@ sharky2
Znam osobno slučaj gdje su preuzeli stan od čovjeka koji nije mogao plaćati kredit jer je ostao bez posla. Pokušali su prodati stan i čak našli kupca po dosta povoljnijoj cijeni koja ipak nebi pokrila njihova potraživanja. A onda su odustali. Čovjeku vratili stan i zamrznuli mu kredit do daljnjega dok se stan ne proda po poštenijoj cijeni. Izvor info – javnobilježnički ured koji je odradio priču.
Pa nisu u Zabi takvi idioti da se ne mogu ili ne žele prilagoditi situaciji.
Čekat će oni koliko treba, a dio svojih potraživanja će vjerojatno i otpisati. Tako bi moglo biti i sa IGH-om. Nema im druge. Nije niti njima baš ružičasto u ovoj situaciji. Ako puši dužnik, puši malo i vjerovnik. Uostalom oboje su ušli u “igru” sa ciljem zarade. Ispalo je kako je ispalo pa će se dio pušinga podijeliti bratski. Tako je kako je. Neda se niti njima imate sve te nekretnine, jer što će s njima. Bolje da se dužnik bavi s time, a oni će čekati. Izlazak iz krize će doći. Neminovno.
@ zztop
Previdio si podatak da je s vjerovnicima sve već načelno dogovoreno i prije bilo kakvih službenih radnji i pokretanja ovog ili onog. Nagodba s vjerovnicima je već odrađena.
U konsolidaciju ukupno ulazi 18 povezanih društava u kojima IGH ima većinski ili 100-postotni udjel (IGH Mostar, IGH Ener, Incro, Forum centar, IGH Turizam, Geotehnika inženjering, Projekt Šolta, IGH Projektiranje, Vođenje projekata, ETZ, Ekonomsko-tehnički zavod, Projektni biro, IGH Kosova Sha Priština, Tehničke konstrukcije, DP Aqua, MBM Termoprojekt, CTP Projekt, Hidroinženjering, Radeljević), te pridružena društva u kojima IGH ima manjinski udjel: Centar Bundek, Centar Gradski podrum, Sportski grad TPN, Elpida, IGH Lux energija, Institut za infrastrukturne projekte d.o.o. Sofija, Prvi crnogorski autoput d.o.o. i Autocesta Bar-Boljare d.o.o. Neka od tih društava predviđena su za “optimizaciju nekretninskog portfelja”, ali je bit plana restrukturiranja da se temeljni biznis firme (znanstveno istraživanje, nadzor, projektiranje) ojača i da se na njegovim zdravim temeljima firma oporavi i nastavi uspješno poslovati. I onda će opet biti –
“Radost stvaranja prožeta žudnjom da se na kraju dana, mjeseca, godine jasno vidi ostvareno, zanos za ljepotom kroz koju građevina postaje znamen, kao i žar građevinskih znanstvenika koji rađaju nova gradiva i strukturalne iskorake, osnovne su odlike IGH’,
@CoRot2em
Znaš li ti tko tu jedini sigurno gubi? Dioničari. S tom tvrtkom oni ionako nikad nisu upravljali, radi velike disperzije. Njih se nije zvalo ni u prethodnu dokapitalizaciju, a vjerojatno neće ni u ovu. Cijelo to vrijeme naši dečki proputovali su svijeta više nego naši ministri. Rezultat – minusi nekoliko stotina milijuna kuna. Novi, važni poslovi – 0. U ovom stanju oni ne mogu potpisati neki novi ugovor, niti bi bilo tko pametan, tko nešto želi izgraditi s njima ušao u posao. Pa oni već i za običnu hidroizolaciju moraju iznajmljivati stručnjaka koji je do jučer radio kod njih. Tko još želi raditi za Juru, osim članova Uprave. Baš me zanima koliko su se podebljali zadnjih godina. To bi bio zgodan zadatak za DORH i USKOK.
@CoRot2em
zanimljiva tvrdjna od vas… a kada je ta nagodba po vama već odrađena…?
“… slijedi rok od 30 dana u kojem se uprava treba dogovoriti s vjerovnicima. Ako u tome ne uspije, dužna je predložiti otvaranje postupka predstečajne nagodbe…”
http://www.mfin.hr/hr/novosti/prezentacija-zakona-o-financijskom-poslovanju-i-predstecajnoj-nagodbi-2012-
http://predstecajnenagodbe.com/sites/predstecajnenagodbe.com/files/cr-collections/3/psnradnjedetaljno-grafiki.pdf
@ZZtop
Ovo što navodiš su formalne spike koje moraju imati neko formalno obličje, jer pravna smo država. Bitnije je ono što su se oni iza zatvorenih vrata dogovorili, a dogovorili su se.
Nama ostaje samo da vidimo kako će se sitauacija odvijati. Pa kako bude. Ja sam u dobroj vjeri. Neki nisu. Prularizam je OK inače nitko nebi zaradio kad bi svi mislili isto. Uživajmo, vani je lijep dan.
Samo se poredajte i ne bojte se biti će za sve…
@CORot2em
1. … Namjera i želja…
2. … nastojati…
3. … Očekuje se…
4. … će predvidjeti…
5. … potencijalne ugovore…
6. … Svijesni nezavidne situacije…
7. … s ciljem pronalaska…
8. … Uvjereni smo…
http://zse.hr/userdocsimages/novosti/CZqUPrFaTAYdFQfYDUJFkw==.pdf
@ ZZtop
1. Ugovorenih poslova pola milijarde. Ugovorenih.
2. Izvjesnih u Rusiji za tko zna koliko. Samo strpljenja.
Ne nagovaram ja tebe na kupnju dionica. Nemoj ulaziti, ne moraš. To je tvoja stvar. Još ako niti dvojbe nemaš, onda si miran. I ja sam miran. Oboje smo sretni.
@ ZZtop
1. Ugovorenih poslova pola milijarde. Ugovorenih.
2. Izvjesnih u Rusiji za tko zna koliko. Samo strpljenja.
Ne nagovaram ja tebe na kupnju dionica. Nemoj ulaziti, ne moraš. To je tvoja stvar. Još ako niti dvojbe nemaš, onda si miran. I ja sam miran. Oboje smo sretni.
Ajde reci koji su to poslovi?
Navedi ih
Ja to vidim kao tvrdnju Jure Radića a u zadnjih 5 godina on je puno toga ugovorio.
Nigdje nije naveo o čemu se radi, a ako je UGOVORENO onda mora biti i objavljeno i stavljeno na papir, zar ne!!??
Od tih 500 milja, daj barem dokaze za 250
Ajde da i to vidimo
prorok111@ ma sto 500 ,,odmah na 5000kn[emo_smijeh]…ako uhvatis 100 kn odbijanca ,dobar posao…