IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mene zanima jedna stvar. Branitelj govori da je IGH jedna od najboljih firmi u Europi koja se bavi ovom vrstom posla. Dajte mi onda navedite jednu kompaniju koja se bavi ovim poslom u Europi da usporedimo. Navedite ime i ticker.

A što EU misli ili ne misli o IGH…?

"… IGH je stavljen na svojevrsnu crnu listu EU-a: dužnosnici u Bruxellesu javno su obznanili da je IGH pod suspenzijom, odnosno da se njihova eventualna ponuda uopće neće ni razmatrati, a da će na natječaju biti diskvalificiran i bilo koji drugi konzorcij u kojem bi se možda nalazio IGH…"
http://limun.hr/main.aspx?id=745834
"…Ukoliko se taj projekt kvalificira, njegova će se realizacija iz EU fondova financirati s 85 posto sredstava…"
http://www.dubrovnikpress.hr/index.php?option=com_k2&view=item&id=6668:kad-se-most-bude-financirao-iz-eu-ne%C4%87e-biti-mogu%C4%87e-tri-puta-bojati-tunele&Itemid=68

[/quote]

Kolega ,potvrđujete ono kaj sam vam napisao,to vam je staro par godina,a IGH je u EU za mjesec dana,kaj prije nije bio slučaj-normalno da su protežirali izvođače iz EU-sve u svemu providni ste jako[emo_smijesak]

ps-očito bi svi malo ispod žita dok se situacija sa psn ne riješi-providno i žalosno da zbog toga nagovarate ljude na prodaju-ja bi rađe zapalio dionice,nego ih prodao po ovoj mizeriji.

zz. ovo si radio i na ingri .vidim da imaš svrhu ovdje na forumu ..kak ne vidite kaj vam rade ..ima branitelj pravo ..fondovi su u rukama banaka ..banke su u rukama stranog kapitala..strani kapital radi za vanjske ruke ..pa normalno da treba zaposliti .. koga ? strabag i ostalu građ.mafiju iz europe ..ajmo uništiti domaću građevinu ..ej..imaju cilj ..to su napravili slovencima isto…

da je samo građevina u pitanju bilo bi dobro [emo_ljut]

Ovi što zlurado pljuju po ovoj firmi ne znaju gdje žive i čija je ovo firma. A ima tu i “Velikih hrvata”. Radi svojih sebičnih i plitkih interesa (a ustvari ne znaju što hoće) u namjeri da kupe što jeftinije (nije im dosta niti po kunu, ciganska manira) neće kupiti ništa. Novih 700 na burzi. Koga briga. Onda mogu preći drukat na neku drugu hrvatsku firmu. I tako redom.
Ova cijena ionako nije slika ničega jer je ostvarena na mizernim prometima. Bit će zanimljivo vidjeti objavu koliko i po koliko dokapitalizacija. Samo strpljenja.

zz. ovo si radio i na ingri .vidim da imaš svrhu ovdje na forumu ..kak ne vidite kaj vam rade ..ima branitelj pravo ..fondovi su u rukama banaka ..banke su u rukama stranog kapitala..strani kapital radi za vanjske ruke ..pa normalno da treba zaposliti .. koga ? strabag i ostalu građ.mafiju iz europe ..ajmo uništiti domaću građevinu ..ej..imaju cilj ..to su napravili slovencima isto…

Bila dionica IGH 1000 kn ili 100 kn.Pa to ne uništava firmu.Ona je ista.Pa ne pada IGH radi nas nekolicine realista,nego radi lošeg poslovanja.
A da li je ovih 190 kn,premalo i previše.Pojma nemam jer niti znam koliki će biti broj dionica,a niti cijenu dokapitalizacije.
Ipak je DIOKI imao utjecaj,pobjegli investitori iz IGH i ušli u lošije.Mislim da su bili na pravoj strani i prešli na krivu.
Vrijeme je za ulaz i dokup.Rizik da ,ali mislim da je šansa na dobitak veća!

