Pa evo i ta dvorana u Splitu će biti uspješno riješena što se tiče IGH-ove priče u tome.
“…IGH je na prvom predstečajnom ročištu održanom prošlog tjedna priznao potraživanje Grada Splita, ali pod uvjetom da bude utvrđena u postupku mirenja ili arbitražnom postupku pred sudom Hrvatske gospodarske komore. Uskoro bi, pak, trebala biti održano ročište na kojem će se odlučivati o prihvaćanju predstečajnog plana za IGH. Ako je suditi po slučaju Konstruktora, Grad Split bi otpisao kamate i dio glavnice, a preostalo potraživanje većim dijelom bi pretvorio u udjele u Radićevoj firmi, dok bi ostatak išao na otplatu na duži rok…”
Ovo u Splitu je ionako bio jedan od najvećih utega IGH-u oko vrata. Ako se to uspije riješiti na način kako je navedeno u članku, to će biti veliko i najveće olakšanje u kontekstu cijele dužničke priče.
Očito je da će se sve malo po malo riješiti.
Dvorana Split još jedan uspješan projekt IGH – ovdje je dužan pola milijarde kuna. Nije nešto. Kako veli Branitelj ima ih još. Sve je to OK, sve će se to riješiti da dioničari nešto zarade, a Jure Radić i sposobna Uprava nastave posao stoljeća.
Dakle to su ti projekti koje će IGH prodati i zaraditi. Prava je istina da mu je svaki uteg oko vrata. Sada ovise samo o milosti vjerovnika. Zar netko još stvarno misli da je to super prilika za ulaganje? Dajte molim vas to argumentirajte.
FI je trebalo biti jučer, a nema ga još niti danas. Moguće je da bude objavljeno sutra nakon radnog vremena. Mislim da je tako već jednom prije bio odabran termin za objavu.
FI je trebalo biti jučer, a nema ga još niti danas. Moguće je da bude objavljeno sutra nakon radnog vremena. Mislim da je tako već jednom prije bio odabran termin za objavu.
Manite se burze, nije to za Vas. FI vam je objavljeno još prije dva dana.
http://zse.hr/userdocsimages/financ/IGH-fin2013-1H-NotREV-N-HR.pdf
@ ubanani
Nije bitno jel sam ga ja vidio ili mi je promakao jer nisam s time opterečen kao ti (koji nemaš dionice), nego je bitno da se tebi ono što piše u tom Izvješću ne sviđa.
U svakom slučaju poslovanje se prometnulo u dobit, a to je svakako dobra vijest, naročito ako se uzme u obzir da je ovo samo početak svega lijepog što u budućnosti slijedi na ovoj dionici.
Slijedeće FI će očito i prema svemu sudeći biti još i bolje.
Ostvaruju se pozitivni rezultati. Napokon.
Očito su ovo prvi pozitivni indikatori prestrukturiranja firme koja će od ove godine očito poslovati pametnije, racionalnije i s opipljivijom dobiti.
Bravo IGH!!! Iz pepela u nove pobjede.
Slijedeće FI će očito i prema svemu sudeći biti još i bolje.
Ostvaruju se pozitivni rezultati. Napokon.
Očito su ovo prvi pozitivni indikatori prestrukturiranja firme koja će od ove godine očito poslovati pametnije, racionalnije i s opipljivijom dobiti.
Bravo IGH!!! Iz pepela u nove pobjede.
Kolega ,banane i ostalo voće,vrlo dobro znaju da IGH nije imao više od deset godina gubitak iz redovnog poslovanja-EBIT,a ono vrijednosno usklađivanje sa projektima(otpisivanje spaladiuma i ban i bundek centra-koje je otpisano komplet u 2012.g.-od tuda i tkz.gubitak)-prvi projekt koji se proda biće debeli plusevi,a uskoro,nakon psn,očekujem ulazak malo jačeg inozemnog ulagača u IGH.Samo[emo_smijesak]
ps-nisu ljudi uložili(g.Mezhibovski i g.Čović) 9 miliona eura svojeg vlastitog novca-ne proračunskog,ne manipulatorskog,nego oporezivog novca bez razloga-tko ne vidi[emo_smijesak]