IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zato si se i pojavio na ovom forumu što te ne zanima. Ajde, ohladi.
Evo, gledam i ništa nije novo objavljeno
http://www.vecernji.hr/biznis/

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

Ne, nego što sam bio dioničar prije koju godinu….napisao sam u Jutarnjem listu,a malo pripazi na izričaj…..kolega…

Ne, nego što sam bio dioničar prije koju godinu….napisao sam u Jutarnjem listu,a malo pripazi na izričaj…..kolega…
[/quote]

Kako je danas objavljeno kad ti piše datum 18.05.

Kaj nije danas 12.06.

12.6.2013 13:10:00 | Autor/Izvor: Ratko Bošković/Jutarnji list/Presscut
Na Fininim internetskim stranicama objavljena je ponuda Instituta vjerovnicima o predstečajnoj nagodbi, kao i Plan financijskog i operativnog restrukturiranja tog Društva.

Javnost, vjerovnici, poslovni partneri i svi zainteresirani sada mogu jasno vidjeti financijsko stanje tog donedavno velikog i moćnog hrvatskog građevinskog poduzeća, miljenika HDZ-ove vlasti, kao i njegov plan za dizanje iz pepela. Institut IGH bio je obavezan podnijeti zahtjev za predstečajni postupak jer mu je posljednjeg dana travnja ove godine nedostajao 51 milijun kuna za podmiriti svoje dospjele obveze.

Prema zadnjoj godišnjoj bilanci dug bankama je 409,9 milijuna kuna, 75 milijuna tvrtka duguje za obveznice koje je emitirala, a ima i takozvane izvanbilančne obveze od 900 milijuna kuna koje su temeljene na garancijama i sudužništvu za nekretninske projekte. To je ukupno oko 1,7 milijardi kuna.

Od duga bankama, najveći dio, 265 milijuna kuna, odnosi se na kredite za financiranje nekretninskih projekata. Prema planu, Institut će otpustiti još 36 radnika, pa će njihov broj s trenutnih 708 pasti na 672 optimalnih za nastavak osnovne djelatnosti, a time će se rashod za zaposlenike smanjiti za četiri milijuna kuna.

A oni bi nakon 2013. god. trebali rasti po pet posto na godinu, te bi na kraju godine trebala ostajati operativna dobit iz koje bi Društvo uredno servisiralo sve svoje reprogramirane obveze. Naravno, prihvati li više od dvije trećine vjerovnika takav plan, i ostvare li se sve pretpostavke.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

Danas cijeli dan gotovo ništa prometa. Nitko se više ne želi istresati. A kupnja čeka pozitivne vijesti. Situacija je stabilna sa pozitivnim predznakom.

[b]http://david-udruga.hr/[/b] [b][/b] [b]Hrvatska - tamo gdje je more bistrije od naroda[/b]

@ banana
Prosjek je dovoljno nizak da nema brige. Bojim se da će prije ishlapljivač novca Ingra “izjesti” tamo uložen tvoj novac. Tako objektivne okolnosti kazuju.
Za IGH nema brige jer kako je rečeno, sve je već dogovoreno sa vjerovnicima. Ovo sad je samo formalna provedba dogovorenog. A bit će zanimljivo i FI2Q koje čekamo krajem srpnja.

@ banana
Prosjek je dovoljno nizak da nema brige. Bojim se da će prije ishlapljivač novca Ingra "izjesti" tamo uložen tvoj novac. Tako objektivne okolnosti kazuju.
Za IGH nema brige jer kako je rečeno, sve je već dogovoreno sa vjerovnicima. Ovo sad je samo formalna provedba dogovorenog. A bit će zanimljivo i FI2Q koje čekamo krajem srpnja.

Kako možete tvrditi da je sve već dogovoreno sa vjerovnicima, ako je IGH 05.06. javno objavio da se za sada samo nada postizanja dogovora sa vjerovnicima… ? Kome da vjerujemo vama ili IGH…?
http://www.zse.hr/default.aspx?id=45953

@ banana
Prosjek je dovoljno nizak da nema brige. Bojim se da će prije ishlapljivač novca Ingra "izjesti" tamo uložen tvoj novac. Tako objektivne okolnosti kazuju.

Kako možete tvrditi da je sve već dogovoreno sa vjerovnicima, ako je IGH 05.06. javno objavio da se za sada samo nada postizanja dogovora sa vjerovnicima… ? Kome da vjerujemo vama ili IGH…?
http://www.zse.hr/default.aspx?id=45953
[/quote]
Evo ovakop je mislio, pa si pročitaj
Vaš link …

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

da ponovimo gradivo… piše: preliminarnih… zar ne? [emo_namigusa]

Da, preliminarnih! To znaći da svi znaju što hoće i što očekuju iz ovog Plana, te da su usaglasili svoje želje i potrebe. “Preliminaran” prelazi u “formalan” kroz zakonski postupak. Sve je pod kontrolom. Čekajmo i veselimo se budućoj cijeni dionice (kako tko).
Do sutra lp.

ada su objavili i kako su proteklih mjeseci intenzivno usuglašavali s najvećim vjerovnicima, primarno poslovnim bankama, optimalni model financijskog restrukturiranja te na kraju, uz podršku najvećih vjerovnika, a slijedom ispunjenja zakonskih uvjeta, donijeli odluku o pokretanju postupka predstečajne nagodbe.

Jel kažu podrška najvećih vjerovnika? Kažu. Jel jasno? Je,ali se praviš da nije[emo_palacd]

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Ako su banke ,kao npr.Zagrebačka banka, dale kredit, a kao sredstvo osiguranja uzele dionice IGH(kao skrbnici), te iste banke ne mogu tražiti nekretnine kao zalog, ako tako nije ugovoreno.Padom cijene dionice na 50kn i manje, banke su u debelom minusu, jer su se vjerojatno osiguravale kad je cijena dionice bila puno veća.Po svemu sudeći , banke će radi svog i isključivo svog interesa pristati na kompromis-na zadovoljstvo svih, pa i nas malih dioničara.Ako padne dionica ispod 50kn, tko je lud da vraća kredit, nek se banke namire prodajom dionica, a dodatna sredstva osiguranja mogu tražiti jedino ako na to pristanu ćelnici IGH–ugovor je dvostran pravni posao.
Po meni je mala vjerojatnost da ova dionica padne tako nisko kako neki predviđaju.Iskreno se nadam obratnom scenariju

New Report

Close