IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

andy daj molim te skontaj koliko je to po dionici duga
pa će mnogima biti jasnije

Dug po dionici: 3395kn (tri tisuće tristo devedeset pet kuna)
Dugoročni dug po dionici: 1294kn
Dugoročna imovina po dionici: 2501kn
Kratkoročna imovina po dionici: 647kn
Prema sadašnjem stanju vrijednost dionice jest -247kn (minus 247Kn)
Dionica se trži na 0,62 vrijednosti Booka a tehnički je u stečaju. HDEL se trži npr na 0,41 Booka, LVCV na 0,24 Booka!!?!!
To je realnost koja se pod naslovom IGH rijetko može pročitati.
Pišem na temi IGH jer mi nije jasno po kojim to kriterijima neki jamče da smo “dosegli dno” ili da “slijedi rast”? Samo zato što netko zalijeva korov ne dajte se navlačiti i ulagati novce u nešto što vrijedi -247kn.

IGH se trži na cca 190kn, to je 2,3 realnog iznosa Booka. Računanje Booka po vrijednosti kapitala je besmisleno u tvrtki kojoj zaduženost prelazi vrijednost tvrtke. U stvari Book kod IGH ne postoji jer dionica “vrijedi” -247kn. Naravno ako su podaci iz izvješća točni, u što baš i ne vjerujem.

andy aj nepricaj bajke drzavi dug se nece vratiti koliko ce se oprostiti duga ,pa zasto je pretstecajna izmisljena da kriminalici na legalan nacin neplate svoj dug.dug je milj i nesto a realno nece se platiti ni 80%

ZAKLJUČAK
I. Poziva se dužnik INSTITUT IGH, dioničko društvo za istraživanje i razvoj u graditeljstvu, da u roku
od 15 dana od dana primitka ovog zaključka dostavi Nagodbenom vijeću, na adresu Ulica grada
Vukovara 70, 10000 Zagreb, nedostajuću dokumentaciju:
· Izvješća o financijskom stanju i poslovanju dužnika u skladu sa Zakonom o računovodstvu koja nisu
starija od tri mjeseca,
· Plan financijskog restrukturiranja sukladno članku 43. Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj
nagodbi,
· Plan operativnog restrukturiranja sukladno članku 43. Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj
nagodbi,
· Izvješće ovlaštenog revizora koje sadrži: pozitivno mišljenje o planu financijskog i operativnog
restrukturiranja sukladno čl. 47. st. 5. točka 1. i 2. Zakona
· Popis imovine i prava dužnika koji su upisani u odgovarajuće upisnike,
· Izjava da sklapanje predstečajne nagodbe neće utjecati na tražbine radnika,
· Opis pregovora s vjerovnicima,
· Obavijesti dostavljene vjerovnicima.
II. Ukoliko dužnik ne postupi u skladu s toč. I. ovog zaključka, Nagodbeno vijeće će donijeti rješenje o
odbacivanju prijedloga za otvaranje postupka predstečajne nagodbe, sukladno čl. 49. st. 1. toč. 4.
Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi.

Dakle, krajem slijedećeg tjedna, znači do petka uprava mora dostaviti nedostajuću dokumentaciju, a možda se iz te dokumentacije dadne iščitati budućnost i način na koji uprava planira riješiti nelikvidnost i blokadu računa.
U svakom slučaju i ovdje kao i na Dalekovodu sve ovisi od najvećih vjerovnika, jer u predstečaju oni su “krojači” budućnosti i vrijednosti dionice. Mislim da njima trenutno odgovara što niža cijena dionice, a od malih ulagača tko bude mogao izdržati to “silovanje” možda za koju godinu nešto i zaradi. Brze zarade ovdje neće biti, prije bi moglo biti brzog gubitka.

Evo jedan “proročanski” članak iz Nacionala a pisan je 2008 godine. Kada se pomno analizira može se otkriti da se većina napisanoga zaista i odigrala na predviđeni način, s tim da je dubina krize u HR daleko veća i još traje, dok se ostatak svijeta oporavio. Ili se to samo tako čini! Za građevinare su pogodili do u najsitnije detalje.
http://www.nacional.hr/clanak/50119/kako-zaraditi-u-recesiji

Izdvojio bih ovaj dio:
Međutim rezultat krize će – pogotovo na tržištima poput hrvatskog – biti uvođenje reda i čišćenje tržišta od nezdravih tvrtki. Isto je i s hrvatskim burzama: dosad su ulagači kupovali dionice na temelju neslužbenih dojava informacija među pojedincima, dok će sad postati potrebno napraviti ozbiljne dubinske analize, što će dovesti do toga da burza u Hrvatskoj počne funkcionirati poput inozemnih.

