 15K, ili možda griješim? ” ne razmišljaj pusti neka traje[smiley2]

Ipak današnji dan neće biti dobar kao jučer, ovo danas je po sistemu povuci-potegni.

[b]William A. Ward:[/b] Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.

A sad, sve ovisi koliko ste se spremni zivcirati. Ja sam ulazio po 4000 pa me nije briga ako i malo padne jer dugorocno sam ziher da ce rasti.
Tehnicki gledano,ovaj ulaz od 3M jutros je neka garancija da je prihvatljivo i sad ulaziti iako bi logicno bilo pricekati kratkotrajnu korekcijicu nakon ovolikog rasta bilo koje dionice.
A onda opet, ovo je IGH koju je zaobisao rast do sada tako da se tek sad moze podiciti razinama prosjeka sektora u kojem bi trebala biti predvodnica.

Kao sto kaze pjesma, “Time is on our side,yes it is…”

Trebala bi država dat poticaj 20kn po dionici HT ko što daju za svinje

Nema brige. Updt…..

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

Ljudi dajte se smirite i uživajte. Panika je nešto šta ne ide uz ovaj posao.
Pozdrav Davidsu i hvala na postovima. [smiley2]

[color=red][i]Joy of life[/i][/color] [color=white] - Richard Thaler - "Mad Money" - HT, DDJH, IGH, DLKV, BLJE, MLNR... [/color]

Analiza: IGH uzeo Ingri primat sektora
Igor Prstec, analitičar
18.10.2007 16:25
Pročitaj komentare(0)
Već nekoliko godina neviđene “aktivnosti” na domaćoj burzi, gdje je primjerice dionica Croatia Airlinesa u srijedu porasla prvo 500 posto, pa je srušena gotovo 400, da bi završila s porastom cijene od 188 posto, a sve uz promet koji se racionalnim objašnjenjem nikako ne može povezati s navedenom volatilnošću, ili pak rast dionice Mediteranske plovidbe od 350 posto, posljedica su navale malih i neiskusnih dioničara na, u takvim uvjetima, surovo i prepredeno tržište.

Naime, disclaimer koji često stoji uz reklame prinosa pojedinih investicijskih fondova, a koji navodi da povijesni rezultati nisu garancija budućih, ulagači takvog tipa ne doživljavaju previše ozbiljno.

U istom kontekstu, uz nešto blažu patologiju, možemo promatrati i rast dionica IGH koje od početka tjedna pomiču letvicu ATH rezultata naviše. Iako, zbog iznimno visokog prometa, tu dionicu ne možemo povezati s navalom malih neiskusnih ulagača, prikazana euforija se bez pratećeg news flowa može tumačiti upravo masovnim praćenjem trenda, kategorijom koja nikako ne spada u okvire racionalnog ponašanja investitora.

Nastavi čitati
Oglas:

No neracionalnost ovog tjedna nije nešto čudno. Ipak, gore spomenuti prometi na dionici IGH jamče pojačanu aktivnost fondova koji pak svojom prisutnošću do neke mjere jamče stabilnost cijene. Racio ulaska manjih ulagača koji slijede fondove je i razumljiv jer visok ulazak fond-menadžeri moraju pravdati rastom cijene, no ovako visok rast cijene otvara pitanja opravdanosti ulaganja s razine fundamenata.

A fundamentalni pristup toj dionici mora biti u kontekstu sektora koji je, u okvirima domaćih dionica, prilično skup. Ipak, ako gledamo odnos cijene dionice i dobiti po dionici (prema serviranim polugodišnjim rezultatima), IGH je još uvijek pri dnu sektora, a negdje u sredini sektorskog raspona nalaze se i razmjeri cijene i bilančne vrijednosti, kao i cijene i prihoda.

Domaći građevinski sektor, u globalu, svoje sadašnje cjenovne pozicije mora u budućnosti pravdati novim, solidnim poslovima u inozemstvu, a upravo će prodor na tržišta Ukrajine, Poljske, Albanije i zemalja bivše Jugoslavije određivati njihove buduće pozicije na burzi.

Autor članka ne posjeduje dionice IGH. Članak nije nagovor na prodaju ili kupnju dionica.

[b]Uvijek imaj na umu da je put samo put. [/b] [i]Carlos Castaneda 'Učenja Don Juana: Znanje Jaqui Indijanaca' [/i]

Von Braun, 19.10.2007. u 12:52
Ipak, ako gledamo odnos cijene dionice i dobiti po dionici (prema serviranim polugodišnjim rezultatima), IGH je još uvijek pri dnu sektora, a negdje u sredini sektorskog raspona nalaze se i razmjeri cijene i bilančne vrijednosti, kao i cijene i prihoda.

Ma to ja govorim stalno, ali nitko ne sluša. Evo na prodaji 2,3,5,6,8 kom. Mali se ustrtarili pa izlaze.
Čini mi se da je ovo predah, prije pravih vijesti.

moze li k/p ?
hvala lijepo

Necu politiku u svoju butigu .

Najbolje ponude [ IGH-R-A ] Kupnja Cijena
2 14.900,00
1 14.801,00
1 14.800,99
1 14.602,00
1 14.555,00
Cijena Prodaja
15.000,00 30
15.100,00 3
15.188,00 1
15.189,00 1
15.190,00 1

Iskustvo - ime koje čovjek daje svojim greškama

Gotovo,sad padamo na 6000 🙂
Tresem se sve… zebnja me obuzela
Bude li isla do 14.000 mislim da ce moj HT dozivjeti svoju likvidaciju u korist Jure.

Trebala bi država dat poticaj 20kn po dionici HT ko što daju za svinje

Najbolje ponude [ IGH-R-A ] Kupnja Cijena
2 14.900,00
1 14.801,00
1 14.800,99
1 14.602,00
1 14.555,00
Cijena Prodaja
15.000,00 30
15.100,00 3
15.188,00 1
15.189,00 1
15.190,00 1

Ne kužim zašto pitaš stalno za K/P, a imas mostich???

Izgleda da će odluka o stadionu ipak još malo pričekati:

Vaš link

Cijena se već duže vrijeme koleba između 15.300-15.500, mislim da je to dobar znak da neće ići ispod 15K, ili možda griješim?

Dionica je kvalitetna i podcijenjena, a to može značiti samo dugoročni rast. Oscilacije na dnevnoj pa i tjednoj razini nisu bitne i nisu vrijedne živciranja i posebnih analiza.

Glas [b]PROTIV[/b] oporezivanja kapitalne dobiti

New Report

Close