IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ banana
Vidi se, znaš sve unaprijed. Pravi vizionar.
Nego kako će dočekati?

ukupan iznos utvrđenih tražbina 1.884.869.292,79 kn. Dužni su čitavu jednu vrijednost HPB-a. Kako su uspjeli napraviti dug u vrijednosti jedne banke, umjetnost?Pa njima ni FED ne bi mogao pomoći!

Besmisleno je održavati IGH na životu. Bez pravog čišćenja nema katarze. I ako nešto nategnu kihnut će za godinu, dvije. Sad se već čeka jesen. Zar nismo čekali 1. srpnja. Zamisli koliko do jeseni stiže računa na naplatu. Ova hibernacija isto košta; plaće, računi, računi, obveze prema vjerovnicima, računi, otpremnine, dugovi… Sad im islključuju struju, ako se žele zagrijat na jesen morat će i dugove prema toplani platiti; milijun po milijun. O čemu vi sanjate. Oni nemaju lipe, a dugovi su im 1.884.869.292,79 kn. Sedam ZLZ-a ih ne može spasiti.

Kako ja ne iznosim argumente tražim samo jedan; zbog čega bi netko sada kupio dioncu IGH? Molim bez nabrajanja založenih projekata ili izlizanih Ban i Bundek centara, za one koji ne znaju i tu su u minusu i kad bi tamo uspjeli prodati sve kvadrate. Usmjerite me na samo jednog investicijskog savjetnika ili brokera koji preporuča kupnju IGH.

Hvaljen Isus i Marija!

@ ubanani
Imaju nekretnina u toj protuvrijednosti. Nije taj dug ništa tako strašno. Naročito ne čisti dug. Naravno da nije zanemariv, ali nije niti neriješiv u nekom ne predugom razdoblju.
Još si jednom prostudiraj strukturu duga prije nego se razmahuješ sa apsolutnim iznosima.

[b]http://david-udruga.hr/[/b] [b][/b] [b]Hrvatska - tamo gdje je more bistrije od naroda[/b]

Po ovome ispada da je čistog duga samo 483 milijuna kuna (kako je već rečeno i prije), 920 milijuna su razna sudužništva, a 475 milijuna je uvjetna tražbina Grada Splita. Uz to 10,5 posto tražbina je osporeno, odnosno odnekud su se pojavili izmišljeni vjerovnici. Kako sada stvari stoje sve ide svojim tijekom kako je i zamišljeno i predviđeno. Nema nikakvih neugodnih iznenađenja.

Jedina prava istina-ta raspodjela duga nekima i bode oči[emo_smijesak]
-dug prema bankama sa obveznicama 483 m kuna-podmiriće se iz prodaje par projektića kojih igh,fala bogu ima puno više od tog iznosa
-sudužništvo za ban i bundek centar 920 m kuna-koje će se predati bankama komplet
-spaladium za koji split ne plaća najam već 20 mjeseci(3 m kuna mjesećno)-Baldazar je neki dan izjavio da se razgovara sa novim investitorom za dogradnju-vjerojatno će se prodati cijeli centar

Samo[emo_smijesak]

Osporene tražbine. 🙂 Još jedan smijeh u domaćoj gospodarskoj politici koja se svidjela i Upravi IGH. Takav zakon mogu smisliti naslijednici kumrovečke škole koju vidim i ‘pravi’ Hrvati brzo prihvaćaju. Ne bu išlo, a evo i zašto.

Sudac Kolakušić podnio zahtjev za ocjenu ustavnosti

“Temeljni razlog za ocjenu ustavnosti zakona je činjenica da je u njemu navedeno da dužnik sam ispituje tražbinu, da vjerovnici nemaju nikakvu zaštitu u sudskom postupku te ukoliko vjerovnik ospori tražbinu oni ne mogu voditi niti jedan postupak u kojemu će utvrđivati da imaju valjanu tražbinu”, kazao je Kolakušić.

Hvaljen Isus i Marija!

Osporene tražbine. 🙂 Još jedan smijeh u domaćoj gospodarskoj politici koja se svidjela i Upravi IGH. Takav zakon mogu smisliti naslijednici kumrovečke škole koju vidim i 'pravi' Hrvati brzo prihvaćaju. Ne bu išlo, a evo i zašto.