Dionice tvrtki kupljene u 2009., koje nakon analize budu ocijenjene kvalitetnima, donijet će ulagačima u budućnosti ogromne profite.

IGH će preživjeti, u to sam 100% uvjeren, jer je puno toga u ovom trenutku bitno da bi on otišao pod stečaj ( a tu je i 700 zaposlenika)

Generalno po meni mislim da se danas sa predstečajnim nagodbama brkaju stare i nove stvari a puno se toga mora promijeniti ako se misli naprijed:
– naš predsjednik Jure Radić (možda je čak imao i plemenite namjere za IGH i Hrvatsku u cjelini ali dokle smo došli do predstečajne nagodbe)
– naš predsjednik Jure Radić a i ostali gore na vrhu IGH niti jednom riječju nisu pokazali ispriku za sve ono što su govorili ili je naš Jure govorio ili najavljivao, a nije se dogodilo i realizralo u našoj tvrtci (a bilo je puno je toga) ,
– pod velikom pompom najavljivani su poslovi (baš kao i neki nedavno u Kataru) a vrlo malo je toga pogođeno i relizirano, a za kraj da li su objavili poslove koji su najavili u Rusiji. Tako se ne informiraju vlasnici u tržišnoj ekonomiji, trebamo više transparentnosti

IGH ako želi u EU mora pronaći nove kvalitetne i mlade menadžere (ako treba nek budu i iz drugih EU država ili šire) koji će ovoj tvrtci vratiti sjaj koji su uništili oni koji nisu znali poslaovati u tržišnim uvjetima (jer predstečjana nagodba je činjenica i potvrda neuspjeha bez obzira na krizu i sl, jer kriza je i kod drugih u RH pa isti ne idu u predstečajne nagodbe)

Ukoliko tvrtka ne promijeni menadžment mi ćemo i dalje biti okrenuti RH državi i tražiti od nje nove poslove , budući da novih poslova neće biti jer RH nama love za 1-2 godine IGH će ponovno u predstečajnu nagodbu ili možda stečaj.

TREBAMO TOTALNI ZAOKRET i sposobne ljude na čelu tvrtke.
Osobno mislim da Juri i ekipi treba kršćanski oprostiti jer možda su i mislili najbolje ali dalje sa njima u oporavak mislim da bi bilo previše.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

ma ne sumlja nitko da će igh preživjeti
ali dioničarima je najbitnija koja će biti cijena i s strepnjom isčekaju ishod predstečajne a ne izgleda obećavajuće s obzirom da se iskrcavaju vodeći dioničari zagrebačka,pbz i raifasen

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

Nisam ni sam nikada tvrdio da će IGH u stečaj, jer vjerovatno neće. Ali i dalje sam mišljenja da će cijena “preživljavanja” za mnoge koji su kupovali na 5XX,00 u uvjerenju da slijedi rast na 1XXX,00 biti “stečajna”.

Nisam ni sam nikada tvrdio da će IGH u stečaj, jer vjerovatno neće. Ali i dalje sam mišljenja da će cijena "preživljavanja" za mnoge koji su kupovali na 5XX,00 u uvjerenju da slijedi rast na 1XXX,00 biti "stečajna".

to znas iz osobnog iskustva na INGRI?

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

Nisam ni sam nikada tvrdio da će IGH u stečaj, jer vjerovatno neće. Ali i dalje sam mišljenja da će cijena "preživljavanja" za mnoge koji su kupovali na 5XX,00 u uvjerenju da slijedi rast na 1XXX,00 biti "stečajna".

to znas iz osobnog iskustva na INGRI?
[/quote]
Naravno, scenarij je isti, zato je i predvidljiv!

nije trebalo bit previse mudar ,ovdje je bilo jasno prije godinu dana sto sljedi ,
tavorenje na ovim razinama godinama…+ – 20-30%

"Nikad čovjek ne može da kaže onoliko mudrosti koliko može da prešuti gluposti" top spameri 1 serislav 2 zorangutan 3 trial

New Report

Close