bananarama
baš si volja. Kako ti se da? I zašto ti se da? Da srušiš cijenu? Ha-ha?
Možda “ovi koji drukaju na pad” navode nas na prodaju,a sve kako bi kupili iste po puno nižoj cijeni
Možda "ovi koji drukaju na pad" navode nas na prodaju,a sve kako bi kupili iste po puno nižoj cijeni
Osim toga mora se i koperante uvjeriti kako je ovo firma "svjetskog kalibra" i kako trebaju biti jako sretni što će dobiti po 200 kuna
Obračunat će ih vjerojatno po 400 kn koliko je nominala, a to što će kooperanti prodavati po trenutnoj cijeni koja bude na burzi da dođu do keša, dakle moguće i po 100-200 kuna, to je druga priča
[/quote]
Slažem se kolega bit će rasprodaje samo što ja mislim puno niže od 100 kuna.
Osim toga mora se i koperante uvjeriti kako je ovo firma "svjetskog kalibra" i kako trebaju biti jako sretni što će dobiti po 200 kuna
Obračunat će ih vjerojatno po 400 kn koliko je nominala, a to što će kooperanti prodavati po trenutnoj cijeni koja bude na burzi da dođu do keša, dakle moguće i po 100-200 kuna, to je druga priča
[/quote]
Slažem se kolega bit će rasprodaje samo što ja mislim puno niže od 100 kuna.
[/quote]
Super,i ja ču ulaziti već na 175 i dokupljivati u padu do 100-Baš ste mi osvježili ovo dosta sparno jutro.
Za strpljive će biti meda i mlijeka.
Ipak tih 65.000 dionica koje će dobavljači prodavati će možda potaknuti samo jednog igrača da to lagano skuplja na 200.Neće sve u prodaju možda samo
tridesetak tisuća komada_6 mil kn.Za nas burek investitore puno,za malo ozbiljnije ulagače i ne baš neki veliki novac.
Usporeda sa ingrom nema smisla,jer je INFRA nakitila dobavljaće sa 3 mil dionica po 20 pa su oni spržili dionicu uz pomoć sindikata na 3 kn.Ali
i nakon dokapitalizacije Ingra nije ozdravila nego je tonila i dalje.
Ukoliko IGH ispuni predstečajni plan u visini prodaje nema straha od kolapsa
kakvog je doživjela INGRA.Mislim da je 175 bilo dno i da će buduće poslovanje
osigurati minimalnu cijenu od 350 d0 400 kn u roku od osam mjeseci.
Kvartalno izvješće 4Q 2013 će odrediti dugoročniji snjer.
Nadam se da će to biti vrlo brzo i da će se seniorski dug pretvarati u temeljni kapital/dionica preko 400 kn/,a da će zamjenske dionice iz obvezničkih obveza isto biti za četiri godine pretvorene u dionički kapital,naravno po 760 jer će tada cijena dionice biti veća od toga.
U IGH će teći med i mlijeko, ako se prebrode porođajne muke predstečajnih nagodbi.To je jedini,ali ne mali rizik.
Pa zar nije IGH već sada na Ingrinih otprilike 5kn – kada se pogledaju povjesni maximumi obje firme? S te osnove IGH na 50kn je dosta nerealna opcija (osim ako…)
Kako god čitav taj sektor treba sanirati i dati poštenim ljudima da rade posao koji znaju, a mislim da sve te firme još uvijek imaju što reći, ako ih se kvalitetno očisti od onoga što ih je dovelo u ovu situaciju. Na kraju krajeva ni jedna od tih firmi nije njihova Uprava već oni vrijedni ljudi koji stvaraju novu vrijednost – ako im se to dozvoli.
Bivši dioničar IGH, a možda i budući.
Ovdje se sve svodi na to da će cijena IGH doći na onu od prije samo mjesec dana (480 kuna) za nekoliko godina – i to sve pod uvjetom da cijelo vrijeme bude lijep i sunčan dan. Dajte kako vam se da više. Svako malo ovdje se pojave novi optimisti koji misle kako su dionicu uhvatili na dnu i onda nestanu. Ova kompanija je pojela svoju supstancu. S dugom na vratu koji joj ostaje i nakon sanacije neće biti ono što je nekad bila. Uživajte dalje u sanjaju i spašavaju banaka i Uprave, jedino njima teče med i mlijeko.
Kad se već skidaju dokumenti s FINA.hr, nije ih zgorega i pročitati…
Po prijedlogu nagodbe se svi ovakvi vjerovnici odriču kamata u cijelosti.
Ovakvih tražbina očekujem iz dana u dan sve više i više kako se bude približavao krajnji rok za prijavu. Najgore je što ljudi imaju sve crno na bijelo, a kamate i do visine trećine same glavnice. Pošto su dugo čekali red je i da ih se nagradi! Sve su to naši budući potencijalni "udarači po bidu"! Dobro nam pridošli![emo_ooooo]
[/quote]
Uprava samo predlaže odricanje kamata… a dali će prijedlog vjerovnici prihvatiti ili ne ovisi o vjerovnicima, a ne o upravi… a zašto bi se po vama vjerovnici odrekli kamata?
Žarko me zanima kolika će potraživanja od IGH-a prijaviti sam Jure. Sumnjam da je o svome trošku jeo onu janjetinu u Crnoj Gori, a tek one silne pustešesije po Rusiji, Kazahstanu i inim destinacijama. Mora to sve netko platiti, dioničari, u svakom slučaju!
Maja Grbić, 14. lipnja 2013. 13:18 h (Liderpress.hr)
“Na danas održanoj konferenciji za medije objavljen je službeni početak radova na izgradnji Amanresorta Cavtat – najluksuznijeg hotelijerskog brenda u svijetu kojeg je prije 25 godina osnovao Adrian Zecha otvorivši prvi Aman Resort Amanpuri u Phuketu, na Tajlandu…
… nadzor izvođenja radova obavlja Institut IGH d.d., Zavod za stručni nadzor i vođenje projekata iz Zagreba”.
IGH ima svijetlu budućnost na 50 kuna samo ako prije toga zbog ogromnih potraživanja ne završi u stečaju pa od svih planova ništa.