IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@joka14

zbroji sam 2+2, ekipa ovdje jednostavno ne zaslužuje da im otvaram oči

ja tu ne vidim nikakvu katasrofu kako ti hoceš prikazat
nominala ostaje 400kn

Dionice R-B se konvertiraju u R-A, tako da će sve dionice IGH na tržištu imati istu oznaku.
Bitna je činjenica da nominala ostaje na 400 kuna, sviđalo se to nekima, ne sviđalo.
Sutra je i FI za prvo polugodište. Vidjet ćemo hoće li biti kakvih pomaka u cijeni koja je trenutno manja od polovice nominalne.
Meni se čini da novi vlasnici dionica sutra neće nagrnuti na prodaju.
I dalje se čeka izjašnjavanje Rusa što će on i kako, a potom i objava ona dva velika posla u Rusiji koji su službeno spominjani u Planu predstečajne nagodbe.

[b]http://david-udruga.hr/[/b] [b][/b] [b]Hrvatska - tamo gdje je more bistrije od naroda[/b]

Vrijednost svih dionica po nominali je 105,668 milijuna kuna. A po trenutnoj cijeni na tržištu tek cca 50 milijuna kuna. Takve brojke su svakako smijurija, pa čak i s obzirom na sve dugove koje firma ima.

[b]http://david-udruga.hr/[/b] [b][/b] [b]Hrvatska - tamo gdje je more bistrije od naroda[/b]

Dionice R-B se konvertiraju u R-A, tako da će sve dionice IGH na tržištu imati istu oznaku.
Bitna je činjenica da nominala ostaje na 400 kuna, sviđalo se to nekima, ne sviđalo.
Sutra je i FI za prvo polugodište. Vidjet ćemo hoće li biti kakvih pomaka u cijeni koja je trenutno manja od polovice nominalne.
Meni se čini da novi vlasnici dionica sutra neće nagrnuti na prodaju.
I dalje se čeka izjašnjavanje Rusa što će on i kako, a potom i objava ona dva velika posla u Rusiji koji su službeno spominjani u Planu predstečajne nagodbe.

Kolega, kolega! Pa po koliko su ono oni plaćali za te dionice a sada su spremni da ih konvertiraju po nominali. Zar ne izvlačite pouku iz toga? Nakon konverzije ide i smanjnje nominale. Na koliko? Iznenađenje! Ali za plakanje!

@ ubanani
Očito si ti taj koji ne razumije što je tko i kako.
Citat izvješća
“… Konverzija dionica bit će provedena 6. kolovoza 2013. godine. Zadnji dan trgovanja s 105.590 dionica oznake IGH-R-B je 30. srpnja 2013. godine, a prvi dan trgovanja s 105.590 konvertiranih dionica izdavatelja oznake: IGH-R-A je 31. srpnja 2013. godine…”
Dakle, koliko vidimo zadnji dan trgovanja sa R-B dionicama je danas. A do danas nije prodana niti jedna dionica te oznake. Je li to nešto govori? Pametnima da.

Sad je prošlo već nešto vremena od ove nove info, a na tržištu se ništa nije dogodilo. Izgleda da to nikoga posebno nije zatangiralo da se ide riješavati dionica. Drukerčići očito pucaju u prazno. Ova pretakanja dionica koje se zovu ovako ili onako neće promijeniti ništa. Promjena će očito biti samo kad se najesen počnu objavljivati konkretne poslovne vijesti. E to će biti nešto. Ovo zasada nema nikakvu snagu pomaknuti tržište ove dionice.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

Jeste banana, zapitali smo se. I zaključili da nisu prodavali jer nisu toliko munjeni, naprosto zato jer se ispod 400 kuna ne isplati prodavati. Dakle cijena mora narasti na duplo da bi se nešto dogodilo sa ovim dionicama koje su dosada bile na R-B oznaci. Duplo!
A kad dođu na tu cijenu (najesen) neće se opet prodavati jer na uzlaznom trendu nitko pametan ne prodaje, nego čeka. No, o tom po tom.
Uostalom na zse se ne trguje gotovo s ničim. Čak niti ATGR sa dobrim FI nije napravila niti blizu milijuna prometa, tako da se ne treba očekivati da će i IGH ostvariti neke bitnije promete. Sve stoji i čeka. To je jedina istina.

pa rba nema pojma o pojmu oni su kupovali puno visim cjenama a sad prodaju po puno nizim cijenama, ja im nebi dao ovce pasti a kamoli sa novcima raditi,pa vidite po izvjescu novom 103milje su u minusu,ja neznam ko tim ljudima uopce placu daje????????

http://zse.hr/UserDocsImages/financ/IGH-fin2013-1H-NotREV-K-HR.xls

pa rba nema pojma o pojmu oni su kupovali puno visim cjenama a sad prodaju po puno nizim cijenama, ja im nebi dao ovce pasti a kamoli sa novcima raditi,pa vidite po izvjescu novom 103milje su u minusu,ja neznam ko tim ljudima uopce placu daje????????

Kolega nisam mislio na Raiffeisen Banku nego na Dionicu IGH-R-B i IGH-R-A. Vi izgleda i to još ne kužite.

Građevina tone sve dublje jedino IGH prkosi.

Građevina tone sve dublje, radova 8,6% manje

Inozemne banke i dalje povlače kapital iz istočne Europe

Inozemne banke i dalje povlače kapital iz istočne Europe

To je epilog priče, naši ljudi dosta štede u bankama i to je jedini novac koji gura propale kompanije poput IGH. Nakon naivnih dioničara nastradati će i nevine štediše. Tko forsira ovakvu politiku mora biti svjestan posljedica. Još malo od svjetskog čuda domaće banke preslikat će tužnu priču svojih zapadnih vlasnika. Sve ostalo bi doista bilo čudo.

Hvaljen Isus i Marija!

nisu li te iz b emisije kupovne po 760 a ne 400?
btw, da li je netko vidio ponude na kupnju ili prodaju do jučer…s oba da su od danas konvertirane. .

New Report

Close