Nemam dionice IGH niti sam ih ikada imao,ali zar ima još nekoga da vjeruje nešto osobi koja se zove Jure Radić!?
Sjećam se samo Crne Gore i onog već “dobivenog” mega posla,ne znam zbilja kako ga još trpe tamo…
Btw. da vam nije P/B još uvijek previsok s obzirom na cjelokupnu situaciji i u odnosu na ostale građevinare u problemu?
Znam da IGH nije običan građevinar,ali ipak s obzirom na stanje firme…
Bi li jurina ostavka pomogla
ovdje pomaže samo injekcija od 150 milja kuna u novom dokapu…ali onaj tko se usudi uložiti tolike novce u firmu s blokiranim računom tražit će velik diskont na nove dionice, po meni više od 100 kn po dionici neće dati
Nemam dionice IGH niti sam ih ikada imao,ali zar ima još nekoga da vjeruje nešto osobi koja se zove Jure Radić!?
Sjećam se samo Crne Gore i onog već "dobivenog" mega posla,ne znam zbilja kako ga još trpe tamo…
Btw. da vam nije P/B još uvijek previsok s obzirom na cjelokupnu situaciji i u odnosu na ostale građevinare u problemu?
Znam da IGH nije običan građevinar,ali ipak s obzirom na stanje firme…
pa zar P/B već nije pao ispod 1 ? tj. isti je trenutno cca 0,78 … no, ok imate pravo Dalekovodu je P/B cca samo duplo manji… Prema zadnjim dostupnim podacima naravno…
@grgas12 …misliš da čović i onaj rus zabi nisu dovoljna garancija
kako da ne, prave su reference oni koji su ubacili milijune keša u firmu po 750 kn po dionici, a cijena je potom u kratko vrijeme pala -500 kn po dionici…
Na glas razmišljam,ako most prođe,a svježi tekstovi kažu da hoće. Procjene izgradnje su razne,ali recimo da je cufra minimalno milijardu i petsto milja kuna, možda taj rus i IGH i nije baš ulupao novac, možda bi mogao i nešto sitno zaraditi. Uz nizinsku prugu koja je na žalost daljnja budućnost ovo je ubjedljivo naš najveći projekt od izgradnje autocesta,a građevincima očajnički treba nešto takvo
Na glas razmišljam,ako most prođe,a svježi tekstovi kažu da hoće. Procjene izgradnje su razne…
zaboravljaš glavno:
1. stara projektna varijanta koju je napravio IGH 99,99% neće se graditi
2. EU će odlučiti kakva vrsta mosta se gradi i dati veći dio novca za to
3. raspisat će se novi natječaj za projektanta, što znači da posao može dobiti bilo koja firma iz EU
@grgas12
ne govorim o starom projektu, evo dio članka objavljenog ovdje svježeg datuma 03.05.2013:
Hrvatske ceste za potrebe te studije izradile su dva nova projekta pelješkog mosta, čija je gradnja znatno jeftinija od onog koji su htjele graditi HDZ-ove vlade (oko 256 milijuna eura), piše list. Jedna varijanta novog mosta zavješeni je most čija je procijenjena vrijednost gradnje 205 milijuna eura, a druga varijanta je gredni most čija bi gradnja koštala oko 195 milijuna eura. Optimirani pelješki most dug je 2,4 kilometra, plovni put iznosi 200 puta 55 metara, a širina mosta je 22,2 metra. Novi pelješki most ima po jedan vozni trak i jedan zaustavni u svakom smjeru, piše list.
Ostavljam mogućnost da projekt neće biti od IGH,ali isto tako ne možeš zanijekati da neće proći projekt od IGH zar ne? Recimo za ZLZ je prošao. Evo i link na članak:
Vaš link …
1. ZLZ nažalost još nije niti počeo. Francuzi su trebali dostavi jamstva do sredine travnja o.g. ali nisu pa im je po drugi puta odgoden rok
2. Peljeski most još nije potvrđen od strane EU biti ce do kraja srpnja
Ajde rađe čitajte kaj se objavljuje a ne ono kaj bi možda htjeli vidjeti.
Vjerojatno ce se obje stvari graditi samo pitanje je kada i kako!!
@pobjeda1
Na ZLZ-u su dobili 9 milijuna eura za posao, kada krene izgradnja dobit će ga.
Za Pelješki je odluka za mjesec i po dana,ali radi se o poslu koji je vrijedan milijardu i petsto milijuna kuna, što je dosta bitnije od ovoga
Vaš link …, a to je isto kao da ignoriraš Agrokorovo moguće preuzimanje Mercatora
@ ZZtop
1. Ugovorenih poslova pola milijarde. Ugovorenih.
2. Izvjesnih u Rusiji za tko zna koliko. Samo strpljenja.
Ne nagovaram ja tebe na kupnju dionica. Nemoj ulaziti, ne moraš. To je tvoja stvar. Još ako niti dvojbe nemaš, onda si miran. I ja sam miran. Oboje smo sretni.
sretni,samo dokle?
@pobjeda1
Na ZLZ-u su dobili 9 milijuna eura za posao, kada krene izgradnja dobit će ga.
Za Pelješki je odluka za mjesec i po dana,ali radi se o poslu koji je vrijedan milijardu i petsto milijuna kuna, što je dosta bitnije od ovoga
Vaš link …, a to je isto kao da ignoriraš Agrokorovo moguće preuzimanje Mercatora
http://m.vecernji.hr/biznis/francuzi-probili-rok-jos-nisu-preuzeli-pleso-clanak-542186
Ovo jebzadnja info o toj temi