IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

blokada računa nagrada sa minus 50 %

deblokada nagrada minus opet skoro 10%

tko je tu lud pa zar to nije dokaz da je jedna velika igra u tjeku

Privremena mjera – deblokada računa po odluci traje kratko tj. samo do 3. lipnja… a potom?

A potom … Restrukturiranje Instituta IGH kroz predstečajnu nagodbu
Rješavanje svega što nije core business. Čekanje novih vijesti iz Rusije, sa Kosova itd, itd.

@ sharky
http://zse.hr/default.aspx?id=20
Samo gledaj ovu stranicu. Doći ćeš brzo u situaciju da ti bude žao što nisi kupovao.
Ne razlikuješ upravljanje rizima od izbjegavanja rizika.

Ubiše se svi od kupovine na ovoj cijeni! Zašto nitko ne kupuje ako je tako jeftino? Zato što većina zna da će biti još jeftinije!

Pa to i ja kažem, većina misli. To mi je drago, volim kad većina misli. Evo i ja sam s većinom na bidu.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

@ banana
A zašto li nitko ne prodaje ako zna da će biti kupnje po jeftinije. Ne bi li bilo zgodno uzeti razliku od prodajne do nanovo kupljene cijene?

Rješavanje svega što nije core business. Čekanje novih vijesti iz Rusije, sa Kosova itd, itd.

jedno je što vi želite da uskoro dočekate… a drugo što ćete dočekati… jer niti je IGH još dostavio većinu tražene i potrebne dokumentacije… niti se nezna dali će revizor, a nakon uvida u sada činjenično stanje… dati pozitivno ili negativno mišljenje… niti se nezna dali će nagodbeno vijeće prihvatit ili odbacit prijedlog… niti se nezna koja će biti ukupna potraživanja svih vjerovnika…. a još manje se zna dali će večina vjerovnika uopće prihvatiti plan… dakle… ipak je još malo previše ????? za sada… tako da mislim da će vam se ovaj postupak, a za sada neizvjesnim ishodom…. još podosta odužiti…

jedno je što vi želite da uskoro dočekate… a drugo što ćete dočekati… jer niti je IGH još dostavio većinu tražene i potrebne dokumentacije… niti se nezna dali će revizor, a nakon uvida u sada činjenično stanje… dati pozitivno ili negativno mišljenje… niti se nezna dali će nagodbeno vijeće prihvatit ili odbacit prijedlog… niti se nezna koja će biti ukupna potraživanja svih vjerovnika…. a još manje se zna dali će večina vjerovnika uopće prihvatiti plan… dakle… ipak je još malo previše ????? za sada… tako da mislim da će vam se ovaj postupak, a za sada neizvjesnim ishodom…. još podosta odužiti…
[/quote]

ZiZi, ne budi naivan, ovdje će se postići nagodba. 700 ljudi je ovdje, dodana vrijednost, izvoz bla bla bla bla… Glavno je pitanje što se krije u planu financijskog restrukturiranja – ako nominala pada na deset, onda je to pušing dioničarima, a po meni to je najizgledniji scenarij.

Jedna od najvećih projektantskih, konzultantskih i znanstvenih tvrtki koja se bavi istraživanjm i razvojem u graditeljstvu. S obzirom na gospodarski značaj i njegovu ulogu na hrvatskom tržištu u slučaju nastavka blokade računa dužnika nastupile bi teške posljedice, a koje bi se odrazile na veliki broj
gospodarskih subjekata u Republici Hrvatskoj. Sve što se treba riješiti, RIJEŠIT ĆE SE.
Što tu kome nije jasno?

Kupujem, ako ima i ispod 220kn rado bih se ukrcala[emo_namigusa]

Kakve veze ima EU,nek poslove prošire” veliki dioničari” na Rusiju, EU nam ne treba, Rusija je dovoljno velika za ovu jako dobru firmu koja konkurenciju[emo_novac] u RHoj nema.Vrijeme će pokazati tko je u pravu

Usporedo s pripremom predstečajne nagodbe, u Institutu građevinarstva Hrvatske spremaju i redovitu Skupštinu dioničara koju su zakazali za 19. srpnja 2013. god.

U pozivu dioničarima, Uprava IGH izvještava da je gubitak društva za prošlu godinu 524 milijuna kuna, odnosno postoji potreba da se kroz predstečajnu nagodbu nađe izlaz iz situacije.

Bit će zanimljivo pratiti ishod glasovanja s obzirom na spomenute brojke i čin predstečajne nagodbe koji je zatražila sama Uprava IGH. Dioničarima je predložena i smjena člana Nadzornog odbora Dinka Tvrtkovića te ukidanje naknade ostalim članovima NO ako su zaposlenici društva ili imaju ugovore o djelu. U pitanju su, dakle, mjere štednje u IGH.

@CoRot2em

Što ti glasovi malih dioničara uopće znače? Pa pravi vlasnici IGH su vjerovnici. To ti je otprilike kao da ne možeš otplatiti kredit kuće u kojoj ti je i ‘ugledna’ radionica. Promet je pao, blokiran račun, osoblje devastirano, bez plaće, ne možeš otplaćivati kamate, a sa suvlasnicima se dogovaraš o podijeli vlasništva. Kojeg? Nekretnina ti u međuvremenu vrijedi manje od neotplaćene glavnice, kamate idu, a konkurencija jača. Mi se hvalimo sa odličnim bankarskim sustavom. Ovo je pravi primjer kako je odličan. Koliko su tu love ulupali direktno i posredno. Žive od kamata na minuse zaposlenih u javnoj upravi. Grčka će biti mala beba prema nama. Nije čudo što Njemačka upozorava i to upozorenje ne ide samo iz Bilda kako to tvrdi naš premijer.

Hvaljen Isus i Marija!

New Report

Close