IGH je već odavno trebao biti na 100 kuna i manje to je realna cijena. No zahvaljujući drukeru i navlakaču nekako se održava na 170 dok ne probije tu točku a onda provalija.
IGH očito ne može iz Splita. I prije su od tamo imali najvećeg dioničara. :=)
Dragi Branitelju drago mi je da te zanima pravopis, trebat će ti i ta vještina kad te novi vlasnik pošalje na burzu. Tamo te ‘nomotehnika’ neće spasiti od ročišta. Baš se veselim. Još nam otkri tko si ti od članova Uprave. Rado bi pratili razvoj tvoje uspješne karijere.
Evo mala tehnička analiza. Cijena je poviše 20 i 50 SMA. Probilo iz trokuta i tehnički izgleda dobro. A otpor od 200 SMA se nalazi tako daleko.
Neki su ovdje prolupali. Počelo im se pričinjati da na ovom forumčiću pišu članovi uprava firmi. A smijurije.
XceeD
Iznenadio bi se. Rade oni i gluplje stvari. Znam neke osobno.
Nego, vratimo se pravoj temi. Netko je i danas uspio prodati preko 100 komada po pristojnoj cijeni. Majstor. To vam je kao da zamijenite žutu kovanicu za novčanicu od 200KN.
@ sharky2
Prestani ismijavati sam sebe. Ružno je za gledat.
Praviš se pametan, a pojma nemaš.
Za tjedan dana ćemo vidjeti jel skupo ili jeftino ovo danas.
Znalci i oni sa petljom se danas ukrcavaju (jer prolaze zadnji vagoni za diskontni ukrcaj), a ovi drugi se iskrcavaju. Tako mora biti.
Ti drugi i dalje sanjaju mračne snove.
Pisao sam ja o tome kolega već u više navrata. Nezaboravna slika stršećih zahrđalih armatura koju sam i sam snimio je slika i prilika samih graditelja.
Kad se samo sjetim kako je nadzorni IGH-a Ingri pravio probleme oko uporabne dozvole za Zagrebačku Arenu koja je za razliku od Spaladiuma završena na vrijeme i u skladu sa svim propisima iz ugovora i rokovima.
Uopće mi nije žao što će uprava IGH-a uskoro biti u Splitu. “Tko drugom jamu kopa, sam u nju padne”. Pravi, realni pad cijene dionice IGH-a tek slijedi nakon ročišta. Većina ulagača ovdje još živi u snovima iz 2007 kada je politička struktura iz IGH-a žarila i palila. Svemu dođe kraj, pa i njihovoj bahatosti.
“Tada je IGH otišao u predstečajnu nagodbu i već na prvom ročištu priznao sva potraživanja Grada Splita. Sve to dovelo je Split u situaciju da će, 30 godina prije plana, postati vlasnikom nedovršene Arene u koju bi trebalo uložiti još 40 milijuna eura, a postat će i većinski vlasnici nekad moćnog IGH.”
Svaka čast vrijednim ljudima koji rade u IGH-u, koji su pošteno zarađivali svoje plaće. Nažalost njih nikada nitko nije ništa ni pitao, oni su morali pognute glave promatrati polagan raspad tvrtke. Tvrtku su uništili samozvani “građevinski znalci” koji sada prvi napuštaju brod koji su sami potopili.
Pisao sam ja o tome kolega već u više navrata. Nezaboravna slika stršećih zahrđalih armatura koju sam i sam snimio je slika i prilika samih graditelja.
Kad se samo sjetim kako je nadzorni IGH-a Ingri pravio probleme oko uporabne dozvole za Zagrebačku Arenu koja je za razliku od Spaladiuma završena na vrijeme i u skladu sa svim propisima iz ugovora i rokovima.
Uopće mi nije žao što će uprava IGH-a uskoro biti u Splitu. "Tko drugom jamu kopa, sam u nju padne". Pravi, realni pad cijene dionice IGH-a tek slijedi nakon ročišta. Većina ulagača ovdje još živi u snovima iz 2007 kada je politička struktura iz IGH-a žarila i palila. Svemu dođe kraj, pa i njihovoj bahatosti.
"Tada je IGH otišao u predstečajnu nagodbu i već na prvom ročištu priznao sva potraživanja Grada Splita. Sve to dovelo je Split u situaciju da će, 30 godina prije plana, postati vlasnikom nedovršene Arene u koju bi trebalo uložiti još 40 milijuna eura, a postat će i većinski vlasnici nekad moćnog IGH."
[/quote]
Malo da si pojasnite kaj je tvrtka Sportski grad TPN
Dakle IGH prelazi iz ruku HDZ-a u SDP. Baldasar upravlja nekad uspješnom kompanijom. Kad mu zatreba koja kuna za feštu na rivi zna od kuda će do love. Prodaš par tisuća dionica, kupiš malo srdelica i jeftinog vina. Taman.
S obzirom na promete izgleda (iako nije sigurno) da se tu uključila fondovska industrija. Kad je zadnji puta na IGH-u ili na nekim drugim srodnim dionicama bilo ovoliko prometa? Očito se od 1. rujna okrenula ploča i došlo je do nekih pomaka u ozbiljnijim investicijskim krugovima. Da li je napokon uopće došlo i vrijeme za takvo što?