IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ti naravno znaš kako je taj ugovor sastavljen?
Malo si prosurfao općenito o ugovorima, pa sad ovdje prolijevaš?

ajde ne lupetaj, bavim se tom materijom pa mi je i te kako poznata. ugovor nisam vidio (kao niti ti), ali ti kažem kako se u načelu takve stvari dogovaraju. ako je raskinut ugovor o izvođenju, to se u pravilu tretira kao viša sila pa se ne plaćaju nikakvi “masne cifre” o kojima fantaziraš cijelo vrijeme već eventualno stvarno nastali troškovi do trenutka raskida.
i ne davi više, pozdrav

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

Znači suglasni smo da se ugovor o nadzoru ne raskida automatski.
Ok, sad možemo o tome koliko bi “masna” cifra bila u slučaju raskida ugovora. Po meni svakim danom sve “masnija” pa sukladno tome zaključujem da je namjera Hrvatskih cesta bila raskinuti ugovor o nadzoru odavno bi to i učinili…

Znači suglasni smo da se ugovor o nadzoru ne raskida automatski.

nismo suglasni jer se ugovor može raskinuti i automatski ako je takva odredba stavljena u ugovor

Ok, sad možemo o tome koliko bi "masna" cifra bila u slučaju raskida ugovora. Po meni svakim danom sve "masnija"

ti si isti kao “trial”…žali Bože vama išta objašnjavati

IGH, THNK, JDPL, ULPL, ATPL, INGR, IPKK, MGMA - najveći baloni na ZSE!!!! čuvajte svoje pare!!!!

Ti naravno znaš kako je taj ugovor sastavljen?
Malo si prosurfao općenito o ugovorima, pa sad ovdje prolijevaš?

ajde ne lupetaj, bavim se tom materijom pa mi je i te kako poznata. ugovor nisam vidio (kao niti ti), ali ti kažem kako se u načelu takve stvari dogovaraju. ako je raskinut ugovor o izvođenju, to se u pravilu tretira kao viša sila pa se ne plaćaju nikakvi "masne cifre" o kojima fantaziraš cijelo vrijeme već eventualno stvarno nastali troškovi do trenutka raskida.
i ne davi više, pozdrav
[/quote]

Ovo o lupetanju bi se dalo još raspraviti. Praviš se mnogo pametan u “materiji”, a znanje tanko.
Što drugu stranu briga ako prva strana ima “višu silu” i želi raskinuti ugovor? Ne možeš to shvatiti?
Ako je to već prije uneseno u ugovor kao mogućnost, ok, ali ovdje toga najvjerojatnije nema.

rus je dao tolike milijune na nekih čini mi se 600-tinjak kuna i ništa ne trabunja ovdje po forumu, kada on odluči da mu je dosta kokošara, napucat će ovo za tjedan dana da se neće ni vidjeti na grafu[emo_namigusa]

Bit će još bolje ako se sa ruskim konkretnim investitorima pojavi na natječaju i prevagne nad potencijalnim austrijskim Alpina BAU i njemačkim Dywidag Bau. A moguće je da je i njegov Avenue Holdings dovoljno financijski jak da sam konkurira.
Takav scenarij nije isključen. Nije valjda bez veze uložio tolike milijune u IGH i Hidroelektru. Sačekajmo, uskoro ćemo vidjeti tko se je sve javio na natječaj za gradnju i sa kojom lovom.

Evo, upravo sam našao da je austrijski Alpine BAU koji je prvi puta u HDZ-ovo vrijeme konkurirao za gradnju Pelješkog mosta u međuvremenu otišao u stečaj. Bio je tada za most dao cijenu od 3,84 milijarde kuna.
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/269329/Austrijski-Alpine-Bau-vlasnik-Osijek-Koteksa-odlazi-u-stecaj.html
Ali Dywidag BAU i dalje živi. Tada su bili za most dali cijenu 4,4 milijarde kuna.
http://www.dywidag.de/databases/internet/_public/content.nsf/web/EN-STRABAGINTERNAT.COM-PROJECTS-Civil%20Engineering#?men1=2&sid=232&h=3

Hrvatski konzorcij tada je dao cijenu od 1,93 milijarde kuna za most i dobio posao, koji je nažalost bio samo započet. Ugovor je kasnije raskinut, a sada ćemo vidjeti po novome što će biti.

Kolega,
svatko tko je i malo upućeniji u građevinski biznis zna činjnicu da će IGH itekako imati koristi od projekta Pelješki most na boli koji način, nadzor, studija, elaborat itd.. Dakle, pripadajuće predmetno zemljište u Stonu i na Pelješcu nije bilo dio PSN a potpuno je jasno zašto.
No nama dioničarim je mnogo važnije da oba Rusa nađu nešto na Istoku i pokrene se laboratorij za ispitivanje koji je započeo s radom u Moskvi.
Kada se to posloži…onda će te vidjeti kako purani lete.
lp

onda će te vidjeti kako purani lete.
lp
ova ti stoji..puran je prizemljio i tu ce ostati malo duze

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

lp
[/quote]

Gogami je prizemljen i to zakucan već 2 pune godine..osobno mislim da je i toj agoniji došao kraj..nitko nije stradao na ZSE kao IGH…vrijeme je i za nju da krene ali se čeka konkretan doprinos oba Rusa-bez toga neće ići..ato može da se desi preko noći i krene lavina.
lp

lp
[/quote]
moguće da si u pravu stari kolega ali moje mišljenje je drugačije … nadam se samo sličnom scenariju kao i s opte sada

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

Danas je postignuta povijesno najniža cijena kojom se ikada protrgovao IGH, a to je 117,77 kuna. I tih 6 dionica poklopilo je moju frendicu koja se tako upisala u povijest ove dionice.

New Report

Close