Sudac Kolakušić podnio zahtjev za ocjenu ustavnosti

"Temeljni razlog za ocjenu ustavnosti zakona je činjenica da je u njemu navedeno da dužnik sam ispituje tražbinu, da vjerovnici nemaju nikakvu zaštitu u sudskom postupku te ukoliko vjerovnik ospori tražbinu oni ne mogu voditi niti jedan postupak u kojemu će utvrđivati da imaju valjanu tražbinu", kazao je Kolakušić.

Pozajmiš mi 100 kuna, ja ti ne vratim u dogovoreno vrijeme. E onda poslije u PSN ja preispitujem tvoju tražbinu i odbacim je bez da imaš prav o da se žališ. Ma ovo ni “gazda Jezda” ne bi mogao bolje smisliti! I sada nek mi netko kaže da je ovo ustavno!

Pogledajte sta kaze sudac Kolukasic na konkretnim primjerima kako su se radile prevare pod okriljem.Fine, odnosno Min financ, odnosno Linuca:

sduvnja1, 29.07.2013. u 16:40
ČINJENIČNA OSNOVA Radi lakšeg razumijevanja mogućnosti zloupotrebe postupka predstečajne nagodbe potrebno je istaknuti primjere utemeljene na konkretnim predmetima i dokumentima koji su javno objavljeni na WEB stranicama FINE

SLUČAJ B Duţnik je u prijedlogu za otvaranje postupka predstečajne nagodbe izjavio da ukupne obveze duţnika iznose 1.600.000.000,00 kn. Ovlašteni revizor je u svojem izvješću utvrdio da su potraţivanja vjerovnika prema duţniku realno iskazana u iznosu od 2.400.000.000,00 kn, od kojih se na povezana društva dužnika odnosi 34.000.000,00 kn. Rješenjem Financijske agencije utvrĎene su traţbine povezanih društava u iznosu od 3.200.000.000,00 kn, od kojih se traţbine povezanih društava utvrĎuju u iznosu od 770.000.000,00 kn. Nadalje iz utvrĎenih traţbina koje je priznao duţnik, proizlazi da se većim dijelom
odnose na traţbine povezanih društava i financijskih institucija temeljem istih pravnih poslova

Evo sta je Kolukasic naveo kao konkretan.primjer zlouporabe zakona na jednom od dva konkretna primjera. Mislim da se ovaj primjer B odnosi na Dlkvd.
Zasto su Mirovinski fondovi sudjelovali u ovakvoj prevari suteci i odobravajuci rad Uprave i na kraju sa negativnim posljedicama glede vlasnicke strukture i ulozenih novaca udjelinicara Mirovibskih fondova.

sduvnja1, 29.07.2013. u 16:56
SLUČAJ B Duţnik je u prijedlogu za otvaranje postupka predstečajne nagodbe izjavio da ukupne obveze duţnika iznose 1.600.000.000,00 kn. Ovlašteni revizor je u svojem izvješću utvrdio da su potraţivanja vjerovnika prema duţniku realno iskazana u iznosu od 2.400.000.000,00 kn, od kojih se na povezana društva dužnika odnosi 34.000.000,00 kn. Rješenjem Financijske agencije utvrĎene su traţbine povezanih društava u iznosu od 3.200.000.000,00 kn, od kojih se traţbine povezanih društava utvrĎuju u iznosu od 770.000.000,00 kn. Nadalje iz utvrĎenih traţbina koje je priznao duţnik, proizlazi da se većim dijelom
odnose na traţbine povezanih društava i financijskih institucija temeljem istih pravnih poslova

Auuuu, ne miriše na sretan završetak [emo_ooooo]
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/TB2r5vfZaklsgzTIcAVJlw==.pdf

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Auuuu, ne miriše na sretan završetak [emo_ooooo]
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/TB2r5vfZaklsgzTIcAVJlw==.pdf

objasni zašto ne miriši na sretan završetak

@joka14
zbroji sam 2+2, ekipa ovdje jednostavno ne zaslužuje da im otvaram oči

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

New Report

Close