IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovaj odbijanac je odrađen. Samo 50 kuna?

Dug od 1,75 milijardi kuna.

Uff biti će ask pun dionica.

Pročitati plan predstečajne nagodbe.Izgleda kao vrlo ozbiljno štivo.
može se puno naučiti.

Revdirano izvješče od 30.04.2013.je startni trenutak u predstečaju.
Prema stanju od 31.03. BV je bio 306,o7

30.04. kapital i rezerve sa 105,5 mil kn ,br dionica 264.171

BV =399,36 odjednom iskrslo cca 100 kn po dionici

vjerovnici dokapitaliziraju potraživanja cca 26 mil kn 65.229 dionica po 400 kn

ukupno dionica 330.000 .
otpis kamata vjerovnika 16,4 mil kn
kapital i rezerve 148,2 mil kn
nakon predstečajne nagodbe
BV=148,2 :330=449,09

za osam mjeseci nakon prestečajne nagodbe dokapitalizacija 40 mil kn
100.000 dionica po 400
ukupno 430.000 dionica
kapital i rezerve 188,2
Očekivani BV 437,67

Ove godine prihodi oko 240 mil kn
Iduće planirano oko 250.Nije li to premalo ako prođe prestečajna i firma postane likvidna.U tom segmentu treba očekivati poboljšanja,mislim da su planovi minimalizirani,pa bi i planitrana dobit trebala biti veća.
Prihodi po dionivi oko 600 kn što bi za zdravoj firmi trebalo garantirati cijenu od otprilike P/S =o,6 Dakle,fair cijena između 450 i 500 po tom pokazatelju.
Dakle,dioničario mogu biti zadovoljni jer je sačuvana imovina od nominale.
Spasilo se što se moglo.
Svi vjerovnici otpisuju samo kamate za ovu godinu.
Dvije godine je grace period,što će IGH omogučiti da uredno posluje barem te dvije godine.Dakle i firma nastavlja sa šansama na trajni oporavak.
Država može trljati ruke jer je sačuvano 700 radnih mjesta,a ona trpi minimalne gubitke.
Banke i financijske institucije isto mogu biti sretne jer ne moraju otpisivati imovinu.Istina smanjenje kamata na 4,5% godišnje ..podnošljivo.
I zaista ovo i izgleda kao prava predstečajna nagodba,a ne deračina.
I zato vjerujem da će ovaj prijedlog proći uz moguće minimalne korekcije.

Da ne poznam ZSE noćas ne bih spavao.Tko je zakucavao dionicu nazad.Trejderi koji skidaju profit.Mislim da ne,nego sindikat koji se nije dovoljno nakrca ispod 200.
Ovakva predstečajna nagodba= rast.Otpor na 250!!!!!!!

Alias

Vidim da se nije pročitalo plan nego se lupa napamet. Svaka nagodba je deal za sebe i tako je treba tretirati.
Lopina je puno bliže istini nego ti. Bitna stvar je da nema razvodnjavanja kapitala dionicama ispod 400 kuna, a za dalje ćemo vidjeti.

Ostajem u Hrvatskoj jer volim izazove, a nema većeg izazova nego pokušati preživjeti u Hrvatskoj!

Teško je znati šta će konkretna ( IGH ) predstečajna nagodba donijeti ali ako podizvođači , dobavljači i ostali pristanu zamijeniti potraživanja za dionice pojaviti će se na tržištu gomila dionica. Šta to znači svi znamo, s obzirom da svi znamo zašto bi itko pametan baš sada išao kupovati dionice IGH. Treba znati da većini gore navedenih hitno treba novac jer situacija u građevini nije laka, treba znati da se većina gore navedenih pomirila sa time da to neće nikada dobiti. Ako ne prođe predstečajna onda niti nece ! Zato mislim da će biti daj šta daš ! Koga briga da li je nominala 400 kn ili 100 kn , glavno je za koliko će se moći prodati dionice kada prodavatelji navale na burzu. A biti će ih puno !

