Mnogi na forumu trvde da je IGH miljenik HDZ-a, a zašto mislite da uskoro neće postati miljenik SDP-a?Možda zbog Jure, ili smatrate da se u vlasničkoj i rukovodećoj strukturi IGH u bliskoj budućnosti neće ništa promjeniti??????
Ako su banke ,kao npr.Zagrebačka banka, dale kredit, a kao sredstvo osiguranja uzele dionice IGH(kao skrbnici), te iste banke ne mogu tražiti nekretnine kao zalog, ako tako nije ugovoreno.Padom cijene dionice na 50kn i manje, banke su u debelom minusu, jer su se vjerojatno osiguravale kad je cijena dionice bila puno veća.Po svemu sudeći , banke će radi svog i isključivo svog interesa pristati na kompromis-na zadovoljstvo svih, pa i nas malih dioničara.Ako padne dionica ispod 50kn, tko je lud da vraća kredit, nek se banke namire prodajom dionica, a dodatna sredstva osiguranja mogu tražiti jedino ako na to pristanu ćelnici IGH–ugovor je dvostran pravni posao.
Po meni je mala vjerojatnost da ova dionica padne tako nisko kako neki predviđaju.Iskreno se nadam obratnom scenariju
Ma o čemu vi pričate? Imate 65 greški u jednom postu. Zašto bi banke uzele dionice igh-a kao sredstvo osiguranja? Pa i oni znaju da im dionice ništa ne vrijede. Ako bi uzeli išta uzeli bi imovinu. To se može i vidjeti na http://zse.hr/userdocsimages/novosti/Kicv8EH4uiJodiCc6C1Ekg==.pdf od strane 121 nadalje. Banke su na svu imovinu stavile svoj zalog. Šta mislite da je zagrebačka banka za svoj kredit od 200 mil kuna uzela 3608 dionica igh-a koje vrijede 720.000kn? Ahahaha. Kao drugo. Zašto banke ne bi smijele imati dionice i zalog na nekretninama? Kakva je to glupost!! Kome vi to prodajete? Treće- To nisu dionice koje drže banke nego skrbnici, odnosno pravne i fizičke osobe koje se skrivaju iza tog imena. Kad banka drži dionice pojedninog dioničkog društva piše osnovni račun. Četvrto. Kako će se banke namiriti prodajom dionica kad dionice koje imaju u svom portfelju vrijede oko milion kuna. Neda mi vas se više ni ispravljati. Možda bi vam bilo najbolje da odustanete od ulaganja u dionice.
Ovdje ce ocito biti jos vrtlozenja, ali me silno zanima kako Covic I Rus gledaju na silni gubitak koji imaju sada( kupili po 760 za 9 mil.eurica).Mozda mirno cekaju rasplet jer znaju kamo to vodi. ja vjerujem da su ulozili da bi barem dvostruku zaradili (a to je cca 1600 kn/dionici)u nedugom vremenu.
lp
Iz osobnog iskustva, kad sam digla kredit 2007 za kupnju nekretnine, u zalog sam dala dionice omjer 3:1.Zvali su me naknadno 2010 da im dam dodatno sredtvo osiguranja-naravno nisam pristala, nego sam odlučila ne plaćati kredit.Banka je jako puno izgubila jer se nije mogla naplatiti od dionica-pu….Slično se dogodilo i mojim prijateljima koji su dizali velike kredite , a kao sr.osiguranja davali udjele u fondovima ili pak nekretnine koje danas ne vrijede ništa.
Banke će u slučaju IGH sigurno izgubiti-ko imalo klikera u glavi ima valjda mu je to jasno, tko nema njegov problem.U svakom slučaju manje ako cijena nekretnina,ili pak dionice ode gore[emo_palacg]
Ma kome vi to prodajete? Znači vi ste dali dionice kao osiguranje za nekretninu i oni vama ostavili stan kad niste platili rate nego su vam uzeli samo bezvrijedne dionice. ahahahahah. možeš misliti. ma uzmu ti oni i dionice i stan ako ga ne plaćaš. nemojte kupovati dionice s takvim znanjem. stvarno vam nema smisla. ne govorim to iz zlobe.
To su diskretni podaci koje ne bih iznosio. Broj mojih dionica oscilira nekad na dnevnoj, nekad na tjednoj razini. Ali ih uglavnom uvijek imam dovoljno da imam interesa pratiti što se događa.
Uglavnom ih uvijek proda na vrhu “vala” a kupi na dnu! Vizionar!
ada su objavili i kako su proteklih mjeseci intenzivno usuglašavali s najvećim vjerovnicima, primarno poslovnim bankama, optimalni model financijskog restrukturiranja te na kraju, uz podršku najvećih vjerovnika, a slijedom ispunjenja zakonskih uvjeta, donijeli odluku o pokretanju postupka predstečajne nagodbe.
