IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Čitajući plan tvrtke IGH koja se nalazi u situaciji značajno otežane likvidnosti te upitne neograničenosti poslovanja bez dokapitalizacije i trenutnog provođenja mjera financijskog i operativnog restrukturiranja jasno je da su ovaj plan radili oni koji su i doveli ovu tvrtku u probleme.
U dokumentu "izmjenjeni plan financijskog i operativnog restrukturiranja društva IGH d.d." na 11 stranici[/u] možete pronaći plan optimizacije troškova i plan ušteda u narednom periodu.

Kad ovo čovjek pročita jednostavno više nema što dodati i ostane bez teksta!

http://www.poslovni.hr/media/article_upload/files/bc/bc1fdc4c5e68022e181087c7e6670f87.pdf

Pa nije li to ponašanje nagrađeno sa klizanjem imovine od 1.800 kn po dionici
na cca 300,koja bi nakon manjih otpisa potraživanja u PSN uhvatiti podnošljivih 400 kn kolika je i nominala.
Dokapitalizacija se provodi-SWAP 26 mil.kn po 400 tj novih cca 65 tis dionica.
U novcu predviđena dokapitalizacija kroz PSN od 40 mil kn,100 tis dionica po 400.Dakle,sve po 400.Nominala,BV,dokapitalizacija Ove dokapitalizacije imaju veči pozitivam efekt na bilancu,nego što je negativan
efekt većeg broja dionica i smanjenja dobiti po dionici.
samo je pitanje vremena kada će dionica uhvatiti BV,naravno ako bude pozitivno
poslovanje nakon PSN ,a taj BV bi trebao biti veći od 400.
Naravno da uvijek treba imati na umu da uspješno provedena PSN ne znači i izlazak iz problema.To je samo šansa i zato se ne treba previše izlagati ni jednoj dionici u PSN i treba je tretirati kao rizičnu investiciju.
Prihvačanjem PSN IGH ima šansu da postane likvidan i profitabilan.
Šansa nije pogodak.

U IGH teče med i mlijeko na kapaljke,sa mogućnošću da se špina otvori puno više!!!!!!

@ Lopina

Pa kaj dokapitalizacija nije išla po 700 kn.

Kaj bu nova išla po 400 kn.

I tak do mojih 150 kn.

Sad više nisam siguran jel i to dno dna.

Split je jako hrabar kaj je ušel u vlasništvo IGH i dalekovoda.

Pazite da se ne opečete Dalmatinci.

lp[emo_cool]

[b]black HuRTs[/b]

Dakle lijepo sam pisao na vrijeme kako će cijena opet na 235kn pa slijedi propad jačih razmjera. [emo_palacd]

ZEZ,Grad Split ne ulazi u IGH već u društvo Sportski grad.
IGH je to otpilio i prepusti gradu Splitu da postane još veči grad sporta i mladosti.Ima jedan mali problem,nemaju para za održavanje tih sportskih objekata.
Ali naći ćemo i mi Splićani jednog Bandića.A Split je regionalni turistički
lider i to će biti sve više,u jedinoj prosperitetnoj grani u Hrvata_turizam i Amen!
Nažalost.

U Hrvatskoj će teći voda kao i dosada,a u Dalmaciji med i mlijeko!

@ Lopina

Koliko ja znam IGH, i Dalekovod su trebali završi Vašu Arenu.

Ne razumijem.

IGH je osnoval tvrtku na koju je prebacil dugove i obveze, i to bu grad preuzel?

Ja sam shvatio da oni ulaze u vlasništvo IGH, a ne u vlasništvo dugova.

U Hrvatskoj sve manje hrvatskog meda i mlijeka.

[emo_smijesak]

[b]black HuRTs[/b]

Danas se uključuju oni koji jučer nisu vidjeli ono što su trebali vidjeti.
Dakle, rast, rast …

[b]http://david-udruga.hr/[/b] [b][/b] [b]Hrvatska - tamo gdje je more bistrije od naroda[/b]

Da bi dokazao znanje odmah kažem da ću sutra prodavati na 228-235kn doslovce SVE.
A potom meziti nazad na 200kn. [emo_smijeh]
al ga ti mlataras bezveze,,neki da je bilo cekanje na 50 kn i bankrot ,,prodao sve na 200 pa opet buy 200 ..splico daj se dogovori sam sa sobom vise [emo_smijesak]

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

Nakon izjave Jure Radića i to prvi put o lošem stanju u IGH umjesto velikog pada do 50 kuna drukeri okrenuli trend i napumpali balon preko 200 kuna. Nadam se samo da nema puno naivaca i da će dobro razmisliti te vjerovati Juri a ne drukerima. Realno cijena treba dolje kao što je izjavio i sam Radić na barem 150 kuna i niže.

