Nisam ni sam nikada tvrdio da će IGH u stečaj, jer vjerovatno neće. Ali i dalje sam mišljenja da će cijena "preživljavanja" za mnoge koji su kupovali na 5XX,00 u uvjerenju da slijedi rast na 1XXX,00 biti "stečajna".
to znas iz osobnog iskustva na INGRI?
[/quote]
Naravno, scenarij je isti, zato je i predvidljiv!
[/quote]
Na burzi baš ništa nije predvidljivo osim nepredvidljivih preokreta.[emo_smijesak]
Osobno mislim da Juri i ekipi treba kršćanski oprostiti jer možda su i mislili najbolje ali dalje sa njima u oporavak mislim da bi bilo previše.
IGH će preživjeti,tvrdi Goran8.
S obzirom da je vlastiti kapital 83,63 mil kn u odnosu na ukupnu imovinu od
1.008,36 mil kn –zaduženost 83%
Većina imovine je u nekretninama i vjerovatno bi u slućaju stečaja ovih 1 mlrd kn vrijedilo od 500 do 700 mil kn.Dakle.vjerovnici bi trebali otpisati od 20 do 40% svojih potraživanja.U predstečajnoj nagodbi bi trebali izgubiti manje.
Malo otpis dugovanja,malo pripis kapitala dokapitalizacijom,malo prolongiranje otplate,malo smanjenje kamata,skupi se dovoljno da IGH postane i likvidan,a samim time i potencijalno profitabilan.
Ta buduća profitabilnost/P/E/ ,ovisna od budućem P/S ,a oni ovisni o nepoznatoj velićini konačnog broja dionica će odrediti i buduću cijenu.Dvije godine od trenutka kada se prihvati predstečajna nagodba IGH mora uredno podmirivati svoje obveze jer nove predstečajne nema,već slijedi stečaj.Ali ni u te slijedeče dvije godine teško je očekivati ćuda, iznad predstečajnog plana,koji je za sada nepoznat.Ali ni tada ,tj.da se stvari ne budu dobro razvijale vjerovnici će nastojati produžiti agoniju.
IGH i njegovi vjerovnici su partneri u istom krugu pakla.
A mi dioničari smo tu i vrebamo priliku za odbijance.Ali opasnost za zabijanac
uvijek moguća.Prvu opasnost ili sreću odrediti če buduća cijena dionice u dokapitalizaciji i naravno njihov broj.
Znamo da ništa ne znamo.
Jasno je da ništa nije jasno.
Kockari,sjednite,stol je vaš.
Nisam ni sam nikada tvrdio da će IGH u stečaj, jer vjerovatno neće. Ali i dalje sam mišljenja da će cijena "preživljavanja" za mnoge koji su kupovali na 5XX,00 u uvjerenju da slijedi rast na 1XXX,00 biti "stečajna".
to znas iz osobnog iskustva na INGRI?
[/quote]
Naravno, scenarij je isti, zato je i predvidljiv!
[/quote]
Upravo zato tvoji postovi imaju tezinu
samo znaj….isto ce biti samo s drugim akterima….ovaca uvijek ima
Kad se riješi nekretninskih projekta i smanji zaduženost ovo će biti bombončić od firme.
Prvo oni imaju znanje, a to se cijeni i može se lijepo naplatiti.A drugo država ide u projekt ravničarske pruge i još neke cestovne projekte,a to netko treba projektirati.
Tako da za IGH nema zime.imo
IGH se trži na cca 190kn, to je 2,3 realnog iznosa Booka. Računanje Booka po vrijednosti kapitala je besmisleno u tvrtki kojoj zaduženost prelazi vrijednost tvrtke. U stvari Book kod IGH ne postoji jer dionica "vrijedi" -247kn. Naravno ako su podaci iz izvješća točni, u što baš i ne vjerujem.
