samo da nadodam na crne komentare
2017 god se predviđa da će biti kao 2005god za burzu
a 3,1, 2005 god IGH 1600 kn
pošto se povjest ponavlja valjda vam je svima jasno zašto je sve ovo na zse ovako odigrano
uzalud navlačite ljude bajkama o nadzoru nad gradnjom pelješkog mosta, kao da će to spasiti IGH…
ovaj balon počeo je pucati, cijena neuzaustavljivo pada!
Nitko ne očekuje da je ponudu predao hrvatski građevinski konzorcij jer domaće građevinske tvrtke ne mogu ispuniti natječajne uvjete. Primjerice, jedan je od uvjeta da u posljednje tri godine imaju prihod od 1,7 milijardi kuna, odnosno u visini vrijednosti projekta. Osim toga, ponuditelji moraju dokazati da su napravili najmanje jedan projekt sličan Pelješkome mostu. No, hrvatske su tvrtke zasigurno u konzorciju s pojedinim velikim stranim kompanijama.
Hmm da,
ako bi ovdje, nakon Kupara kao investicije najveće od nastanka hrvatske, ponovno uletila Avenue Group..to onda za IGH znaći neviđenu pračku..ali to je jako upitno ali ostvarivo.
No silno me ovdje zanimaju m2 zemljišta koja su pokupovana za prilazne putebe a nisu ušli kao predmet namire u PSN…to bi tek bio rokenrol na FI.
Ali znam da bi jedan/ dva veće posla u npr.Kazahstanu ili bilo gdje kod Ruske Fewderacija bila veći okidač nego išta do sada viđeno na ZSE..
Vjerujem i da će do toga doći kad-tad. Amen.
da se ponovo vratim na 2017 god
uz poslove sklopljene nešto manje od 400 mil kn bez Kupara , bez Pelješkog most a i cesta novih
predviđa se da će 2017 god biti kao 2005 god za ZSE iL HR TRŽIŠTE KAPITALA
to bi značilo samo radi usporedbe početak 2005 IGH 1500KN a kraj god 4000 kn
e sad vidite zbog čega je ovaj harakiri učinjen i kolike su mogućnosti
…No silno me ovdje zanimaju m2 zemljišta koja su pokupovana za prilazne putebe a nisu ušli kao predmet namire u PSN…to bi tek bio rokenrol na FI…. Amen
Ocito ne razumijes PSN. Jasno da nisu usle u PSN jer su banke rekle da ce se namirit u ovrsnom postupku drugim rijecima nisu bile spremne za otpis potrazivanja niti umanjenja. Alahimanet.
…No silno me ovdje zanimaju m2 zemljišta koja su pokupovana za prilazne putebe a nisu ušli kao predmet namire u PSN…to bi tek bio rokenrol na FI…. Amen
Ocito ne razumijes PSN. Jasno da nisu usle u PSN jer su banke rekle da ce se namirit u ovrsnom postupku drugim rijecima nisu bile spremne za otpis potrazivanja niti umanjenja. Alahimanet.
[/quote]
Kolega, neke nekretnine jesu ušle u postupak namire( npr. zemljište Velika Kopanica) a neke nisu (npr. Ston-Pelješac)..Ušle su one koje su manje atraktivne i kojih se IGH bez imalo žala riješio….je li sada shvačate bit PSN?
A šta je ovo? IGH zapošljava više prevoditelja i vozača u Tbilisiju (Gruzija):
http://www.ambebi.ge/vakansiebi/183664-vacancy-166520.html
http://www.ambebi.ge/vakansiebi/183663-vacancy-166521.html
Što bi oni mogli tamo raditi? Čuvati ovce?