Ovdje ce ocito biti jos vrtlozenja, ali me silno zanima kako Covic I Rus gledaju na silni gubitak koji imaju sada( kupili po 760 za 9 mil.eurica).Mozda mirno cekaju rasplet jer znaju kamo to vodi. ja vjerujem da su ulozili da bi barem dvostruku zaradili (a to je cca 1600 kn/dionici)u nedugom vremenu.
lp

Ovih 1,7 milijarde s kojima se barata sastoje se od 494,9 milijuna kuna i 900 milijuna kuna vanbilančne obaveze. Tko ne zna što je vanbilančna obaveza neka si malo guugla. Nije sve tako crno kako neki ovdje pokušavaju zlonamjerno prikazati.
Firma se izvlači, opstaje i nastavlja s poslovanjem.
Kome nije jasno neka si ponovo detaljno pročita Plan restrukturiranja.
Ovo jučer je bila samo aktivnost špekulanata koja nema nikakvu težinu u smislu vrijednosti i cijene dionice. Male igrice, malih.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

@lopina

Ma kakav kapital i rezerve ako prođe predstečajna? Sad sam vam lijepo objasnio kako trebate računati. IGH ima veće dugove nego imovinu. Znači po vašem bi banke trebale oprostiti igh-u dugove i uz to im ostaviti imovinu? Po jure radićevoj teoriji vjerovatno. Ali to tako ne ide. Knjigovodstvo znam vrlo dobro. Isto tako znam da se kod dugova u računovodstvu (dugoročnih i kratkoročnih) ne računaju kamate jer one ne prikazuju trenutno stanje. Zato su dugovi igh-a različiti od onih dugova prikazanih u bilanci. Ono što bi netko htio da se ostvari u predstečajnoj i ono što će se ostvariti su dvije vrlo različite stvari. Nešto kao i poslovi koje je jure radić htio napraviti i one koje je stvarno napravio.

Alias
Vi zaista nemate pojma o računovodstvu.
IGH ima knjigovodstvenu imovinu 105,5 mil kn netto 30.04.
Nakon dokapitalizacije i više za 26 mil kn
Nakon dokapitalizacije od 40 mil kn još i više. ukupno 182 mil kn netto
Sa prodajom imovine koja je diskontirana prema tržišnim cijenama može se ostvariti
i gubitak,ali i dobit.To će se dogoditi tek u budućnosti.Kako sada izgleda sa zgubitkom,ali ulaskom u EU moglo bi doći do pomaka i kupnje nekkretnina u Hrvatskoj.Pa truli kapitalisti sa zapada imaju ionako viška novca.
Vi ste veliki pesimista,a ja sam realista!!!!

U IGH će teći med i mlijeko!!!!

Inače, znam da Uprava čita postove. Tako da morate paziti što pišete :).

Hvaljen Isus i Marija!

Bude ZSE pokazala kako je ovaj Plan odjeknuo u investicijskoj javnosti.

The word God is for me nothing more than the expression and product of human naivete. The Bible is a collection of honorable, but still purely primitive legend which are nevertheless pretty childish.

.. dobavljači i ostali pristanu zamijeniti potraživanja za dionice pojaviti će se na tržištu gomila dionica. …. mislim da će biti daj šta daš ! Koga briga da li je nominala 400 kn ili 100 kn , glavno je za koliko će se moći prodati dionice kada prodavatelji navale na burzu. A biti će ih puno !

to je realna opasnost koja će vjerojatno srušiti dionicu IGH na burzi ispod 100 kn

Pritužba na druk od drukera, pa šta je to? Lijepo ti piše 400 kn, to što je sentiment takav da takav vid predstečajne nagodbe koju je predložila Uprava nije baš imala nekog odjeka kod mene i tebe i svih nas drukera na ovom forumu je drugi par rukava. Tko će, tko će.Ne znam ja tko će, samo vidim što piše a piše 400 kn dok se očekivalo 100 kn. Ali to je stra vijest zar ne. Sad ćeš ti DRUKATI pa ćeš kupiti jeftinije ako bude sreće.

Pa shvati da nisu trenutno oni ti koji određuju pravila igre , njih se više ama baš ništa ne pita mogu oni htjeti dokap i po 2000 kuna i po 10 ali ako banke kažu nema na ekranu će se pojaviti ravna crta, njih se trenutno ama baš ništa ne pita ako banke kažu po 10 ide po 10 a šta oni mogu koji je njohov manevarski prostor.
[/quote]

Po 10 kuna baš i ne ali šuškanje o 50 kuna postaje sve ozbiljnije i ralnije.

Nekako izgleda da velikog straha i euforije nema. Prodaja nije baš nagrnula na rješavanje dionica. A kupnja će morati malo pojačati cijene, misli li kupovati.

[b]http://david-udruga.hr/[/b] [b][/b] [b]Hrvatska - tamo gdje je more bistrije od naroda[/b]

New Report

Close