Dakle, rast, rast …

Kao i u zadnjih godinu dana.
A vidim jako su odbijanci sve slabiji i slabiji

Nece to gore tako lako

Prvo neki posao treba dobiti a onda treba pjevati borbene

pobrisali su crnog ivu, crnog ivu1, pobrisali su mnoge nickove, pobrisali su pobjedu, ALI NE MOGU POBRISATI MENE..a zašto? jer sam u pravu bio i tada i sada... živjela demokracija i PD

Pobjeda 1
Špekulativno_sindikalni kapital se nije dovljno nakrca i zato dionica neće rasti.
Ali ako neki veći poklekne pa se nakrcaju onda možda i hoće.
Ipak,ovdje će se pričekatio 65.000 swap dionica koje dobijaju dobavljači koji bi to mogli prodavati po sistemu daj,što daš.Tada bi moglo uslijediti i rušenje da bi ih se oderalo kao što je napravljeno na INGRI,jer se ipak nije očekivalo da je
INGRA toliko toga falsificirala u izvješćima.
Ali možda i ne dođe do pada.Rusi dolaze,a već su tu!!!!!!

Dakle, rast, rast …

Kao i u zadnjih godinu dana.
A vidim jako su odbijanci sve slabiji i slabiji

Nece to gore tako lako

Prvo neki posao treba dobiti a onda treba pjevati borbene
[/quote]

Očito je da su se danas po bidu istresli burek ulagači. I dobro je da su se istresli.

Slažem se da će za ozbiljniji rast trebati objaviti neki ozbiljniji posao (u Rusiji), a velika je vjerojatnost da će takvih poslova biti.
Prije toga će se najvjerojatnije uspješno odraditi predstečajna nagodba, a to će dići dionicu podosta i pripremiti ju za daljnji konkretniji rast koji će mnoge skeptike iznenaditi.
Vjerovnici koji su dobili dionice po 400 kuna neće prodavati, jer će im se valjda na predstečajnoj nagodbi dati info o tome kakvih će sve poslova biti u Rusiji u narednom razdoblju i kuda će potom dionica koju će za godinu-dvije moći prodati sa zaradom. Ako PSN prođe (a nema objektivnih razloga da ne prođe), vjerujem da će potom biti i javnih objava nekakvih poslova u Rusiji.
Uglavnom IGH na zse ulazi u žižu interesa u narednom razdoblju.
Kad na nju obrate pozornost i oni koju ju trenutno ne šmekaju, bit će tu i meda i mlijeka.

[b]http://david-udruga.hr/[/b] [b][/b] [b]Hrvatska - tamo gdje je more bistrije od naroda[/b]

Exposure*

odličan post kolega i slažem se sa vama.

Međutim, s obzirom kakvo su povjerenje stekli kod investitora/dioničara u zadnjih 3-4 godine, ovo izgleda kao stavljanje svega na crveno ili crno na rouletu.

Vi tako gledate i to je vaše pravo, ja gledam to ovako “uvijek se stigne ukrcati u igh, pa i nakon objave posla, ALI ako slučajno krene obrnuto od vaše najave biti ce teško te gotovo nemoguće se iskrcati van”.

Vi ste u pravu i bilo bi jako lijepo da sve krene u RH ne samo IGH, ali koliko se mene učilo i koliko sam sam učio ne investira se na pretpostavkama.

Definitivno se nazire svijetlost na ovoj dionici, ali to bi vrlo lagano mogao biti vlak koji dolazi iz suprotnog smjera a ne svijetlost na kraju tunela. Poslovi se već godinama najavljuju, pogotovo u Rusiji, a niti jedan nije niti potpisan niti ugovoren niti realiziran.

Stoga možda ćemo mi morati kupovati po 300-350 (sto je opet sitnis ako su stvoreni preduvjeti za zdrav život tvrtke, ali kolega vi i slični se nećete moći iskrcati niti na 150 ako krene nešto po zlu.

To su činjenice.
Tko se voli kockat ce sada ući, tko želi investirati ce pričekati rasplet pa makar kupovao po 50% većoj cijeni.

Lp i sretno

pobrisali su crnog ivu, crnog ivu1, pobrisali su mnoge nickove, pobrisali su pobjedu, ALI NE MOGU POBRISATI MENE..a zašto? jer sam u pravu bio i tada i sada... živjela demokracija i PD

New Report

Close