@pobjedaa
Da je nešto pozitivno istu sekundu bi znali, ovako imamo samo muk.
Možda i bolje samo “muk” jer bi dionica inače zaronila ispod 100kn a to u ovom trenutku nikome nije u interesu.
Čini se da ne roni, nego baš naprotiv.
Rusi preuzimaju primat
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/krQ5TByvYhR0VUhQZkbhdQ==.pdf
Kolege, ne pratim baš temu al živo me zanima koliko bi IGH trebao imati dionica kada se sve odradi.
Dakle trenutno imaju 264.170, ovaj Rus bi trebao dokapitalizirati još 305.000 koliko vidim. Kako je završila predstečajna? Koliko bi trebalo ići dionica za konverziju duga u kapital itd..
Dakle, ako netko zna, kada se sve zbroji, koliko bi restrukturirani IGH trebao imati dionica? Hvala!
Na ovo dodaj još 58.750 dionica dobavljača (konverzija 30% duga što iznosi 23,5 mil. po nominali od 400 kn).
Dakle ukupno cca 627.000 dionica. Nekome je puno, nekome malo…
Ja ipak mislim da IGH može godišnje iskazati dobit baram 20-tak mil. kn što je cca 30 kn dobiti po dionici.
Ne treba smetnuti s uma niti to da ovime Rusi definitivno preuzimaju IGH što će sigurno otvoriti i tamošnje tržište.
Ako ja dobro čitam, čovjek će sam dokapitalizirati po 190kn/kom, ovo nije ponuda za preuzimanje…
@dindon
Zahvaljujem! U tom slučaju ima nekog smisla. Očekivao sam dosta veći broj dionica. I ja sam pretpostavio dobit max 30 mil kn za koju godinu, a tako neka zona 20-ak bi mogla biti dostižna. Ajde ipak neka matematika za kupnju postoji. Sretno imateljima!
Jos jedan jelte Rus u strukturi??
Lijepo
Da je 2005 lupao bi po asku ko sumanut, ali u situaciji u kojoj se svi prijete Rusima nebi dobro.
Zamisli kolika je mala vjerojatnost da firma čiji si vlasnici Rusi, grade peljeski most u EU?
Kolega s Vama i sličnima koji i dalje mislite da IGH gradi mostove stvarno nema više smisla raspravljati.
NHF
1. ponuda. I to opet nekog tko se ne razmumije baš u prilike koje su na našem tržištu. ja to ne bih nazvao kvalitetnom ponudom. Znamo kako bi takvi u povijesti opeljušili kompanije i utekli. primjer su željezare gdje su strane kompanije ušle u tvrtku, obrstile je i onda odmaglile. tko će više znati šta se događa s tim igh-om. Ali da mi se sve tu čini čisto i normalno; pa i ne baš
evo lipi Jure ….evo lipi most …i lipi Rusi ….
a Rus Gljadelkin
in his professional carrier Sergej Gljadelkin was the (co-)founder of no company, filed bankruptcy for no company deleted and liquidated no company !!
Dakle evidentno da se naš Igh hoće utopit …samo sa kojim ciljem ?
upravo vidio u vlastitoj firmi kak je to kad se jedan dočepa firme …
HZZ ne gine …