IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@apothekar
S obzirom koliko se trudiš oko IGH, meni se čini da bi ti ipak kupio IGH.. [emo_novac]

Možda i kupim…nakon što se na burzu slije bar 60.000-70.000 dionica, a cijena padne na xy kn…

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

vrijednost dionica je 400 kuna, odnosno cijeli paket dionica ukupne je vrijednosti 42,2 milijuna kuna.

vrijednost dionica je 400 kuna, odnosno cijeli paket dionica ukupne je vrijednosti 42,2 milijuna kuna.

To je kao neki sitniš? Neki dan bilo je na prodaji na 191 kn oko 1800 dionica, stajale su 2 sata i nitko ih nije niti taknuo, ali ti misliš kad dođe na burzu 100.000 dionica onda će se ljudi trgati tko će prije kupiti po ovim cijenama?
To su bajke za malu djecu….

To je kao neki sitniš? Neki dan bilo je na prodaji na 191 kn oko 1800 dionica, stajale su 2 sata i nitko ih nije niti taknuo, ali ti misliš kad dođe na burzu 100.000 dionica onda će se ljudi trgati tko će prije kupiti po ovim cijenama?
To su bajke za malu djecu….
[/quote]
a neki dan je netko i kupio 1000 komada po 191 ili 190kn
i u petak je netko skinijo 100 komada do 198kn
ako razumiješ vjerovnicima je uracunata cjena po nominali
a oni ako žele neka prodaju ispod 200kn

ako dionica ide na 100kn pa zasto niko neprodaje sads na 185kn????????????

ako dionica ide na 100kn pa zasto niko neprodaje sads na 185kn????????????

da su nominalu stavili na 100kn sad bi vec bila na 100kn
ovako su vjerovnici dobili dionice po nominali po 400kn
cuj ako im je hitna lova neka prodaju ispod 200kn
mada sumnjam da ce netko dat dionicu ispod nominale…mislim na vjerovnike
ipak je nominala 400kn to puno govori o brendu IGH-a

Sačuvaj me Bože “znalaca” na ovoj temi. Pa da li vi uopće pratite događaje i vijesti vezane uz ovu dionicu ili samo kometare tipa: ide to na 50 ili 1000 kn?

Ovih 105.590 dionica nisu dionice vjerovnika, nego dionice serije IGH R-B koje su upisane i uplaćene po 760kn u dokapitalizaciji tako da kod njih sasvih sigurno neće biti nikakve “rasprodaje”.

Vjerovnicima (dobavljačima) bi dio dugova (30% što iznosi 26 mil. kn) po predstečajnom planu trebao biti namiren pretvaranjem u kapital izdavanjem novih dionica nominalne vrijednosti 400 kn + nova dokapitalizacija cca 40 mil, šti ukupno iznosi cca 66 mil kn / 400 kn = 165.00 novih dionica. Kada će one biti na burzi to još nitko ne zna, ali po meni niti od njih ne treba očekivati “paničnu rasprodaju”…

Ključno je to što izdavanje novih dionica ide po nominali 400kn, stoga ovdje je bitno dobro proučiti predloženi plan, koji ako prođe u ovom predloženom obliku (a ročište je sazvano čini mi se 24.07. dakle za 9 dana), letit će ovdje perje, a nove dionice kada i ako dođu na burzu prodavati će se ali po min. duplo većoj cijeni od današnje.

Stoga strpiti se još 9 dana, pa ćemo biti pametniji. Nije nagovor na kupnju/prodaju…

ovo je stari post al se ukupan broj dionica podudara
http://www.dnevno.hr/vijesti/novac/58227-rusi-kupuju-igh.html

Najveći pojedinačni upisnik dokapitalizacije Instituta IGH jest fizička osoba iz Rusije, a upisao je oko 45 posto od 105.590 dionica

Vjerovnicima (dobavljačima) bi dio dugova (30% što iznosi 26 mil. kn) po predstečajnom planu trebao biti namiren pretvaranjem u kapital izdavanjem novih dionica nominalne vrijednosti 400 kn + nova dokapitalizacija cca 40 mil, šti ukupno iznosi cca 66 mil kn / 400 kn = 165.00 novih dionica. Kada će one biti na burzi to još nitko ne zna, ali po meni niti od njih ne treba očekivati "paničnu rasprodaju"…

Znači fulali smo, umjesto 105.590 novih dionica, bit će 165.000 novih dionica?!? [emo_vrtimise][emo_ooooo][emo_vrtimise]

” …Ročište za utvrđivanje tražbina zakazano je na dan 24. srpnja 2013. godine u 10:00 sati u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma, Zagreb, Avenija Dubrovnik 15. Nakon ročišta za utvrđivanje tražbina održat će se i ročište za glasovanje …”
Za ovo drugo nije jasno da li će biti isti dan ili će se odrediti neki drugi datum.

[b]http://david-udruga.hr/[/b] [b][/b] [b]Hrvatska - tamo gdje je more bistrije od naroda[/b]

ma ti paušalno tipkaš
sad se vidi da bez ikakvog znanja lupetaš i drukaš

Da to netko kaže, nego neznalica i druker koji ne zna izračunati T+3 [emo_smijeh][emo_smijeh][emo_smijeh]

Malo za razmišljanje:
Objavljeno 14.07.2013. u 23:37
vicenco ugostio vincenta
Malezijski miljarder sa splitskim Profectusom potpisao predugovor za Pearl of Dubrovnik
http://slobodnadalmacija.hr/Novosti/Biznis/tabid/69/articleType/ArticleView/articleId/215739/Default.aspx

New Report

Close