Po tebi znači dionica NE vrijedi niti 1 kunu nego po dionici nosi još gubitak od 247 kuna. Tko bi to onda normalan kupio iznad 50 kuna mada i na tih 50 kuna postoji preveliko riskiranje gubitka i to malo kunica.[emo_palacd]
Klasa: UP – I/110/07/13-01/4279 Zagreb, dana 03.06.2013
Ur. br: 04-06-13-4279-18
Nagodbeno vijeće: ZG07
Zagreb, Ulica grada Vukovara 70
Nagodbeno vijeće ZG07 u sastavu Anka Vukadin predsjednik vijeća te Martina Čeović i Ana Fabris
kao članovi vijeća, temeljem članka 48. stavka 3. Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj
nagodbi („Narodne novine“, broj 108/12, 144/12, u daljnjem tekstu Zakon) povodom prijedloga dužnika
INSTITUT IGH, dioničko društvo za istraživanje i razvoj u graditeljstvu, OIB 79766124714, Janka
Rakuše 1, Zagreb 10000 za produženje privremene mjere donosi
RJEŠENJE
o produženju privremene mjere
I. Nalaže se Financijskoj agenciji da zastane s postupcima ovrhe i osiguranja koji su pokrenuti nad
dužnikom INSTITUT IGH, dioničko društvo za istraživanje i razvoj u graditeljstvu, OIB 79766124714.
II. Privremena mjera iz točke I. izreke ovoga rješenja stupa na snagu danom donošenja ovog rješenja.
III. Privremena mjera iz točke I. izreke ovoga rješenja produžuje zaključno do 17. lipnja 2013.
godine.
IV. Ova privremena mjera dostavit će se Financijskoj agenciji radi zastajanja s provođenjem
postupaka ovrhe i osiguranja
Obrazloženje
Dužnik INSTITUT IGH, dioničko društvo za istraživanje i razvoj u graditeljstvu, OIB 79766124714,
podnio je dana 17. svibnja 2013. godine, Prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe, te
istoga dana i Prijedlog za privremenu mjeru.
Dužniku je dana 23 svibnja 2013. godine, Rješenjem Klasa: UP – I/110/07/13-01/427, Ur. br: 04-06-
13-4279-12, odobrena privremena mjera do dana 03. lipnja 2013. godine. Dana 31. svibnja 2013.
godine, dužnik je u Financijsku agenciju predao zamolbu za produženje privremene mjere budući da
nije u mogućnosti u danom roku dostaviti potrebnu dokumentaciju za otvaranje postupka predstečajne
nagodbe. Vijeće je uvažilo zamolbu dužnika te je donijelo je odluku kao u izreci rješenja.
Uputa o pravnom lijeku:
Protiv ovog rješenja može se podnijeti žalba. Rok za žalbu je osam danaod dana dostave rješenja.
Žalba se podnosi Financijskoj agenciji. O žalbi odlučuje Ministarstvo financija,Samostalni sektor za
drugostupanjski upravni postupak. Žalba protiv rješenja ne odgađa izvršenjerješenja prema čl. 30.
stavak 7. Zakona.
predsjednica Nagodbenog vijeća:
Anka Vukadin
Klasika! Razvlačenje do “iznemoglosti”! Sve po zacrtanom planu i programu!
Umjesto čokolade i bombona te iPhonea, ja sam odlučio djeci svakome kupiti po 100 kom IGH.
Klasika! Razvlačenje do "iznemoglosti"! Sve po zacrtanom planu i programu!
IGH treba mjesec dana da otvori psn,a nekom drugom preko godinu da mu prihvate zahtjev i odblokiraju račun[emo_smijesak]
Klasika! Razvlačenje do "iznemoglosti"! Sve po zacrtanom planu i programu!
Je, baš je po planu. Pa, nije li Radić prije par dana rekao da je sve dogovoreno s vjerovnicima, a da je nagodba gotovo pa formalnost? Sad se ispostavlja da baš i nije bilo tako. Možda je problem u onom kikirikiju od 450 milijuna kuna, tko zna…
na FINU počele stizati tražbine vjerovnika…
Klasa
UP – I/110/07/13-01/4279
Ur. broj
04-06-13-4279-16
Vrsta
Prijava tražbine vjerovnika
Datum objave
03.06.2013 10:13
ECOINA prijavila potraživnje od 1.153.441,45 kn glavnice + kamatu od 512.011,88 kn tj. ukupno od IGH potražuju 1.665.453,33 kn… ako se ne varam kamate od svih vjerovnika bi mogle dug poprilično povečati… ili se varam?
Kad se IGH riješi nekretnina riješiti će se i dugova.Onda se otvaraju fenomenalne perspektive.Naravno rizik je prisutan, ali tko ne riskira neće nikad ni profitirati.A s poslovanjem IGH nikad nije imao problema, to je vrhunski profitalbilna djelatnost.Naravno nakon što se riješe nekih balasta.
[emo_plazi]