PS pogledaj onog sa onom sičom od 92 dionice kako se samo spušta na bidu i on glumi kupnju ko na vatresku i ingri
prvo je bio na 200 pa na 190 pa na 185 a sad je na 18o

evo sad je na 186
[emo_palacd]

moje pisanje na forum nije nagovor na kupnju prodaju ili bavljenje dionicama ... moj odlazak sa foruma je zbog moderatora

PS pogledaj onog sa onom sičom od 92 dionice kako se samo spušta na bidu i on glumi kupnju ko na vatresku i ingri
prvo je bio na 200 pa na 190 pa na 185 a sad je na 18o

evo sad je na 186
[emo_palacd]

Gluposti, očito je sada nakon zadnje transakcije da netko ide na rušenje, a ne na prodaju. Sve po 190 glatko se prodaje, i onda on iznerviran počne sa prodajom na 186, iako ima kupce na 190. Izdao se glupo.

EU je stvorena da velike tvrtke budu još veće. Na tržištu ima prostora za koji projektantski biro, koji gađa niše, ali za IGH jednostavno nema. Veliki infrastrukturni projekti su rezervirani za velike. Nije to sudbina IGH i drugi će doći na red. IGH se nažalost ne može ni prodati jer je prezadužen. U suprotnom bilo bi tu neke lovice za dioničare. Oni koji su glasovali za EU sad će polako početi shvaćati što su napravili. Povratka nema. Par birokrata će imati veće plaće i to je to. Zato su se i trudili objasniti nam zašto je EU jedini put. Za njih svakako. Sve prezadužene kompanije, kojih je na ZSE koliko hoćeš, prodavat će se za kikiriki. Priče o rastu dionica zbog ulaska u EU su priče za malu djecu i naivne.

Hvaljen Isus i Marija!

@ modrobradi
Dobro si rekao “sićom”. Sve ovo ništa ne znači. Ova cijena nema nikakvu težinu. Kad dobije težinu, onda će slika biti realnija.
Kad vidimo da se prodaju dionice IGH-R-B, onda će to imati težinu. Zasad, ovo može izazvati samo osmijeh kad vidiš po kojim cijenama sitna raja prodaje svojih nekoliko dionica. Smijurija.

Ljudima nije izgleda jasno da IGH -R-A 158 580 dionica vrijedi trenutno mizernih cca 32 miliona kuna-prodavači nastavite prodavati,nek vas žene[emo_smijesak]

ps-samo labos od IGH vrijedi preko 100 miliona kuna

Da nema zaduženosti toliko bi vrijedio.Ali ako na njega otpada više od 100 mil duga,koliko onda vrijedi.Vi branitelju uvjek naglašavate imovinu,a zaboravljate
dugove.IGH se nalazi na ovim razinama jer sui ga dugovi pojeli,a još ga nagrizaju.Jedina nada je dokapitalizacija i da ovi žderači počmu manje jesti.

Vrijeme je za ulaz ,a ne za tutanj.Sada vam izlaze stop loss tehničari koji
su spušili u ovoj dionici.
Slijedeća podrška je na 150,naravno psihološka jer se cijena nalazi na ATL.
Dno se ne vidi.Jedino inseideri mogu zaustaviti ovaj pad.

U IGH će biti meda i mlijeka,ali treba biti na izvoru.
Vrijeme je za dokup,ali naravno ne sa cjelokupnom imovinom.

@ lopina
Dokup? Daj se uozbilji. Što će ti reći “znalci” koji nikada ništa ne riskiraju?

CoRot2em

To ste isto pisali kad je cijena bila 1000kn pa 700kn pa 500kn itd (pratio sam malo stare postove). Kad će po vama cijena dobiti težinu?

Kod IGH mali dioničari imaju preko 75% vlasništva a ni o čemu odlučuju.Nemaju udrugu koja bi ih zastupala što je van svake pameti.Ako ovo nije trenutak neće nikad biti.Uprava očito neće odstupiti samovoljno a NO mu vjerojatno drži stranu. Pa mačke i psi imaju udrugu koje se bave zaštitom njihovi prava.

DAJ PET !!!

New Report

Close