Jel kažu podrška najvećih vjerovnika? Kažu. Jel jasno? Je,ali se praviš da nije[emo_palacd]
Su vam jasne str. 55 i 56 izvješća neovisnog revizora od 06.06.2013, a u svezi plana financijskog i operativnog restrukturiranja društva Institut IGH d.d. …?
Ako nisu… nazovite IHS-Revizor d.o.o. …. možda vam pojasni…
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/yZsUE0qOBs7ZWXuP0wPTrg==.pdf
Jasna mi je nervoza kolega koji nisu na vrijeme ušli pa sad pod svaku cijenu žele srušiti cijenu na 180 ne bi dobili novu priliku.
Jer da stvarno misle i da su uvjereni da će IGH na 50 kuna, napisali bi to jednom i čekali da padne da kupe.
Ovako se samo blamiraju i nema šanse da to dočekaju. Ne znam da li ste gledali ali nije moguće staviti veći nalog na kupnju na 182-187kn a da ne budete preskočeni automatskim nalogom za 1 lipu.
[emo_cool]
Vaš link …
Jure Radić, predsjednik IGH-a, u ponedjeljak je na HTV-u samouvjereno izjavio kako će upravo njegov projekt Pelješkog mosta biti izabran na javnom natječaju. Najpoznatijem hrvatskom mostograditelju naglo je porasla samopouzdanje od kada je generalni direktor tvrtke Saturn Gas Turbine, ruski biznismen Veniamin Mezhibovskiy, postao najveći pojedinačni dioničar i suvlasnik IGH. Riječ je o čovjeku s vrlo jakim kontaktima u Moskvi koji dosižu do samog predsjednika Vladimir Putina. S druge strane, kompanija Saturn Gas Turbine tijesno surađuje s najvećom ruskom tvrtkom za proizvodnju i distribuciju plina-Gazprom.
Svoje veze u ruskoj visokoj politici i gospodarstvu Mezhibovskiy je, u neformalnim razgovorima s hrvatskim političkim dužnosnicima, navodno obećao iskoristiti kako bi Hrvatsku ‘ugurao’ u međunarodni energetski projekt tzv. plinovod Južni tok, što su do sad pokušale i Kosoričina i Milanovićeva Vlada. Zauzvrat bi Juri Radiću i IGH-u bili povjereni najisplativiji državni projekti, što se rijetko događa nakon odlaska njegovog političkog pokrovitelja Ive Sanadera.
Vaš link …
Vaš link …
pričekajmo srpanj kada će Europska komisija na osnovi svih parametara predložiti rješenje. Nadam se da će to biti most’, kazao je Siniša Hajdaš Dončić u ‘Dnevniku 3’ HTV-a
@ alias
Nisi u pravu. Pročitaj si još jednom što ti je cocalo napisala. Ako si pri podizanju kredita kao zalog dao dionice (nominalan broj dionica sa nekom tadašnjom vrijednošću) ili udjele (nominalan broj udjela) u fondovima (OIF) onda ti ni na koji način ne mogu uzeti stan, nego samo ono što im je u datom trenutku dano kao formalna garancija. Kad su vidjeli da dionice padaju i da im to nije više dovoljna garancija, tražili su dodatnu garanciju na koju cocalo nije pristala, jer naknadno nije niti morala. I pojeo vuk magare. Ona je prestala plačati kredit, a oni su mogli uzeti jedino bezvrijedne dionice. Izgubili su. I opet pojeo vuk magare. Zašto su u svijetu propale mnoge banke i zašto je kriza počela od banaka i njihovih loših kredita? Razmnisli malo. Nisu niti banke najpametnije i nije da nikada ne gube. Ova cijela svjetska kriza je dokaz tome. Cocalo ti je samo navela primjer.
Da li su banke bile najpametnije kad su bezrezervno i nekritički davale kredite Dalekovodu, Ingri, IGH-u. Nisu. I zato su sad u problemima. Da nisu tako mahnito i pohlepno za kamatama davale tolike kredite, nebi se ovi toliko niti zaigrali uzimajući tolike kredite i nebi bilo ove situacije koja je sada. Banke su stvorile nekretninski balon od kojeg je sve i krenulo u Americi.
Cocalo pojasni mu još i sve druge nedoumice.
… i da još dodam. Niti danas nije krenulo s rasprodajom (toliko priželjkivanom). Snovi o 100 ili 50 kuna sve su više zaista samo snovi. Puno sanjara, malo pravih ulagača.