Kod vas ovdje već 3 godine ista priča; od sljedećeg kvartala. Valjda ćete jednom pogoditi. Ne znam. Prihod je može se reći lagano katastrofa. Novčani tijek od poslovnih aktivnosti ponovo u minusu; nikako dobro. Ovakvo poslovanje jednostavno ne opravdava neku višu cijenu ako ćemo biti iskreni. S ovakvim poslovanjem i takvim dugovima ovu kompaniju čeka još dugo do oporavka. Nek vam je sa srecom
Kakvi su rezultati do ne tako davno bili, ovo je mila majka. Zlonamjernima naravno nije. Oni ni ne žele spoznati činjenicu da najbolje vrijeme za ovu firmu tek dolazi.
Ali za to treba malo pratiti, a ne samo ovako kao padobranac pasti na temu i provaliti.
A za vidjeti je da nitko danas nije prodao niti jednu dionicu. Vjerojatno znaju imaoci zašto to ne rade.
Ostvario dobit od 6 mil i pokrio dio gubitka od 150 mil. 6 mil po 6 mil i za 25 godina ste na nuli s gubitkom. Polgedajte ostale prošlogodišnje prihode koji su 100% veći od godine prije. To ima veze s predstečajnom i smanjivanjem obveza koji se vode kao prihod. Otpis obveza je 25 mil i on se ubuduće neće ponoviti. 20 milijuna viška prihoda nije core prihod i analitičar bi kad bi radio analizu izračunao gubitak u prošloj godini od oko 20 mil kuna. Ako želite gledati računovodstveno, a ne realno, onda je dobit
Kvartalni FI krenuo ponovno u gubitke.
Poanta je da je ovo izvještaj za prošlo razdoblje.
Poboljšanje se tek sad očekuje, tako da ćemo vidjeti kako će onda reagirati dionica!
ovo je zse da pukneš od smjeha
nebi imenovao druge firme al minusi po 300 -500 mil kn i budu u plusu te dionice
ovdeje se jedna skupina igra i otima al ljudi nedajte lopovima niti jednu dionicu
ja osobno posjedujemem 1100 kom
Majketi ova žabokrečina nije ni inertna ona je davno umrla. Nisam bio prisutan jučer pred kraj trgovanja ali da jesam ovih 78 komada utopio bih barem po 140 istog trena da sam vidio izvješće… ovako ajde 138,61… kupljeno po 140 u nadi dobrog izvješća. Ne vjerujem da nitko jučer nije vidio izvješće i da nitko nije prodao niti jednu dionicu a danas prodaje 8 kn niže… izvješće me nije zadovoljilo, morati će se još čekati a nakon izvješća ide zse mrtvilo i jednostavno ne kužim ove koji su mogli još jučer po 140 prodati a danas prodaju po 132.
Majketi ova žabokrečina nije ni inertna ona je davno umrla. Nisam bio prisutan jučer pred kraj trgovanja ali da jesam ovih 78 komada utopio bih barem po 140 istog trena da sam vidio izvješće… ovako ajde 138,61… kupljeno po 140 u nadi dobrog izvješća. Ne vjerujem da nitko jučer nije vidio izvješće i da nitko nije prodao niti jednu dionicu a danas prodaje 8 kn niže… izvješće me nije zadovoljilo, morati će se još čekati a nakon izvješća ide zse mrtvilo i jednostavno ne kužim ove koji su mogli još jučer po 140 prodati a danas prodaju po 132.
Nije baš potpuno tako.
Zadnjih par dana (iako je cijena rasla) se više baš i ne prodaje iz razloga što se očekuju novi veliki projekti kod nas, izlazak na inozemna tržišta … (a što je i navodila uprava).
Zato, ovaj trenutni pad je posljedica izvještaja, ali u slučaju skorih novih velikih vijesti mislim da će na puno više razine, a mnogi upravo to ne žele propustiti.
Iz tog razloga se mislim i ask povukao i ne spušta se unatoč objavi izvještaja koji je zapravo točno na razini prošle godine (čak par kuna bolji, a ne lošiji).
Mislim da ovdje svjetlija budućnost tek dolazi, sve što je bilo loše je vjerojatno gotovo!
A dionica bi to trebala prtiti u stopu, tako da ćemo vidjeti.
Ostvario dobit od 6 mil i pokrio dio gubitka od 150 mil. 6 mil po 6 mil i za 25 godina ste na nuli s gubitkom. Polgedajte ostale prošlogodišnje prihode koji su 100% veći od godine prije. To ima veze s predstečajnom i smanjivanjem obveza koji se vode kao prihod. Otpis obveza je 25 mil i on se ubuduće neće ponoviti. 20 milijuna viška prihoda nije core prihod i analitičar bi kad bi radio analizu izračunao gubitak u prošloj godini od oko 20 mil kuna. Ako želite gledati računovodstveno, a ne realno, onda je dobit
[/quote]
@ alias
Nekako mi se Gljadelkinova računica koja ga je potakla na ulaganje vlastite love u ovu firmu i u Hidroelektru čini pametnijom od ove koju si ti iznio.
Ili on ne zna, a ti znaš? Stvarno je za razmišljati o tome.
@ alias
U ovu tvoju zajedljivu računicu od 6 po 6 milijuna kuna valjda slučajno ili ne želim pomisliti namjerno nisi uračunao ovo …
“Na dan sastavljanja izvještaja, Institut IGH imao je ugovorenih, a neizvršenih poslova vrijednih 352 milijuna kuna i još 11 milijuna kuna poslova u procesu potpisivanja ugovora.”
Kvartalni FI krenuo ponovno u gubitke.
Kolega, a što mislite kakav će FI biti kada prodamo zemlju oko Pelješkog mosta i još niz nekretnina a koje nisu bile predmet PSN…zatim od Rusa očekujemo da nešto kapitalno riješe na istoku tipa, Rusija, UKR, Kazahstan, Armenija utd…
vrlo brzo će doći do eksplozije cijene dionice,
lp